Der er ét produkt til gamingglade mennesker, som overgår både keyboards, mus, skærme og computere. Dette er ganske imponerende, set i betragtning af hvor mange modeller af computere, tastaturer og mus der er på markedet.

Men som gamer har du vel heller ikke lyst til at sidde i en billig IKEA-kontorstol for lang tid ad gangen? Meget tyder på, at gaming stole i høj grad bliver mere og mere populære, hvilket giver god nok mening. Netop derfor har vi lavet en gennemgang af markedet 2019-modeller, så du kan få indsigt i, hvilken stol du skal købe. Når du har fundet dig godt til rette, så tag et kig på vores preview af.

Specielle hold stole

De professionelle hold ønskede hurtigt at udvikle deres egne gamer stole sammen med producenterne. Her var det især DXRacer som hurtigt meldte sig på banen med et samarbejde hos CLG eller også kaldet for Counter Logic Gaming. Dette gav en række af helt unikke produkter som holdets fans og spillere nu begge kunne nyde godt af. Selv idag er de hold inspirerede stole nogle af de bedst sælgende, og du skal være virkelig hurtig for at få fingrene i eksempelvis DXRacer NiP udgaven, som næsten altid er udsolgt.

Denne trend med Gamer stole dekoreret med holdenes farver og logo vil kun vinde mere frem. Dette er et helt nyt område som gør det muligt for de store hold at skabe en indtjening, som kan bruges på at udvikle deres gaming huse og lønne de mange spillere og ansatte som er en del af den underholdning vi efterhånden kan se på hver eneste weekend.

Du kan finde din nye gaming stol her

Derudover gennemgår vi samtlige aspekter, der er ved en gaming stol. Hvad kendertegner eksempelvis gaming stole generelt, hvordan adskiller de sig fra kontorstole, og hvad skal man helt konkret kigge efter, hvis man leder efter en ny stol? Ligeledes gennemgår vi i dybden fem forskellige producenter af gaming stole, ligesom vi kort tager et kig på udviklingen af gaming stole, og hvorfor de ser ud, som de gør. Til sidst beskriver vi også farerne ved at sidde længe ned, og hvorfor den helt rette gaming stol kan være med til at afhjælpe disse. Med andre ord får du altså her den komplette guide til gaming stole i 2019. Vi starter dog med at kigge på tre billige, men gode, gaming stole herunder.

De seneste år har der været en rivende udvikling af produkterne på markedet med gaming stole. Det har betydet, at det ikke længere er nemt at vurdere, hvilket prisleje man har behov for at købe sin gaming stol i. Tværtimod er de billige stole blevet markant bedre, og det er langt fra ligesom at sidde i eksempelvis en kontorstol. Derfor skal du med andre ord heller ikke være afskrækket fra at vælge en billig gaming stol, blot fordi prisen er lav. I stedet skal det være antallet af timer bag skærmen, som afgør, hvad dit behov er, og hvor højt et niveau af komfort og støtte du har behov for. Ovenfor finder du en top tre af markedets bedste lavpris gaming stole med både priser og links.

Én ting du eksempelvis kan bemærke er, at Paracon RANGER Pro går igen både her og under de bedste gaming stole. Dette siger først og fremmest noget om, at pris ikke altid kun er et udtryk for kvalitet. Rigtig mange af de store og velkendte mærker har nemlig høje priser, præcis ligesom så mange andre produktkategorier. Man betaler ganske enkelt for brandet såvel som for produktet, og man bliver en del af den gruppe, som elsker det helt rigtige brand. Ligeledes trækkes mange priser i vejret af, at producenterne elsker at samarbejde med eSportens store stjerner. Dette giver fordele for begge parter, ligesom for kunden, hvis man synes det er en fed ting. Men det korte af det lange er, at du sagtens kan finde en rigtig god stol, som ikke nødvendigvis koster en halv bondegård.

Derfor er en gamer stol vigtig

Som vi allerede har nævnt, så er der en tendens til, at mange gamere bruger mange timer bag skærmen. Det tunge brug af gaming udstyr lægger derfor ganske meget op til, at det er brugbart mange timer i træk. Her er stolen af helt naturlige årsager meget vigtig. Stolen er vigtig for både langstrakt komfort, men også for din kropsholdning på lang sigt. For at sætte denne vigtighed i perspektiv viser de nyeste opgørelser, at almindelige unge personer kan bruge op til 6-8 timer i gennemsnit i deres gaming stole.

