Er du gamer, og bruger du mange timer foran din computer eller anden spillekonsol såsom Xbox eller Playstation hver dag, ved du helt sikkert også, hvor vigtigt det er at have en hurtig og stabil internetforbindelse. Uanset hvilke onlinespil, der er dine absolut yndlingsspil, kommer du ikke langt uden en optimal gaming-router til at bane vejen for dig i dine favoritspil. Har du oplevet, at dit spil hakker, eller at din upålidelige forbindelse har været skyld i, at du ikke opnåede det, du skulle i spillene, er du sikkert langt fra alene. Hvis du ikke længere vil bekymre dig om, hvorvidt din internetforbindelse lader dig i stikken, er det essentielt, at du anskaffer dig den optimale gaming-router, der er med til at sørge for, at du når sikkert og helskindet gennem forhindringerne i dine yndlingsspil. Har du en drøm om at få en professionel karriere indenfor gaming, er det naturligvis også vigtigt, at din internetforbindelse er stabil og hurtig nok til, at du kan spille diverse PC- og Playstation-spil optimalt.

1. ASUS ROG Rapture tri-bank gaming router

Kan købes på Wupti.dk - 2.686,-

Dette er et monster af en gaming router, og den er helt sikkert også i den dyre ende af udvalget. Men der er ingen tvivl omkring dens egenskaber, og en helt enestående performance. 

2. ASUS RT-AC68U - Test vinder

Kan købes på Wupti.dk - 1.392,-

Dette produkt har vundet et hav af priser for den egenskaber, som taget prisen i betragtning er svær at stille noget op imod for næsten alle andre routers. Så hvis du er på udkig efter et produkt som måske "blot" skal udskifte den elendige router som din internet udbyder har sendt dig, så er dette produktet!

Find routeren til dit behov

Det kan umiddelbart være vanskeligt at finde den helt rigtige router, der passer til både dit behov og din pengepung, og derfor har vi lavet denne lille guide til at hjælpe dig med at vælge den gaming-router, du behøver for at spille dine spil uden afbrydelser og problemer. Læs artiklen og bliv klogere på, hvilke routere du skal overveje at investere i.

De vigtigste funktioner

En gaming-router er ikke bare en lille boks, der sørger for WiFi, når du kobler dine netværkskabler til den. Den lille, fantastiske boks er nemlig en computer i sig selv, der med stor hukommelse, processorer og diverse programmer sørger for, at du kan spille dine favoritspil gnidningsfrit og uden afbrydelser. I det følgende kan du læse om nogle af de vigtigste funktioner, du skal være opmærksom på, når du leder efter ny gaming-router til hjemmet.

Det trådløse netværk

En af de vigtigste ting, når det kommer til din router, er, hvilken trådløs standard routeren understøtter. Der er rigtig mange routere, der stadig bruger den ældre 802.11n-standard. I rigtig mange tilfælde kan denne også være udmærket til din router, men er du en ambitiøs gamer, der vil sikre dig det bedst mulige trådløse netværk, skal du sørge for, at routeren, du køber, understøtter 802.11ac, der på flere punkter er langt bedre end dens forgænger. Har du en ældre router med standardnetværket, kan du vælge at opgradere den, så den understøtter det nye og forbedrede netværk. Med en 802.11ac-router sikrer du dig en WiFi-hastighed, der uden tvivl kan få dig sikkert igennem et onlinespil - uanset om du spiller på din PC eller en anden spillekonsol.

Tjek ‘servicekvaliteten’ i routerens software

Udover et optimalt, trådløst netværk er det vigtigt, at du sørger for at anskaffe dig en router med Quality of Service. Nogle at de mere avancerede gaming-router har funktionen Quality of Service, forkortet QoS. Denne funktion kan være yderst nyttig, hvis der er flere enheder tilsluttet routeren. QoS finder man i routerens software, og har man denne funktion i sin router, kan man selv bestemme, hvor meget ‘opmærksomhed’ hver enkelt enhed behøver fra routeren. Skal du eksempelvis game på PC’en, kan du sørge for, den får nok procent af den samlede båndbredde. På den måde risikerer du ikke, at spillet pludselig hakker eller går helt i stå, mens du er i gang med at spille.

Spritny software til gaming-routeren

Skal du være helt fremme i skoene, hvad angår de nyeste gaming-routere på markedet, skal du kigge efter DumaOS. Det er nemlig en helt nyudviklet software fra Netduma, der i bund og grund sørger for, at dit interface er helt optimalt, og at du spiller med andre, der har samme ping som dig. Det betyder, at du minimerer risikoen for komplikationer, mens du spiller dine spil.

