Lyden er noget af det vigtigste, når det kommer til gaming. Uanset hvilket spil du bruger din tid på, så er det essentielt, at du har en ordentlig lyd. Såfremt du spiller FPS spil som CS:GO og PUBG, kan det ligefrem være afgørende for din performance i kampene, at du har adgang til ordentlig lyd. Længere nede kan du finde en helt specifik liste af produkter, der i særdeleshed er egnet til denne type af spil. 

Se alle gaming headset her

Med denne gennemgang vil vi forsøge at komme rundt om de forskellige prislejer. Således finder du både produkter til omkring 300 kr., men også de langt dyrere high-end headset til 1.000 kr. Oftest får man klart mest for pengene, ved at kigge i det segment der hedder 500-800 kr., hvor man kan finde en kanon kvalitet uden at betale top prisen. Mange af produkterne i det midterste prisleje er faktisk så gode, at det også er disse produkter, som mange af de professionelle spillere gør brug af. 

Pris 739,- 689,- 1.649,-
Model SteelSeries Arctis 3 Hvid HyperX Cloud 2 Red Turtle Beach Pro Elite
link Køb den her Køb den her Køb den her

steelseries gaming headset

HyperX cloud 2 gamer headset

turtle beach gaming headset

Hvilken type gamer headset skal man vælge?

Når det kommer til et gaming headset, er komforten utrolig vigtig. En ting er kvaliteten på den lyd, der kommer ud, men noget andet er hvordan ens gamer headset føles for ens ører. Som gamer bruger man sit headset mange timer hver eneste dag, og nogle gange bruger man det helt op til 8-14 timer ad gangen med ganske få pauser. Her er det derfor vigtigt, at ens ører ikke bliver irriteret eller ømme. Derfor har vi valgt at holde fokus på de store headsets, der omslutter hele øret. Disse headset lukker også den larm og støj, som måtte være omkring en,ude, hvilket er mindst lige så vigtigt, især hvis man også deltager til LANs. Præcis som ved gamer muse, stole og tastaturer, er der en meget stor prisforskel indenfor denne produktkategori. 

Vores bud på de 3 bedste gaming headsets

Disse headsets er vores personlige favoritter, når det kommer til gaming headsets. Vi har helt naturligt prøvet og testet et hav af produkter fra alle de største producenter på markedet, og vi har fundet frem til 3 top kvalificerede produkter, der efter vores mening vil tilfredsstille enhver gamer. Der er taget højde for prisen på disse produkter, fordi vi ikke udelukkende kigger på kvaliteten men på sammenhængen mellem produktet og dets kvalitet. Det er i følge vores mening helt naturligt, at man bør ofre ca. 500 - 800 kr. på et ordentligt headset, da det efter vores erfaring er området, hvor man klart får mest for pengene.

Pris 689,- 929,- 499,-
Model HyperX Cloud 2 Red SteelSeries Arctis 5 Turtle Beach Z60
link Køb den her Køb den her Køb den her

Cloud alpha 2 gamer headset

steelseries gamer headset

Turtle beach z60 gaming headset

HyperX Cloud 2
Dette headset er vores absolutte favorit, når det kommer til produkt kontra pris. Her får man 7.1 surround sound og en dybde på hele 53 mm. Dette headset kan bruges i mange timer, uden at ens ører føles generet, og derudover kan det tilføjes, at lyden er formidabel. Dette er også produktet, som vi ser mange af de store esports stjerner gør brug af.

SteelSeries Arctis 5
Et bundsolidt produkt af den absolut bedste kvalitet. Designet er nyt og anderledes, og produktet er yderst behageligt at have på over en længere periode. Prisen er i den høje ende, og her får man ligesom ved HyperX' Cloud 2 7.1 surround sound. Med en bygge-kvalitet, der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved, kan vi godt forsvare, at produktet figurerer på vores på liste. Alternativt til Arctis 5 kan man også gå efter Arctis 3, såfremt budgettet rækker dertil.

Turtle Beach Z60
Dette er et stort headset til en fordelagtig pris. Vi følte, at det var vigtigt, at vi også fandt frem til et produkt, der var under grænsen på de 500 kr. Her er det svært at komme udenom dette 60 mm. produkt med stor lyd i form af 7.1 surround sound og en knivskarp mikrofon.

SteelSeries gaming headset

Uanset om vi kigger på headset, muse, tastaturer eller musemåtter, så kommer vi aldrig udenom det danske brand SteelSeries. Det første headset som for alvor satte dem på kortet herhjemme, var deres Siberia serie. Denne serie lever fortsat den dag i dag, og deres Siberia 200 holder samme design men med nyt hardware. I dag er SteelSeries gået frem og i højere grad blevet et high-end brand indenfor headsets. Størstedelen af deres nuværende headsets starter ved ca. 700 kr. og op, hvor den bærende serie er deres relativ nye linje, der kaldes Arctis. Du kan få headset med både analog, USB og optics tilslutning og samtidig 7.1 surround sound og endda som Dolby ved deres Siberia 8XX. 