Derfor er der en lang række fordele ved brugen af den korrekte gaming stol. Stolene er designet med fokus på den stilling og positur, man har, når man gamer. Derfor tager den også højde for, at der bruges mange timer i stolen. Det gøres der ved aktivt at give støtte til de korrekte områder, således at der bibeholdes en sund ryg til trods for de mange timer.

Alt afhængigt af din størrelse er det vigtigt, at du tjekker de forskellige gaming stole og deres mål. Dette gælder i særdeleshed, hvis man er en større person. Det er nemlig kun enkelte producenter af gaming stole, som laver deres stole i både normale og brede udgaver. Er du en større person, bør du derfor gå efter XL gaming stole.

Selvom der er mange gaming stole på markedet, som både er billige og gode, så er der alligevel nogle stole i den høj ende af prisklassen, som virkelig er gode. Det er sandsynligvis i disse stole, at du træner dig op til at blive rigtig god. Det er her, du vil få dine bedste resultater. Om det er direkte i forbindelse med din stol er svært at sige, men uanset hvad vil du være nødt til at lægge mange timer i den siddende sport.

Dermed er det vigtigt, som allerede skrevet ovenfor, at din gamer stol er god – og ikke bare god at sidde i det første stykke tid. Hvis du er en dedikeret gamer, og hvis du generelt sidder meget i din stol, så kan du derfor godt kigge lidt opad i prisklasserne for at finde den stol, som er rigtig god at sidde i mange timer i streg.

Ovenstående eksempler er ikke alle sammen lige dyre, men de er alle sammen blandt de bedste i deres prisklasser. Eksempelvis er stole fra Paracon også nævnt ovenfor blandt de bedste af de billigste. Fælles for stolene herover er, at de er gode. Du kan trygt vælge disse, og derudover afspejler prisen naturligvis både udseende, komfort og andet lir.

Hvis du er i tvivl om, hvad der afgør om en stol er god eller ej, så kan du med fordel læse videre længere nede i artiklen. Her finder du en grundig liste over de ting, som du skal kigge efter, når du køber din næste gaming stol. Dette er blandt andet vigtigheden i stolens ergonomi, men også prisen, udseendet og designet, justeringsmulighederne og desuden også valget af stolens materialer.

Specielle hold stole

Det blev hurtigt et ønske af de bedste og mest professionelle hold at få udviklet og designet deres egne gaming stole sammen med de forskellige producenter. Eksempelvis var DXRacer, en velkendt producent, hurtig til at udnytte potentialet i at udfylde de største holds ønsker til deres stole. De gik især hurtigt sammen med CLG, Counter Logic Gaming, om at designe en længere række af unikke produkter til både hold, fans og spillerne på holdet. Faktisk er de holdinspirerede stole nogle af de mest sælgende, og eksempelvis er DXRacer NiP-udgaven altid enormt hurtigt udsolgt.

Herunder giver vi dig et bud på netop tre DXRacer gaming stole, som er udgivet i samarbejde med forskellige store hold, blandt andet fnatic, mousesports, og CLG. Som du måske kan se, så er der kælet lidt ekstra for detaljerne, og man forstår godt, at man som fan gerne vil have fat i et eksemplar til sit eget værelse.

Hvilke mærker skal man vælge?

DXRacer gaming stol

På markedet for gamerstole er der mange forskellige mærker. Hos gaming.dk har vi også selv forskellige mærker at foretrække, men alligevel er der en del gengangere. Fælles for de bedste mærker, som du også anbefales at købe, er, at kvaliteten er i højsædet, og din support når du gamer er vigtig. Uden disse fikspunkter ville du kunne blive slemt skuffet, hvis du bruger mange penge på en gaming stol, som ikke er komfortabel i det lange løb. Af samme årsag kigger vi nærmere på, hvilke mærker du skal vælge herunder. DXRacer stole

DXRacer har været med på markedet, lige siden der fra starten kom fokus på gaming stole. Dermed bunder deres produkter i både skarpe designs og enormt høj kvalitet. De laver flotte og pæne stole, som indebærer en lang række fordele for de af jer, som bruger mange timer hver dag i jeres gaming stol. De er faktisk blevet så skarpe i at lave gaming stole, at de også producerer stole til kontorer, hvor folk der ikke spiller også bruger dem.

