Vi har taget et kig på nogle af de bedste og største producenter af gamerbærbare. Læs mere om de enkelte producenter her, og bliv klogere på, hvad der gør dem og deres PC’ere værd at investere i. 

SE BLACK FRIDAY TILBUD

Produktet i denne video kan købes HER til en pris på 20.503,-

Gamer Laptops til enhver pris 

Pris 5.999,- 6.499,- 6.699,-
Model Acer Nitro (I5 + GeForce MX150) MSI GL72M (I5 + GTX 1050) Lenovo Legion (I7 + GTX 1050)
link Køb den her Køb den her Køb den her

Pris 7.999,- 9.999,- 13.355,- (120 Hz skærm)
Model ASUS Strix (I7 + GTX 1050) Acer Helios (I7 + GTX 1060) MSI GE73 (I7 + 1060)
link Køb den her Køb den her Køb den her

Derfor er Acer i gaming-verdenen

Acer-marketingleder Rich Black har fortalt, at man er gået ind i League of Legends-regi først og fremmest, fordi det er et fantastisk marked. Han siger, man i Acer helst vil sponsorere der, hvor der er flest tilskuere og størst interesse. Måden, de interagerer med hinanden på og den spænding, der er at finde i League of Legends, er noget, der har tiltalt Acer. Black fortæller, at der var en naturlig synergi mellem League of Legends og Acer.

Mange af eSportsudøvere foretrækker at bruge Acer-bærbarer eller -computere, fordi det taiwanske mærke er indbegrebet af kvalitet. Acer lægger mange penge i at sponsorere forskellige begivenheder, der har med eSports at gøre. De laver deres egne turneringer og er også sponsorer til de helt store turneringer.

Acer har et eSports-mandskab i Thailand, som hedder 1st eSports (by Acer). Holdet har fem spillere på holdkortet. Holdet får sponsoreret trøjer, computere og får betalt rejseudgifter, når de skal spille for holdet i ind- eller udland.

Acer har kontorer rundt omkring i verden, hvilket tydeligt beviser deres position som et af de førende computerfirmaer i verden. De otte lande, hvor Acer har kontorer, er i hjemlandet Taiwan, USA, Australien, Indien, Indonesien og Schweiz.

Acer gamer-laptops er førende på gamer-markedet, når det kommer til laptops, der skal give dig en stor spilleoplevelse. Acer er et firma fra Taiwan, som foruden almindelige computere og gamer-computere laver blandt andet display, smartphones, Virtual Reality og tilbehør til Virtual Reality. På verdensplan er Acer den sjettestørste computeroperatør på markedet.

Acer blev stiftet i 1976 i Taiwan. For at cementere sin position som førende inden for teknologiverdenen har Acer blandt andet opkøbt det velkendte Texas Instruments. Texas Instruments er kendt for at lave nogle af de bedste lommeregnere i verden. Texas Instruments blev stiftet helt tilbage i 1930.


Acer har investeret i det velkendte League of Legends-turneringer, hvor computergiganten gør alt for at hjælpe og finansiere spillerne med Acer-computere af højeste kvalitet. Der er mange forskellige ting, Acer laver til gamer-verdenen. Alt fra PC’er til bærbarer, fra monitorer til projektører og fra muse til keyboards.

Acer leverer hardware til League of Legends-turneringer, hvilket i sig selv er noget af en opgave. Der er knald på, når der spilles League of Legends-turneringer enten i arenaer eller på nettet. Det er ikke småting, det kræver at kunne få det hele til at hænge sammen, når der dæmmes op for et godt, gammeldags League of Legends-spil.

Men det er ikke kun hardware, Acer laver for League of Legends. Det er også Acer-computere, Acer-muse og Acer-tastatur, der tages i brug, når der spilles League of Legends-turneringer. Alt, der har med computere at gøre, er fra Acer.

Acer gaming laptops

Pris 6.499,- 9.499,- 11.999,-
Model Acer Aspire Nitro 5 Acer Nitro 5  Acer Predator Helios
link Køb den her Køb den her Køb den her

Acer har lavet en masse gode gamer-laptops, som har forskellige priser. Den dyreste registrerede har en pris på intet mindre end 9000 dollars og går under navnet Acer Predator 21 X. Det svarer til knap 55.000 danske kroner. Så ved du, hvad du kan ønske dig i jule- eller fødselsdagsgave om fem år.