Sørg for at have en hurtig hardware

I alle routere sidder der en hardware - en såkaldt lille computer. Hvis du ønsker en god gaming-router, skal du være ekstra opmærksom på, hvor hurtig hardwaren er, før du anskaffer dig en ny router. Jo hurtigere hardware, desto bedre er routeren til at håndtere store mængder af information. Er du ikke på udkig efter en trådløs router, skal du i stedet sikre dig, at switchen er hurtig nok til at håndtere de spil, du gerne vil spille.

Trådløs router eller kabelnetværk

Et af de mest essentielle ting, du skal beslutte, inden du går på jagt efter din nye gaming-router, er, om du behøver en trådløs router eller blot en kabelforbindelse. Vil du sikre dig, at du kan spille onlinespil gnidningsfrit og uden problemer, er en kabelforbindelse helt sikkert det bedste bud, men dog kun hvis internetforbindelsen skal bruges til en stationær PC eller en spillekonsol, der ikke skal flyttes på. Er der derimod flere enheder, der gerne skal kunne få forbindelse til nettet, er et kabelnetværk ikke nødvendigvis den bedste løsning. Her er det bedre at finde en trådløs router med en hurtig hardware.

Lagring på routeren

Det kan også være smart at bruge sin trådløse router som en slags ekstern harddisk. Er der flere enheder under den samme router, hvorfra du gerne vil kunne tilgå alle dine gemte filer, skal du sørge for, at den router, du køber, understøtter lagring af data. Det gør den, hvis det er muligt at koble en ekstern harddisk eller et USB-stik til routeren.

Flere brugere på samme netværk

Før du investerer i ny gaming-router, skal du overveje, hvor mange brugere, der skal benytte sig af samme internetforbindelse. Takket være helt ny teknologi er det nemlig muligt at kommunikere med op til fire enheder på samme tid. Teknologien hedder MU-MIMO og står for Multiple User, Multiple Input og Multiple Output. Helt kort sørger denne teknologi for, at forbindelsen til internettet både er stabilt og hurtigt, hvilket naturligvis er vigtigt, hvis du gamer meget.

Forstærk signalet fra routeren

Hvis du ønsker en meget stabil og sikker forbindelse, når du spiller spil online, skal du gå efter en spritny teknologi på markedet, der hedder Beamforming. Normalvis bliver et signal fra en router sendt ud i alle retninger med lige meget styrke. Det resulterer i, at meget af signalet ikke bruges. Med Beamforming sørger routeren for at lokalisere de forskellige enheder i hjemmet, der skal kobles til det trådløse netværk. Det betyder, at signalet er langt bedre, fordi det er hurtigere og mere stabilt. Spiller du meget onlinespil, kan det derfor være fornuftigt at overveje en router med Beamforming, hvis du vil sikre dig et godt og stabilt signal fra din tilsluttede enhed.

Opsummering - det skal du være opmærksom på

Grundlæggende skal du sørge for, at routeren understøtter det nyeste, trådløse netværk, og at dennes hardware er hurtig. Derudover skal du sikre dig, at routeren har de LAN-porte, du behøver. De bedste gaming-routere har helt op til fire porte. Derudover skal du selvfølgelig også tage stilling til, om du skal investere i en kabelforbindelse eller en trådløs router, når du skal spille computerspil online.

Andre overvejelser

Udover at de tekniske funktioner skal passe til dit internetforbrug, kan det også være relevant at se på routerens størrelse og vægt, så du er sikker på, at den passer ind i dit hjem. De fleste routere er dog så små, at det for de fleste ikke har nogen særlig betydning. Endvidere skal du undersøge, hvor lang en garanti og service der er med i prisen, når du køber ny router. I Danmark er der som standard to års reklamationsret på alle varer, og dertil kan der være ekstra garanti med i prisen på nogle varer. Det giver dig mulighed for at få en udvidet service, hvis ikke routeren fungerer som lovet. Det kan være en rigtig god ide at sikre sig, når man køber router, så man har vished for, at man hurtigst muligt kan komme i gang med at spille uden problemer.

Find gaming-routeren til dig

Der kan være rigtig mange ting, man skal have med i sine overvejelser, før man investerer i en ny gaming-router. Hvis man vil sikre sig, at man kan spille alle sin yndlingsspil uden problemer, kan man blive nødt til at anskaffe sig en af de nyere routere. Det handler dog først og fremmest om, at du får købt en router, der passer til dit behov. Spiller du flere timer dagligt, er det oftest alle pengene værd at investere i en af de routere, der indeholder de nyeste funktioner og teknologier. Vi håber, at du med denne guide til den ultimative gaming-router er blevet lidt klogere på, hvad du skal overveje, før du køber din nye router. I nogle tilfælde kan det svare sig at spendere lidt flere penge på en god gaming-router, hvis du spiller de mere krævende onlinespil, hvor en stabil forbindelse er nødvendig, mens det i andre tilfælde slet ikke er nødvendigt i forhold til dit behov. Overvej nøje, hvor god en internetforbindelse du har brug for til at dække dit spille-behov, og find en router, der kan dække dette behov.