Producenten har efterhånden en længere rækker forskellige stole, heriblandt FORMULA, Drifting, MAXIMUM og Racing series. Især Formula er mest brugt og meget populær blandt både professionelle og amatører. MAXIMUM-stolene har den særlige egenskab, at de kan klare op til 150 kg, hvor de andre modeller er lavet til maksimalt 120 kg. Det er desuden i Racing-serien af deres stole, at du finder de speciallavede udgaver til både spillere og hold; eksempelvis NiP, CoD og NaVi.

Man må således anerkende, at DXRacer er blandt de største spillere på markedet for gaming stole og eSport. Når et så stort mærke går hånd i hånd med spillere, fans og hold om at støtte op omkring den relativt nye sportsgren, så er det ganske enkelt fedt at opleve. Det giver nemlig en blåstempling af eSport, som mange er glade for. Dette giver ikke kun mulighed for at støtte sporten, men også at udvikle sporten. Med andre ord er DXRacer blandt de producenter, som har størst fokus på at skabe noget interessant i denne verden.

AKRacing

akracing stol

AKRacing, som også producerer gaming stole, er blandt den absolutte top på dette marked. Der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten, og det er således prima stole. AKRacing ved, hvad der skal til for at lave en ordentlig gamer stol, som rummer både kvaliteten og fedt udseende. Kombinationen af et fedt udseende og en masse topklasse funktioner, som er nødvendige for en gamer, er dermed AKRacings primære fordel.

Den største kompetence hos producenten er især, at de lytter til deres kunder. Der bliver arbejdet sammen med en lang række af store navne inden for eSport, hvilket kan mærkes, når man benytter deres produkter. Blandt andet samarbejder de med hele hold som fx Dignitas, men også enkelte personer i sporten, som Natu, som er tidligere coach ved NiP.

Alle deres stole er fremstillet med en enormt stærk metalbund. Dermed er de yderst holdbare. Derudover er der tilkoblet et væld af indstillingsmuligheder, som virkelig tillader individuel tilpasning. Dette er noget, som rigtig mange nyder godt af, fordi vi alle sidder forskelligt, har forskellige præferencer og forskellige behov. Du kan med andre ord altid tilpasse stolen til dig og din position under gaming.

Modsat DXRacer er AKRacing relativt nye på markedet. De har hurtigt udviklet nogle bundsolide og meget troværdige stole, som brugere verden over holder af. Faktisk er producenten fra 2014, hvilket giver dem knap fire år på bagen. På trods af dette har de dog fra start involveret sig dybt i og omkring eSport. Blandt andet kender vi dem bedst fra deres samarbejde med Dignitas, der tidligere havde et dansk line-up, som var ført an af Mathias MSL Lauridsen i CS:GO. Stolene bruges desuden af selvsamme holdnavn i LoL og Overwatch. Samarbejdet er ikke blot god reklame for begge parter, men også en særlig mulighed for at udvikle produkterne ud fra spilleres behov og ønsker. Dette har også resulteret i muligheden for at købe en speciel Dignitas gaming stol, som fås i fire forskellige versioner med farver og design.

Arozzi stol

Arozzi stol

Et tredje og stort mærke på markedet for gaming stole er Arozzi. Arozzi er en del af en stor computer og eSports-virksomhed i Sverige. Herfra drives to mærker inden for gaming, hvilket betyder, at rigtig mange af deres produkter har været blandt de første på markedet. Med andre ord er de forgængere for mange af tingene, som vi ser i dag.

Dog ønskede Arozzi også at lave et mærke, som ikke var alt for dyrt for forbrugeren. Dette har betydet, at de på trods af deres fokus på nye produkter også har fokus på dig som kunde. Derfor er prisen på deres stole altid helt skarp i forhold til konkurrenter. Deres topmodel koster således ikke over 2.000 kroner, hvor eksempelvis en basis DXRacer stol koster det samme. Pris og kvalitet er derfor ikke altid tilsvarende, og du vil sandsynligvis blive positivt overrasket med Arozzi.