De fleste siger om Acer Predator 21, at den er fantastisk og kan det hele, men der er også nogle, der er skuffede. De mener, at man i forhold til prisen havde forventet mere. De havde håbet, der ville have været flere funktioner med, som ville vise dens sande styrke, men i stedet blev de skuffede.

Acer Predator 21 er den første laptop nogensinde, der har en buet skærm. Man har gjort alt for, at billedkvaliteten ikke er set bedre.

Acer Aspire 5 er ifølge utallige eksperter på den anden side en meget undervurderet laptop, som koster 3600 kroner. Det er en laptop, der har et forbedret grafikkort. Keyboardet er skarpere end de gennemsnitlige, og den er tynd og let i forhold til andre Acer-laptops. Batteriet varer fem timer uden oplader tilsat, hvilket er ret okay jævnført med dens konkurrenter. En uset detalje med computeren er, at man kan få den til at lægge sig fladt ned på bordet.

Den gængse holdning blandt gamere er, at Acer er bedst, når det kommer til at lave value for money-gamerlaptops. Til gengæld er de mindre gode, når det kommer til de computere, der er dyrere end gennemsnittet. Her mener mange gamere, at de skuffer – som med Acer Predator 21.

Det er godt nyt for de brugere, der ikke har kontoen fuld af penge. Men formålet med Acers billigere computere er, at alle skal have råd til dem og tilmed få kvalitet med i købet. Og det er de fleste enige om, at man får, når man køber Acer-computere.

Acer lægger stort fokus på, at det er muligt at købe alle slags computere med alle prisklasser til følge, og at man som kunde får en god oplevelse af at spille på dem. Det er vigtigt for Acer, at der er styr på det grafiske, da der skal være noget at se på, som øger spilleoplevelsen for spilleren.

Fremtidsideerne

Acer eksperimenterer med deres computere og prøver altid at skabe nye tendenser. Rygter går på, at Acer på hovedkontoret i Taiwan producerer computere med helt nye funktioner, som gamerne får lov at prøve og tage i brug. Dernæst fortæller gamerne, hvad de synes om de nye funktioner, der er tilføjet computeren.

Nogle gange har Acer angiveligt forsøgt at lave 3D i computerne på niveau med det, man oplever i biograferne, men tilsyneladende skulle gamerne have været noget utilfredse med det, som de så. De mente, at det var for forvirrende og skabte ikke brugbare resultater eller nævneværdige forbedringer. Men i det skjulte skulle Acer angiveligt arbejde grundigt og flittigt efter at forbedre deres computere og bringe dem på et hidtil uset teknologisk niveau. Og med hjælpen fra gamerne kommer der en respons, der kan give Acer et unikt indblik i, hvad der skal forbedres.

For gamerne ved om nogen, hvad den almindelige gamer vil have, når han køber en gamer-laptop. Og gamerne ved alt om, hvilke detaljer man skal holde øje med, når de kigger på en laptop og skal analysere den for plusser og minusser.

Acer kigger ifølge rygterne på, hvordan man kan gøre gamer-laptopperne mere personlige. Det vil eksempelvis ske ved, at computerne genkender spillernes stemmer og fingeraftryk. På den måde sikrer spillerne, der bruger gamer-computere, at man som tyv ikke får noget ud af at stjæle gamer-laptops. Det er særligt de dyre computere som eksempelvis Acer Predator 21 X, der ville nyde godt af den slags sikkerhedsfunktioner. Man pønser også på at have andre sikkerhedsfunktioner som øjenaflæser.

På rygtebørsen leger Acer med tanken om, at hvis man får sin Acer stjålet, skal det være muligt at øge sikkerheden på computeren. Det sker ved, at man tager de teknologiske muligheder i brug. Det vil for eksempel sige, at man kan aktivere sikkerhedsfunktionerne. Man har som bruger aktiveret sin laptop ved at tage sikkerhedsforanstaltninger i brug, som sker ved, at man ved købet af computeren skal åbne den op og aktivere nogle sikkerhedsindstillinger. Disse bliver i fremtiden, at man kan scanne sit øje, fingeraftryk og stemmeaflæsning.