SteelSeries laver desuden også fra tid til anden forskellige special udgaver af deres bedste produkter, og det er blandt andet blevet til et meget specielt Dota 2 headset i deres Arctis serie. Så hvis man ønsker sig et helt specielt produkt, der også kan bruges som et samlerobjekt efterfølgende, kan i tage et kig på deres Dota 2 headset herunder.

Turtle Beach gaming headset

Turtle Beach er den nye dreng i klassen, når det kommer til det danske marked. Brandet har gjort rigtig meget herhjemme henover de sidste ca. 2 år, og fylder efterhånden meget hos de forskellige forhandlere i Danmark. Selve brandet er mere end 20 år gammelt, og stammer fra New York i USA. Her i Danmark er de ofte sponsors for mange af de danske streamers og Astralis, imens de internationalt er partner med eksempelvis Optic og Splyce også. Turtle Beach starter modsat SteelSeries fra omkring 300 kr., hvilket gør, at de også kan være med i det mere prisvenlige område. De har selvfølgelig også et high-end produkt kaldet Elite Pro Tournamnet headset, som står til hele 1.649 kr. Turtle Beach er helt sikkert et brand, som vi kommer til at se meget mere til her i Danmark henover de næste år, og vi er særdeles glade for deres produkter.

Produktet som har gjort Turtle Beach bemærkede på den professionelle scene, er deres high-end produkt kaldet Elite Pro. Dette er et headset af en så god kvalitet, at mange af de store streamers vælger at bruge produktet, selvom disse ofte går efter studiemikrofoner, for at kunne levere en lyd, der er god nok til deres seere. Produktet er derfor også i den dyreste ende, hvad angår headset, men i en tid hvor der er rigtig mange, der prøver kræfter med streaming, så er dette headset guldværd. Dette skyldes, at alternativet ofte er et middelmådig headset til omkring 800 kr. Dertil skal der købes en studiemikrofon, der måske koster yderligere 1.000 kr.
Så hvis du er seriøs omkring din stream, anbefaler vi, at du bør overveje dette produktet.

HyperX gaming headset

HyperX er et søster firma til Kingston, har i lang tid været kendt for deres RAM blokke, som vi har siddende i alle vores computere. Henover de sidste par år har brandet dog udviklet sig til også at være førende indenfor gaming udstyr som headsets, muse og tastaturer. HyperX er kommet godt fra start, og de har gjort et stort indtog på esports scenen med mange af deres produkter, der blandt andet ses brugt af store organisationer som SK Gaming, Team Liquid, TSM og Cloud9 blot for at nævne nogle enkelte. HyperX rammer godt ind i markedet, når det kommer til deres produkter og priser. Her kan du eksempelvis få deres Cloud headset fra omkring 500 - 700 kr., og dette headset er så godt, at det er nøjagtig det samme, som de professionelle spillere benytter sig af. 

HyperX har også gjort meget på det teknologiske område, hvor de blandt andet har udviklet deres såkaldte Dual Champer system, der adskiller bassen fra de andre toner, således lyden bliver endnu mere ren og skarp. De har lavet nedenstående video for at forklare princippet bagved deres dual champer:


6
Steelseries
929 kr.
10
AKRacing
3199 kr.
17
HyperX
689 kr.
143
Billig
649 kr.
17
DXRacer
3099 kr.

Desuden kommer alle HyperX headsets med en aftagelig mikrofon, hvilket især er nyttigt, når man rejser rundt til diverse LAN events, eller skal over til sine venner. En fast mikrofon tager ofte skade af transporten i ens taske, men her kan man let tage den faste mikrofon af produktet og sætte det på igen ved ankomst. HyperX Cloud Alpha virker desuden både til PC, PS4 og XBOX direkte ud af pakken, hvilket er en nyttig ting, da de fleste personer også ejer en konsol foruden deres PC. 

Roccat gaming headset

Roccat har været en del af gaming og esports scenen i mange år, men det er først her for nylig, at de er begyndt at producere headset, man skal holde øje med. Deres bedste bud på et produkt, der kan gøre sig gældende i en kategori, som indeholder mange stærke brands, er deres nye Roccat Khan Pro, der er prissat til 799 kr., hvilket placerer den lige under SteelSeries Arctis 5 og en anelse over HyperX Cloud 2. Produktet gør sig i særdeleshed bemærket med sin meget lave vægt på kun 230 gram, hvilket er en del under de andre produkter i sin kategori. Tiltrods for den lave vægt er det lykkedes Roccat at beholde den høje kvalitet, når det kommer til hardwaren i produktet, hvor der fortsat er plads til en 50 mm. driverenhed, som giver alt den lyd, du har brug for. Designet er en anelse futuristisk med et par skarpe kanter, som desuden matcher meget godt med firmaets logo og identitet.

Her finder du en liste over producenter, som vi anbefaler:

https://steelseries.com/

https://www.roccat.org/da-DK/Home/Overview/

https://www.hyperxgaming.com/en

http://www.turtlebeach.com/