Det var desuden også Arozzis mål om at have en topstol, som ikke overskred en pris på 2.000 kroner, som gjorde dem kendte. Længe har man nemlig sat topstole og høje priser i samme bås, men Arozzi var de første til at bryde denne sammensætning. Blandt andet lavede de Enzo-serien, som på samme tid er prisvenlig og behagelig, som er til brug for alle store eller små gamere.

Næste række af produkter er Arozzi Torretta og Torretta XL. Disse stole er, som de første i verden, udarbejdet direkte til at støtte de behov, som de store drenge har. Disse stole er tilegnet til folk, som vejer mere end 120 kg, hvilket de fleste normale stole kan klare. Dette kan måske lyde dyrt, hvis det er en stol for dig, men faktisk er det et fokuspunkt hos producenten, at det netop skal være normale priser. Derfor, til trods for de ekstra udgifter i forbindelse med produktionen af disse stole, er priserne stadig yderst konkurrencedygtige blandt de normale stole.

Gaming-Stol.dk har desuden lagt ekstra meget mærke til Verona-serien af Arozzi. Denne serie er blandt de fedeste i design, men er desuden blandt de mest slidstærke på markedet. Prisskiltet på denne er lige så konkurrencedygtige som de andre af selvsamme producent. Havde eksempelvis DXRacer eller AKRacing skulle lave tilsvarende, så havde det sandsynligvis kostet 500+ kroner eller mere endnu ved Arozzi.

Computer stol

Kan drenge og piger alle benytte sig af de samme gaming stole? Det korte svar er ja. Stolene er bygget op med fokus på nogle bestemte fordele, som understøtter vores kroppe. Derfor betyder det intet, hvordan din kropsholdning er, og hvordan du er bygget. Vores muskler er ens, og det er typisk disse, som bliver understøttet. Det er ikke tilfældet, at de fleste producenter har hentet så meget inspiration for forskellige racersæder. Racerkører sidder længe – og det samme gør gamere. Det er således den samme måde, som vi alle kan få ondt i ryggen, når vi sidder i en forkert stilling længe ad gangen.

Faktisk det kan i endnu højere grad være vigtigt for piger og kvinder at have en gamer stol med de rette indstillinger, som gavner din siddestilling. Dette skyldes, at kvinder i højere grad kan være hypermobilitet i deres led, fordi de typisk har en mindre muskelmasse end mænd. Dette kan forsage værre positioner at sidde i, fordi musklerne ikke holder kvinders krop på plads på samme måde på lang sigt. Derfor anbefaler vi altid, at du tager et seriøst kig på din kommende stol, da man har tendens til at bruge rigtig mange timer i den. Brug tid på at indstille stolen, så du mærker, at du får ordentlig støtte. Og vælg kvalitet. Du kan sammenligne din gaming stol med en seng – hvor ofte sidder/sover du godt i noget 6 timer i streg, som har kostet 500 kroner?

Går du meget op i din gaming, så kan du derfor med stor fordel fokusere på stole, som gavner dine siddeindstillinger. Det er ikke sikkert, at du anser dette som værende en nødvendighed, men på lang sigt og efter mange timer, så vil det kunne mærkes, hvis du nedprioriterer din krop. Derfor er budskabet også, at du overvejer, om du i forvejen har problemer med arme, ryg, nakke eller lignende. Hvis du har dette, så tag dette med i dine overvejelser.

Corsair

Corsair byder på de lækre T1 race-stole, som er inspireret af sæderne fra racerbiler, men som er designet specifikt til gamere og deres behov. Dermed er de bygget og justeret til at give optimal støtte og komfort til dig, som sidder ned i mange timer i træk for at spille dine foretrukne spil. Denne komfort bunder i et solidt stålskelet, hvorpå der sidder en high-density skum, som er af markedets bedste kvalitet. Naturligvis har den også indstillinger til både højde og ryglæn, ligesom at Corsair T1 også har justérbare armlæn, som er meget mere mobile end normalt. Disse kan justeres i alle retninger, således at du får den optimale position for din positur og kropsbygning. Desuden er armlænene også beklædt med selvsamme skum, hvilket giver en ekstra komfort og nedsætter ømhed, hvor mange andre stole blot har en hård plastic. Så døjer du meget med dine arme, når du gamer, så er T1 et oplagt køb.