Da de dyreste bærbare computere stiger i værdi for hvert år, der går, er det primært de, der har brug for sikkerhedsfunktionerne. Tracker og lignende kan hackes væk, men sikkerhedsindstillingerne vil for altid være en del af Acer-bærbaren. Det er i hvert fald målet.

ASUS gamer bærbar

Asus er ligesom Acer et firma, der har hjemme i Taiwan. Asus blev stiftet i 1989 og er verdens fjerdestørste computerproducent.

Pris 7.999,- 9.199,- 11.499,-
Model ASUS FX553VE ASUS ROG Strix GL553 ASUS ROG Strix GL753
link Køb den her Køb den her Køb den her

Asus laver ikke kun computere. Asus laver også telefoner, hardware, netbøger, monitorer, WIFI-routere, projektører, bundkort, grafikkort, USB-stik, multimedieprodukter, stationære computere med mere. Asus rangerer i top 10 over bedste IT-virksomheder, hvilket ikke er en lille bedrift taget i betragtning af, hvor mange store IT-firmaer der findes i Asien – heriblandt Samsung, Acer, Zyxel, MSI, Huawei, Alibaba, Tencent, Canon, HTC og Sony.

Navnet Asus, som på kinesisk er Huáshuò, betyder ”Kinesisk elegance.” Navnet Asus oprinder fra det græske Pegasus, som var en hest, der havde vinger, og som var en del af den græske mytologi.

Firmaet har haft tre sloganer gennem tiden: ”Bundsolid. Rør hjertet,” ”Inspirerer innovation, konstant perfektion,” og i dag er det ”Søgen efter det utrolige,” som blev en realitet i 2014.

Innovative: Hensyn til øjet

Asus laver selvfølgelig også gamer-laptops, og de er ligesom Acer langt fremme teknologisk og søger hele tiden at udvikle sit brand og produkt. Et af Asus’ tiltag er eksempelvis den nye opfindelse ”Asus Eye Care,” som forsøger at gøre, så spilleren ikke får ondt i øjnene af at spille. For gamerne er det vigtigt, man ikke tager for let på spilletræningen, hvis man vil blive en dygtig og måske endda professionel eSports-udøver.

Asus har lavet skærme på deres laptops og computere, der gør brug af ”Asus Eye Care”-teknologien, hvor der tages højde for nedsat skærmstyrke og skærmkraft. Det er særligt baglyset, der er den store skurk, når det kommer til at give folk hovedpine. Og det er baglyset, der er skruet ned.

Når spillerne er i gang med deres yndlingsspil, går det galt i den forstand, at grafikken er i top. Spillets lys skifter hele tiden. Eksempelvis hvis man spiller Counter Strike kan man befinde sig i et lyst rum i en af banerne for dernæst at være i et mørkt rum. Det er en tilpasning, der ikke altid er lige rar for øjnene.

Flere gamere udtaler sig positivt om den nye Asus Eye Care, som medvirker til, at de ikke længere får hovedpine efter deres sidste spil på dagen. Mange spillere spiller indtil sent på natten, og det er særligt dér, hovedpinen siger ikke så pænt goddag. Men med Asus Eye Care er der kommet styr på problemet, og tingene er blevet bedre.

Det er for det meste det blå lys, der kaldes ”harmful blue light”, der er reduceret med Asus Eye Care.

eSporten hos Asus

Asus tager deres gaming meget seriøst. Asus har tilknyttet en Facebook-, Twitter-, YouTube-, og Instagram-side til deres ”Republic of Gamers”-koncept, der er stedet, hvor Asus når ud til deres gamer-fans og -brugere. På YouTube har Republic of Gamers-kontoen næsten 125.000 følgere, mens Instagram-siden har 425.000 følgere. På top to finder man Twitter-kontoen, som har 560.000 følgere, mens Facebook-siden har intet mindre end 3.470.000 følgere. Den mest sete YouTube-video har 1,1 millioner følgere og er en reklame for Asus’ ROG Strix SKT T1 Hero Edition.

