Asus
Anmeldelse

DUTZO E-Sport Gamer Stol

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 28. oktober 2019, 20.40

Vi har haft hænderne i endnu en stol fra danske DUTZO. Denne gang er det en lidt billigere udgave til 1.199,- som går under betegnelsen E-Sport, ikke fordi du nødvendigvis kommer til at vinde flere turneringer, eller gør du?

Samling af stolen

Normalt holder jeg denne del ude af vores anmeldelser, for indtil videre så samles alle gamer stole, på nøjagtig samme måde. Men det var lidt som om at DUTZO E-Sport bare var en smule lettere at samle end de andre. Ikke nødvendigvis fordi en gamer stol er svær at samle, men valget af skruer til samling af ryglæn osv. var blot lavet rigtig fint, og gik noget lettere end ved andre produkter. 

Måske det skyldes at stolen er en anelse lettere og mindre end andre gamer stole, så de enkelte dele var ikke lige så kluntede og tunge at flytte rundt på. Der er ihvertfald 10/10 for valg af dele og kvaliteten på disse når det kommer til samling. 

En lidt mindre stol en andre

Selvom DUTZO E-Sport ikke er en decideret junior stol, så har den alligevel lidt begrænsninger når det kommer til dens størrelse. For er du +185/190 cm. høj, og vejer +100 kg. så ville jeg vælge et andet produkt. På billedet herunder kan man se at højden på denne stol, er en anelse mindre end dens bror Pista V2. DUTZO fortæller da også selv at stolen egnes bedst til personer under 180 cm. og max 120 kg. (Vil nok mene at de 120 er højt sat), så denne del kommer ikke til at tælle ned, men viser blot forskellen. 

Det samme er tilfældet hvis man sammenligner med pladsen til ens lår, hvor kant støtten på E-Sport stolen er ret "skarp" og en del smallere end Pista V2 og stolen fra Arozzi eller Nordic-Gaming. Det er dog vigtigt at sige at dette kun er et problem hvis du har store lår, for til en person som mig der er omkring 184 cm. høj, og har en vægt på omkring 82-83 kg. så har den en fuldstændig perfekt størrelse. Det er DUTZO E-Sport til højre og Pista V2 til venstre. 

Det er vigtigt at forstå at jeg på ingen måde er efter stolen hvad angår dens størrelse, da den passer perfekt til personer i området 170-185 cm. og med en vægt på 70-100 kg. Så det er egentlig lækkert at finde en stol som ikke er bygget til at kunne klare personen på 120 kg. der også er 200 cm. høj. Her har man en stol som er lavet til den største gruppe af gamere, og hvor de rent faktisk passer til stolen, og ikke flyder rundt i den. Der er næsten lidt racer stol over de gode side støtter, som rent faktisk sidder ind til en, præcis som de gør det i en bil.

Komforten er i top

Billedet fortæller egentlig hele historien... DUTZO E-Sport er fantastisk komfortabel, og det skyldes i høj grad at den har en virkelig lækker og dejlig polstring. Sammenligner man med stolen fra Arozzi så er den jo næsten dobbelt tykkelse, og det er noget man bemærker med det samme. Kombinationen af en blød polstring, og hårde side støtter er klart at foretrække, og om dette er noget DUTZO har planlagt skal jeg ikke kunne sige, men det spiller 100%! 

Justering

Stolen kan justeres i ryg samt armlæn, som desuden både kan justeres i højde og vinkel, så sammenlignet med Pista V2 så har den 9 ud af 10 muligheder. Det er egentlig kun muligheden for at skubbe armlænet længere frem/tilbage der mangler, men med et par gode store og bløde armlæn, så ser jeg det ikke rigtig som en decideret mangel. 

Konklusion

Jeg har været en del i tvivl omkring hvilken karakter denne stol skulle have, ikke fordi det har svinget meget, for det er helt sikkert en fantastisk stol. Tager man prisen på blot 1.199,- i betragtning, så får du virkelig meget stol for pengene. Ja jeg vil egentlig gå så langt og sige at hvis man er omkring 170-185 høj og med en vægt på under 100 kg. så finder du simpelthen ikke bedre stol på markedet taget prisen i betragtning, og eftersom at DUTZO og Proshop fint kommunikerer at stolen netop er egnet til denne målgruppe, og ikke har forsøgt at lave en stol for alle, ja så må det jo være 10/10!

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Komfortabelt
  • Pris
  • Bygget målrettet
  • Max 1.85

Flere anmeldelser