Med T1-stolen hører desuden også en pude til lænden; en såkaldt lændepude. Denne er aftagelig, således at den kan bruges, når du har behov. Du kan således selv vurdere, om og hvornår den er nødvendig for dig og din komfort. Har du ekstra behov for støtte omkring lænden, så bruges den – når du ikke har behovet, så tages den af. Samme form for pude finder du til nakke, hvor du også kan få ekstra støtte til dine mange timers gaming. Alt i alt får du altså en stol med stor bevægelighed og tilpasningsevne til dig, som måske har behov for lidt variation i løbet af de mange timers gaming. Desuden har den gode og bløde hjul, som giver bevægelighed på gulvet. Disse er bløde, således at gulvet ikke ridses.

Som du måske kan forstå, så er der mange fordele ved at vælge denne lækre Corsair T1-model. Den er udviklet specielt til dig, som sidder i længere perioder ad gangen og spiller. Selvom stolen ikke er i den dyre ende af markedet, så er det for mange, som vælger denne stol, en ekstra god udgift givet rigtig godt ud frem for at få ondt og ødelægge på ryg og læn ved at game. Stolen fås desuden i mange forskellige farver, således at den matcher resten af dit udstyr. Generelt er den dermed ganske lækker, og den trækker mange sammenligninger med stolene fra racerverdenen. Den har ikke den klassiske vippefunktion, som andre stole har, men komforten er stadig i højsædet, og det er et godt valg til dig, som sidder længe ad gangen.

Paracon

Paracon er et ganske nyt mærke på markedet. Deres absolutte fordel for dig er, at gaming-udstyret har en særpræget fokus på dig, som spiller meget. De er faktisk så nye, at de endnu ikke har egen hjemmeside. Dette afholder dem dog ikke fra at lave produkter helt i top. Så var det ikke noget med at være trendsetter, købe Paracon, og være blandt de første til at gøre dette?

Hvis det er noget for dig, så tag et kig på deres ROGUE-stol. Denne fås i fire forskellige kombinationer af farve, således at du frit vælger den, der passer bedst til resten af dit setup. ROGUE-modellen kommer desuden, ligesom T1 fra Corsair, med puder til både lænd og nakke. Den kan indstilles lige netop til dig med et funktionelt klik-system, så puderne kan benyttes eller ej, og de kan sættes af og på i løbet af spilsessionen.

Stolens proportioner er desuden også nemme at justere, blandt andet med de supermobile armlæn. De kan ikke blot rykkes op og ned, så de passer din krop, men det kan også rykkes ind og ud, så de passer til din bredde og din foretrukne måde at sidde med arme, albuer og skuldre. Det samme kan Corsair-stolen, men forskellen er, at ROGUE-modellen også kan vinkle armlænene, således at der også kan skiftes nemt mellem spille- og hvileposition for dine arme. På trods af de gode tanker bag dette design, så har nogle dog oplevet, at systemet, som holder armlænene på plads, ikke er stærkt nok. Som eksempel kan dette betyde, at armlænene kan dreje, hvis du tager fat i disse for at rykke dig lidt op eller rundt i stolen. Selvfølgelig er dette ikke optimalt, men rigtig meget af dette kan ændres med ren og skær skifte i vaner. For funktionen i sig selv, når du spiller, er rigtig god og funktionel at have.

Selvfølgelig er det ganske enkelt også en nødvendighed, at stolen kan justeres i højde og ryglæn. Det kan Paracon-stolene selvfølgelig også. Hjulene på stolene er desuden ganske store i størrelsen, især sat op mod standarder på mange andre stole. Disse brede hjul hjælper især, at alle underlag er nemme at bevæge sig rundt på – også gulvtæppe eller bløde tæpper. Dette er helt klart et kæmpe plus.

Stolen er desuden i den billigere ende i forhold til mange andre stole. Stole i tilsvarende kvalitet som denne fås oftest til væsentligt højere priser, men fordelen ved Paracon er, at du ikke betaler for mærket, da det er ret nyt. I stedet betaler du kun for den stol, som du rent faktisk får. Så hvad med at være first-mover, og udnyt chancen, mens den stadig er der? Således slipper du også for at betale ekstra høje priser, blot fordi et andet brand er større, samarbejder med store og kendte spillere, og har mange år på bagen. ROGUE-modellen, dog, koster blot i omegnen af 1.500 kroner, hvilket er billigt for så høj kvalitet. Designet er fedt, komforten er høj, og du får således meget stol for pengene.

