IEM Rio Majoren er nået til semifinalerne. Her skal vi i dag se Outsiders spilles mod Mouz klokken 18:00, og herefter møder Heroic hjemmeholdet, FURIA, og her bliver danskerne for alvor udfordret.

FURIA har virkelig imponeret i deres seneste kampe. De har vundet deres syv seneste opgør, og det har også været mod flere stærke hold i form af ENCE, BIG og Na'Vi i går. Samtidig viser især KSCERATO og drop, at de vil gøre alt for, at deres hold løber med sejren i Rio. Har Heroic så overhovedet en chance for at besejre FURIA? Vi bringer her vores bud på, hvordan Heroic kan gå videre til finalen.

Heroic skal få FURIA ud på tætte maps 

Heroic er kendt for, at deres kampe slutter i de sidste runder af ordinær tid eller i overtid. Det er en erfaring, som virkelig kan gavne dem mod FURIA, da det er her, at det begynder at gå ned af bakke for det brasilianske hold. Heroic skal dermed gøre hvad de kan for, at hvert eneste map bliver så langt som muligt, hvor deres erfaring som hold så kan træde i kræft.

Heroic kan vinde map poolen

Hvis vi kigger på de to holds valg af maps, så er der én ting, som begge af disse hold gør. Både FURIA og Heroic sørger for, at Dust2 bliver bannet som det første map. Især FURIA gør alt for, at mappet ikke skal spilles. Heroic har dog mere erfaring på Dust2, men det er kun blevet spillet én gang i år, da de for det meste også banner det som et af deres første maps.

Det er dog denne detalje, som kan være en stærk fordel for Heroic. Hvis de tvinger FURIA til at banne mappet, så kan Heroic starte på et af deres absolut bedste maps såsom Nuke, og netop Nuke er blandt FURIA's værste maps. Herefter har begge hold en god balance mellem at vælge maps, som de selv er gode på uden, at deres modstander er de bedste.

Et eksempel på pick/ban for i aften kunne være:

  • FURIA fjerner Dust2
  • Heroic fjerner Mirage
  • FURIA vælger Vertigo
  • Heroic vælger Nuke
  • FURIA fjerner Ancient
  • Heroic fjerner Inferno
  • Sidste map er Overpass

Flere af disse maps er dog meget 50-50 for begge hold, og derfor kunne man sagtens forestille, at det tredje map eksempelvis bliver Inferno i stedet. Man må bare håbe på, at Heroic gør alt for, at FUIRA selv vælger Dust2 fra.

Heroics opgør mod FURIA forventes at finde sted i aften klokken 21:30.