Asus har flere prominente gamere på holdet som Friberg fra Sverige og den tidligere Izak fra Polen. Begge spiller Counter Strike Go. Men det er selvfølgelig ikke kun Counter Strike, som Asus tager hånd om. Der bliver også spillet League of Legends, Dota og alle de andre store spil, som styrer eSports-verdenen.

For at vise hvor seriøst Asus tager eSporten, har man oprettet et belønningssystem, der hedder ROG Elite Rewards. Det er stedet, hvor man kan opnå bonusser og belønninger gennem Asus’ eget fællesskabsnetværk. Belønningen foregår efter et pointsystem, som man opnår ved at købe Republic of Gamers-produkter hver sæson, men det er ikke kun ved køb, man får bonusser og point. Det sker også ved, at man gør en god figur i turneringerne, Asus afholder for deres medlemmer i Republic of Gamers Arena. Man kan også opnå point ved at deltage i sociale medier-initiativer, besvare undersøgelser samt deltage i konkurrencer, hvor man kan vinde trøjer eksempelvis.

Systemet er delt op i bronze, sølv, guld og platin, som afhænger af deltagelse og point tjent. Hvert niveau kommer med forskellige fordele, men der er selvfølgelig flere, jo højere oppe man befinder sig rent niveaumæssigt.

Deres laptops

Den mest populære laptop, der bruges til gaming, er Republic of Gamers G703. Det er en laptop, der har et markant designovertag. Asus har det med at ville bryde grænser og vil altid prøve at forny gamer-verdenen. Det gør de blandt andet ved at tænke i innovative baner som eksempelvis med deres Asus Eye Care-koncept. Republic of Gamers G703 har ændret designkoncept og har et unikt krystalmix. Republic of Gamers G703 er den første laptop-computer, som har en ultra-responsiv HD-skærm. Republic of Gamers G703 er en magtfuld laptop, som er lavet med det formål at skubbe præstationsgrænserne. Grafikken er på et højt niveau og giver en følelse af biograftilstand, når man er i gang med at spille. Det er muligt at spille Xbox på laptoppen, hvilket gør, at man som gamer kan spille spil som eksempelvis Call of Duty.

De fleste gamere har Asus højt på deres liste over bedste gamer-computer- og desktop-leverandører. Brugerne synes, at Asus altid formår at lytte til kunderne, hvis der er mangler eller fejl og gør alt for at tilfredsstille brugerne. Asus har i lang tid formået at opbygge spillernes tillid som følge af de mange forbedringer, Asus har gjort sig gennem tiden.

Asus står som et symbol på et stabilt firma, der ikke har dårlige betingelser for gamerne, og som også går højt op i at skabe et godt fællesskab spillerne imellem. Det ses som tidligere nævnt med de bonusser og ligaer, der er blevet introduceret gennem Republic of Gamers.

Asus har kun planer om at ekspandere, men møder blandt andet konkurrence fra store naboer, som også kommer fra Taiwan: Acer og MSI. Asus forsøger ligesom Acer og MSI at komme først med de nye teknologier, da det medvirker til, at deres navn og status på markedet øges blandt brugerne. Det er derfor ikke et tilfælde, at man i gamerverdenen ser alle de store firmaer – også Intel – gøre alt for at komme med en teknologisk opfindelse, som alle gamere vil huske mange år fremover. Det er dét, der skaber ens navn i gamerverdenen og gør, man stensikkert kravler op i hierarkiet.

Så hvis du har en idé, du tror, der kan skabe en gamer-computerrevolution, så kan du bare kontakte et af de store firmaer. Det er det ypperste, man kan opnå inden for gamerverdenen, når det kommer til at lave nye computere.

MSI gamer bærbar:


Pris 7.689,- 9.999,- 21.989,-
Model MSI GL72M 7RDX MSI GL62M 7REX MSI GS73VR 7RF
link Køb den her Køb den her Køb den her

MSI er endnu et firma fra Taiwan, som er blandt de 20 største brands, landet har at byde på sammen med mobilgiganterne fra HTC. MSI er modsat de andre firmaer Acer og Asus rendyrket gaming. MSI laver kun én ting, og det er gamercomputere. Det gør også, at mange mener, MSI er et af de bedste gamer-computer og -laptopfirmaer, fordi de lægger fokus ét sted: gamerne.