Gaming stole til overvægtige

Som vi allerede har været inde på i løbet af de mange eksempler på stole, som vi har bragt ovenfor, så er der i stigende grad fokus på, at der også skal være stole til de tunge drenge. Der er ingen skam i at kæmpe med kiloene, og det har producenterne af gaming stole også indset. Et stigende fokus på at tilgodese de behov, som overvægtige gamere har, betyder, at der kommer flere stole på markedet med behovsdækning til disse personer.

Er du på udkig efter en gaming stol til en overvægtig, som kan du med fordel rette øjnene mod enten Arozzi eller DXRacer. Disse to producenter har nemlig skabt stole-serier, som tilgodeser store mennesker. Disse stole kan, modsat normale stole, bære mere end 120 kg. Med ”bære” menes der dog ikke kun, at stolens konstruktion kan klare kiloene. Kvaliteten i skummet og stolens ramme kan ligeledes klare denne ekstra rummelighed.

Udviklingen

Præcis ligesom at eSporten de seneste år har været igennem en rivende udvikling, så har udstyr og stole været det samme. I takt med at computersporten er blevet en fastere del af folks bevidsthed, så er der strømmet penge ind i systemet, ligesom at salget er øget. Dette har i samme ombæring sat gang i udviklingen af endnu bedre produkter, som både sørger for de bedste resultater bag skærmen samt den bedste komfort, når man bruger så lang tid på at game.

Samme udvikling er således sket blandt gaming stolene. Der er i endnu højere grad kommet fokus på ergonomi og komfort, hvilket er uhyre vigtigt, hvis man på lang sigt vil bevare både en sund kropsholdning og undgå smerter, som afstemmer fra, at man har siddet forkert meget længe. Det er ikke alle, som oplever sådanne smerter, men dem som gør, de kender så afgjort til vigtigheden i denne udvikling.

Hvad skal jeg kigge efter i min nye gaming stol?

Når du for alvor starter jagten på din kommende gamer stol, så er der flere forskellige parametre at vurdere ud fra. Denne del af artiklen kommer til at handle om netop dét. Kort sagt kan du vurdere din gaming stol ud fra pris, ergonomi og komfort, justeringsmuligheder og selvfølgelig stolens design og udseende.

Pris og kvalitet går ofte hånd i hånd

Hvis vi starter med den helt åbenlyse, prisen, så er denne selvfølgelig afgørende for dit køb. Uden at kunne sige noget om dit budget, så er der dog et par ting at have in mente, hvis prisen er vigtig for dig. Der er nemlig flere forskellige ting, som spiller ind her. Først og fremmest er prisen afgjort af en kombination af producenten og kvaliteten. Der skal ikke være nogen tvivl om, at de mest kendte mærker, som desuden har nogle af de store hold i lønbogen, selvfølgelig har en høj markedspris. Du betaler for at have det rette brand af stol, som associeres med nogle af de store stjerner inden for eSport. Dernæst afgøres prisen også af kvaliteten, selvfølgelig. Pris og kvalitet går rigtig ofte hånd i hånd, så dette skal også medtages i overvejelser. Dog ses det eksempelvis med Arozzi, at gode priser ikke altid er lig med dårligere stole.

Undgå skader og smerter med ergonomisk gode stole

Dernæst er komfort og ergonomi også vigtig at have in mente. Dette skal i særdeleshed med i overvejelserne, hvis du er seriøs omkring dit gaming, og hvis du bruger mange timer i stolen. Ergonomien er vigtig for din kropsholdning for at undgå smerter på lang sigt og for at holde din krop sund. Hvis du eksempelvis allerede nu ved, at du har problemer med lænden, så vægt eventuelt ergonomisk gode stole højt.

Komforten er selvfølgelig vigtig både for dem, som bruger stolen meget og lidt, da denne afgør om du sidder godt. Komfort er dog en individuel ting, men man har ikke altid mulighed for at afprøve stolene, hvis for eksempelvis man køber online. Er komfort dog alligevel vigtigt for dig, så vælg en stol, som du har afprøvet og godkendt, eller gå efter en stol, som har ry for at være komfortabel.

