Asus
Anmeldelse

MSI RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 17. juli 2020, 15.39

Vi har fået hænderne i et cool grafikkort fra MSI, i form af deres MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO. Et super lækker kort, både i form af design og performance. Vi ønsker at lave en test med fokus på FPS forbedringerne ved at skifte til et nyt kort, og i den forbindelse matcher vi dette RTX 2070 SUPER op imod vores nuværende 1080 OC. Men fremfor at teste i en lang række ligegyldige spil eller benchmarks som vi alligevel aldrig spiller eller bruger, vil vi også se om der er FPS at hente i CS:GO med denne. Det er et ret atypisk spil at teste i forhold til performance, men det er hvad langt størstedelen af vores besøgende spiller, og her er FPS vigtigere end noget andet sted.

Teknisk gennemgang af kortet:

Der er tale om et 8 GB DDR6 RAM kort med Core clock på 1605 MHz og Boost clock på 1800 MHz, og 2560 CUDA kerner. Du har 1 HDMI udgang til rådighed og 3 af typen displayport. Der skal bruges 2 x 8 strømstik for at få liv i kortet og det hele er bygget op omkring Nvidias 12 nm Turing-arkitektur.

Design

Som navnet antyder så er der tale om et kort med 3 faner, hvilket passer rigtig godt til hvad der også er et relativt stort kort. Selve elementet med de 3 faner er meget afdæmpet i designet, hvilket jeg godt kan lide. Men som ved mange andre kort, så vender fanerne ned af inde i kabinettet, så det er desværre minimalt hvad man får at se til dem. 

Der kan dog godt komme lys i kortet, da der er RGB ved fronten, som så vil lyse igennem de fleste kabinetter med gennemsigtig front. Du kan selv tage kontrol over farverne ved hjælp af MSI Mystic Light, således du kan få tilpasset farverne til resten af dit setup. 

Du kommer altså til at se mest til denne side af et 2070 SUPER når først det er placeret i din PC. Taget i betragtning at det blot er en metalplade, så er finish og MSI logoet tilføjet rigtig fint og virker igen solidt.

Størrelse og køling

Der er ingen tvivl om at dette er den nye og større generation af GeForce kort, for når vi sammenligner med vores 1080, er der alligevel en verden til forskel. Tiltrods for at 1080 kortet også er med 3 faner, så har den slet ikke den samme mængde køling som dette MSI 2070 SUPER, og kortet er også vokset lidt i længden, således at det nu er 328 mm. lang. Derfor skal du da også tjekke op med dit kabinet om det er muligt at få plads til et 2070 SUPER TRIO, og som man kan se på billedet herunder, så var det også næsten ved at gå galt for os.

Det lykkedes dog alligevel, og der var fortsat mere plads i længden, men det er tilslutning af strøm som var en anelse "stramt" i dette tilfælde. Kortet vil passe i de fleste kabinets, blot du har mulighed for at fjerne de plader som man oftest montere harddiske og drev på, hvis dette ikke er muligt kan det give problemer. 

Det er RTX 2070 SUPER der er øverst, og det får altså bare et ellers solidt 1080 OC model med 3 faner til at se småt og billigt ud. Den helt store forskel findes dog i højden, og her er det tydeligt at der er langt bedre køling til 2070 SUPER.

Performance

For at få en ide om hvor 2070 SUPER er placeret henne i hierarkiet af grafikkort så har vi lige taget et lille kig på hvordan top listen ser ud i øjeblikket. Her er RTX 2070 SUPER altså helt oppe som det 8 bedste kort du i øjeblikket kan få fingrene i, ifølge G3D Mark. Det er faktisk lige præcis 23% bedre end vores 1080 kort ifølge denne test, og lige præcis det tal kommer vi tilbage til når vi ser på vores test i CS:GO.  

Flere FPS i CS:GO ? 

Men, lykkedes det os at få flere FPS i CS:GO ved blot at udskifte til dette MSI RTX 2070 SUPER TRIO (Og selvfølgelig opsætte med korrekt driver)? Ja det gjorde det bestemt. Testen blev lavet sammen med en I7 7700K CPU og 3200 MHz ram, så vi burde få et ret klart billede af effekten fra denne opgradering. 

Til selve testen blev FPS BENCHMARK brugt, og der blev udført 5 test med begge setup og herefter udregnet et gennemsnit. Til en start tænkte jeg at de 23% var et ganske fornuftigt resultat, og endda lidt over hvad jeg havde troet vi kunne få i et spil som i høj grad lever af ens CPU. Det var først efterfølgende at jeg så de overall benchmark også havde præcis 23% som forskellen fra 1080 til 2070 SUPER. 

Det skal nævnes at den egentlig ingame forskel er ganske minimalt i CS:GO eftersom at der allerede blev kørt knap 300 fps i avg. men samtidig så kan man vel aldrig få for mange FPS i netop det spil? 

Konklusion

MSI RTX 2070 SUPER GAMING TRIO er et super lækkert kort, og ikke blot for den rene performance vi kunne se i vores test, men også når det kommer til value for money. Netop dette kort er blandt de bedste kort når vi sammenligner performance med prisskiltet på de 4.799,-, ikke for at sige at 4.800,- ikke er mange penge, men når man blot er 1% fra TITAN RTX, og lige i røven på et 2080 kort som oftest koster 1.500,- ekstra, men hvor du næsten ikke kan mærke performance forskel, så er det her altså kortet at gå efter. 

Så hvis man ikke er klar til at smide penge efter et 2080TI, så er dette 2070 SUPER altså det eneste der giver mening, for et 2080 eller 2080 SUPER vil næsten være spild af penge når vi ser på forskel i performance.

Super lækker kort, som tiltrods for en kommende 3000 serie fortsat er pengene værd! 

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Power
  • Value
  • Design
  • For meget RGB?

Flere anmeldelser