MSI blev stiftet i 1985, men kom først på markedet året efter. En undersøgelse foretaget af PC Magazine viste, at MSI er de bedste til at lave gamercomputere i verden. Nok ikke så overraskende, når man tænker på, de ikke fokuserer på andet og kan kanalisere al deres energi i den ene ting, der for hvert år, der går, bliver mere og mere værdifuld som følge af eSports altid voksende popularitet.

Men det er faktisk ikke kun inden for gamerverdenen, MSI er bedst. For selvom MSI kun laver gamer-computere, kan MSI-computerne også gå på nettet og anvendes normalt, men der er lagt ekstra fokus på ydeevne og lignende. De to ting der gør, at gamer-oplevelsen bliver lige den tand større.

For overraskende nok er det sådan, at MSI er de næstbedste i verden til at lave computere ifølge PC Magazine. Det er kun Steve Jobs’ Apple, der overgår MSI. Så kan man altså tale om ikke bare gamer-giganter, men også computergiganter, selvom formålet med MSI kun er at lave gamer-computere.

Hvis man kigger på MSI’s slogan, bliver man ikke i tvivl: MSI er kommet til verden for at lave gamer-computere. For som de skriver: ”True Gaming. Some are PC, we are gaming.” Så er man ikke i tvivl om, hvor MSI lægger deres primære fokus.

MSI har ikke overraskende hovedsæde på hjemøen Taiwan, men det store gamer-firma er også at finde med kontorer i Nordamerika, Oceanien, Asien, Europa og Afrika.

MSI og eSport

MSI vil gerne være førende inden for gamerverdenen. Og en måde at vise, hvor meget man vil det her med gamer, er ved at starte sit eget sponsorhold. Det gjorde MSI tilbage i foråret 2007. Navnet på holdet er ”Join The Dragon”, hvilket er meget symbolsk for, hvor MSI kommer fra: Dragen bliver ofte brugt som symbol i Kina og Taiwan, og så er dragen selvfølgelig også en del af MSI-logoet.

Join The Dragon hjælper deres hold på flere forskellige måder. Eksempelvis får spillerne på mandskabet deres gamergear betalt. Et gamergear, som er tilpasset den enkelte gamer eller det enkelte hold, således at gamerne ikke føler, de mangler noget. Det værende den rigtige computer med den rigtige ydeevne og grafik, den rigtige mus, det helt rigtige tastatur med de rigtige farver og så videre.

Ikke overraskende er der selvfølgelig også holddragter på holdet, så spillerne tydeligt viser, at de er en del af Join The Dragon. Dragterne er sorte, har røde, skrå striber på siderne og har MSI-navnet og -logoet på midten af trøjerne. Derudover er der sponsorer ude på siderne af trøjen – et af de tidligere mærker var energidrikken Monster. Man skal jo kunne holde sig vågen, når man spiller.

Så er der selvfølgelig brandstøtte, som er afgørende for et gamer-hold. Hvem skal ellers sørge for, at der kommer views og dermed reklameindtægter på Join The Dragons kampe på arenaer og/eller streams fra kampe på nettet? MSI har deres helt eget kontor, som tager hånd om sagerne på de sociale medier. MSI sørger for, at deres spillere kan deltage i en masse arrangementer og på den måde blive større rent popularitetsmæssigt. MSI betaler for rejsen og opholdet der, hvor deres spillere måtte befinde sig og spille turnering. Jo flere fans, holdet har, jo større indtægtskilde for både spillerne og ikke mindst MSI. En vaskeægte win-win-situation for begge – hvis de præsterer tilpas godt nok.

At MSI er så tydeligt at finde i eSporten, viser tydeligt, hvor meget der er at hente i eSporten fra et gamer-laptopperspektiv.