Prioritér justeringsmuligheder, hvis du gerne vil sidde godt

Alle producenter af gaming stole har forskellige måder at håndtere stolenes justeringsmuligheder på. Nogle stole er ganske simple, hvilket kan være mere end fint for nogle gamere. Andre stole har et væld af muligheder for at justere selv de mindste dele af stolen. Disse stole kan være oplagte dig for, som allerede nu ved, at du sidder dårligt i de typisk udformerede stole. Mulighederne her kunne blandt andet være rig mulighed for at gøre noget ved armlænene, således at du både kan have en hvile- og en gamerposition til dine arme. Dette indebærer en lethed i at justere bredde, højde og vinkel på armlænene. Ligeledes afgør tilt-mekanismer og låsesystemer også antallet af justeringsmuligheder.

Stolens design kan være en afgørende faktor

Gaming udstyr går rigtig ofte hånd i hånd med en gennemgående stil, som hver enkelt gamer har. Med dette menes der, at vi er enormt mange gamere, som går rigtigt højt op i vores setup og ikke mindst stilen og sammensætning af dette setup. Her kan man vist roligt sige, at gaming stolen spiller en stor rolle. Når man eksempelvis sidder og ser Counter-Strike, så er stolene meget tydelige, når man ser spillerne. Det samme er den endnu mere, når den står inde på dit værelse eller på kontoret. Stolen er en magtfaktor i dit gaming lokale, og således skal det også se godt ud. Lige fra hjulene i bunden, farveskemaet på stolens, dens design-features og alt muligt andet har noget at sige.

Men når nu smag er så individuelt, er det selvfølgelig op til dig selv at vurdere, om de alle ser ens ud, eller om du bare må have én særlig. Hvis du er stor fan, kunne du muligvis overveje, om du skal have fingrene i de eftertragtede fan-stole, som er designet i samarbejde med forskellige eSportshold. Især på Counter-Strike er der flere forskellige på disse, og her kombineres således både komfort og kvalitet med et fedt udseende, som gør dig til en del af fanbasen.

Er materialerne i stolen gode?

En sidste ting, som du måske går op i, er stolens materialer. Især er det for mange vigtigt, om stolens betræk er læder eller stof. Det er selvfølgelig smag og behag, hvad man mest holder af. Typisk er der dog to varianter; PU læder og stof. Nogle synes, at læderet giver et væsentligt federe og ”frækkere” look, mens andre foretrækker blødheden i stoffet. Dette er dog naturligvis individuelt.

Når der står PU læder ved stolen, så er dette oftest okselæder, som er overtrukket med et lag Polyurethan (heraf PU). Dette giver overfladet et blankt og glat look, som desuden er lettere at rengøre end stof. Til gengæld ånder en stol med PU læder ikke, hvilket kan medvirke til, at sved kan samle sig. Dette er ubehageligt, og sidder du et varmt sted, så kan det specielt være forstyrrende.

Derudover er stof også ganske almindeligt på nogle stole. Her er der ikke de samme problemer med åndbarhed, hvilket kan give mere komfort, når du sidder længe i stolen. Det er dog langt fra lige så fancy, og fornemmelse og udseendet af et racersæde forsvinder en smule. Så spørgsmålet er vel, hvad man personligt foretrækker. Dog er nogle, og især gaming stole, gode til at kombinere disse to, således at åndbarhed og udseende forstærker hinanden.

Risici ved at sidde ned i rigtig lang tid

Organskader

Der kan forekomme forskellige organskader, hvis du ikke er opmærksom på din krops behov, når du sidder alt for længe foran skærmen. Først og fremmest udsættes dit hjerte for noget dårligt, når du sidder ned. Blodet flydere langsommere rundt i din krop, og musklerne forbrænder mindre. Denne kombination gør, at du lettere kan få tilstoppet dit hjerte af fedtsyrer. Derudover kan kroppens evne til at reagere på insulin også blive nedsat efter blot én lang dag i stolen. I sidste og værste fald kan dette medføre diabetes. Af andre organer kan din tyktarm også udsættes for noget skidt, hvis du sidder meget ned.

Fordøjelse

Din fordøjelsebliver heller ikke just bedre af, at du sidder rigtig meget ned og gamer. Hvis du for nyligt har spist, og du sætter dig ned, så bliver dine indvolde komprimeret. Dette giver nedsat forbrænding, hvilket igen giver en dårlig fordøjelse. Dette kan i sidste ende føre til kramper, halsbrands, forstoppelse og oppustethed.