MSI-bærbarerne

MSI-laptops er af højeste kvalitet. MSI går kun efter at lave én ting, hvilket er gamer-computere. Og det ses tydeligt i deres produkter. Der er få, der kan matche MSI, når det kommer til øjet for detaljen, som MSI gør brug af med asiatisk grundighed og kvalitet. Det er ikke svært at aflæse, at MSI kun bruger deres tid på gamer-computere og har et ry som værende de stærkeste på markedet inden for gamer-verdenen.

Skærmene på MSI-computerne lyser op på en måde, få andre gør. Det er tydeligt at se, at når man gamer på en MSI-computer, bliver man mødt med et lys, som oser af skarphed og oplevelse. Det er grafikken, der får alle farver på skærmen til at lyse op og nærmest skabe en biograf-oplevelse. Det er et af de særlige kendetegn ved MSI og deres laptops og i øvrigt også computere: Skærmene og grafikken er en oplevelse i sig selv.

Det visuelle øger som altid oplevelsen, når man gamer. Det er ikke umuligt at forestille sig, at hvis man beholdt alt inden for gamer-computerne, men man fjernede grafikken, så ville industrien hurtigt uddø. Og derfor er grafikken af afgørende betydning for MSI. Alt, du ser og oplever, når du spiller med en MSI-laptop, er over niveauet, man finder hos andre. Det er også den gængse holdning blandt mange gamere, der dog også mener, at Intel og Acer er stærkt kørende inden for gamer-computermarkedet.

Tastaturerne og musene

Tastaturet er af højteknologisk kvalitet og kommer altid med mulighed for at aktivere farvemuligheden. Det er funktionen, der ligesom på visse LED-fladskærme skifter farve i takt med det, der vises på computerskærmen. Og det er der selvfølgelig mange gamere, der er glade for. MSI var en af de første til at starte idéen om farvetastatur, der skifter, og mange mener, TV-giganter som Philips og Sony fik deres ide om at lave tilpassende bagskærme fra netop gamer-tastaturet.

Når det kommer til musene, er MSI førende inden for gamer-verdenen. MSI gør en dyd ud af, at musen er så let som mulig. Det er lige det der splitsekund, som ofte afgør, om man vinder et spil Counter Strike. Og hvis ikke man har det splitsekund med sig, kan man tabe. Sådan er det i hvert fald på det højeste niveau. Og derfor er letheden på musen af afgørende betydning. Der er intet at komme efter, hvis musen er ude af kontrol.

Hukommelse og fart

Når det kommer til hukommelse, hastighed og lagring, er MSI stærkt kørende. MSI har ikke noget at lægge skjul på: Det er her, hvor de for alvor brillerer. Mange konkurrenter er misundelige og vil gerne vide, hvad det er, MSI gør for at have skabt den fart, deres computere har. Men som med så mange andre topfirmaer forbliver deres største kvaliteter og måden, de laver de her store kvaliteter, en hemmelighed på niveau med, hvis CIA skal skjule noget fra befolkningen i en terrorsikkerhedsaktion.

Farten er selvfølgelig ligesom skærmen afgørende. Der er intet at komme efter fra MSI-side af, hvis spillet er for langsomt. For det første er det latterligt kedeligt at spille et spil, der er langsommere end et væddeløb på en kilometer mellem en snegl og en skildpadde, og for det andet er der ikke nogen grund til at spille et spil, hvis man alligevel taber. For er der én ting, man kan være sikker på, når man spiller, så er det, at hastigheden er af afgørende betydning. Hastigheden på ens spil afgør, hvor langt man kommer. Der er ikke nogen grund til at spille Counter Strike, hvis man ved, ens egen computer er så langsom, at den ikke kan følge med de andres.

eSports-Gamerne er meget tilfredse med MSI. MSI-holdet Join The Dragon var et af de første på gamer-markedet, og derfor har MSI selvfølgelig en noget større troværdighed end så mange andre. Og netop fordi MSI kun tænker på én ting, er det ikke svært at regne ud, hvor seriøst man tager sine gamermandskaber. Det er, som når man spiller Counter Strike, en af de der aftener, hvor man for alt i verden bare vil vinde. Og mere til. Gamer stolgaming router.