I går var fjerde dag ved PGL Majoren, og både runde 4 og 5 blev spillet. Vi fandt derved alle otte kvartfinalister, og de otte hold der må forlade turneringen med ~55.000 kr. hver, og vi har allerede nu takket farvel til nogle store navne.

   

I gårsdagens artikel, kiggede vi på de hold der gik 3-0 og 0-3, og vi vil derfor opfordre dig til, at læse om de fire hold her.


1-3'erne

mousesports:

Mous var første hold til at blive slået ud i 4. runde. Det europæiske mixhold har generelt lignet et forholdsvis stærkt hold, men de har haft problemer med at lukke kampene af. Først og fremmest var opgøret mod FaZe og North begge i overtime, derudover har man kunne mærke, at en spiller som Tomáš "oskar" Šťastný har haft problemer med nervøsiteten og presset, i situationer hvor han helst ikke skulle være det. Det så vi til gengæld ikke fra den 17-årige Robin "ropz" Kool, som har haft en overraskende god turnering. Hele holdet står nu med god LAN-erfaring, og efterhånden som Chris "chrisJ" de Jong bliver mere vant til rollen som IGL, så bliver Mousesports et hold, som ikke må undervurderes.

   

PENTA Sports: 

PENTA stod lidt i samme situation som Mous. En række af spillerne havde ikke spillet i en Major før, mange af medlemmerne er stadig unge, og så har en af deres rutinerede spillere Paweł "innocent" Mocek ikke haft sin bedste turnering. Det var tydeligt at se, at de havde det svært mod nogle af de større hold, men alligevel var de godt forberedte. Andrey "B1ad3" Gorodenskiy fortalte i sit interview, efter deres sejr mod PENTA, at det var nemt at læse holdets tendenser, som de tit tyede til, når planen ikke gik som forventet. Ligesom Mous, er PENTA et up-and-coming hold, og helt sikkert nogle vi kan forvente at se mere til i fremtiden.

   

Natus Vincere:

Her har vi endnu et hold, der på samme måde som FaZe, har haft en dårlig turnering, og leveret en skuffende performance. Men præcis som vi nævnte i vores preview inden Majoren, så er det svært at sætte fingeren på hvorfor tingene næsten altid går galt. På papiret burde de jo uden tvivl være blandt verdens bedste hold, men som Ladislav "GuardiaN" Kovács nævnte overfor en af analysterne, så ved de ikke altid om de call deres IGL Denis "seized" Kostin laver, er hvad de burde gøre. Det er et stort problem, at et hold ikke stoler på deres leder, og det kan helt sikkert være noget af det, der har skabt forstyringer for holdet. Spørgsmålet er bare om, hvis de får bygget denne tillid til seized, kan de så gå tilbage til deres bedre dage? Det er svært at sige, men vi kan ikke andet end, at vente og håbe på det bedste for holdet.


2-3'erne

G2 Esports:

Det franske superhold G2, er en af de hold hvor alting typiske går galt, hvis spillerne ikke lige "rammer" dagen. Det var uden tvivl her den gik galt for franskmændende. Kampen mod Astralis så nok så skidt ud for G2, men selvom både Dan "apEX" Madesclaire og Alexandre "bodyy" Pianaro, der begge skød 20+, havde en udemærket performance mod fnatic, så var det ikke nok til at holde drømmen i live. Der er heller ikke meget, at gøre mod Astralis, når først Andreas "Xyp9x" Højsleth vinder clutches til højre og venstre. Havde G2 ramt dagen i går, kunne det nok godt have været, at det var dem, der var endt i kvartfinalen i stedet for svenskerne. Forhåbentligt kan spillerne levere når det er vigtigst næste gang.

   

Cloud9:

Cloud9 endte som det eneste deltagende hold fra NA 2-3, og måtte desværre se sig slået ud, da de var aller tættest på. Amerikanerne havde faktisk spillet en rigtig fin turnering, og især Timothy "autimatic" Ta har vist et latterlig højt niveau. Cloud9 var også et af de hold, som vi så choke når det gik galt. Holdet har ikke spillet en kamp i Majoren på mindre end 26 runder. Desværre blev Majoren også til endnu en turnering på listen over dårlige præsteringer for Mike "shroud" Grzesiek. Cloud9 træk derudover muligvis også den værste modstander til runde 5, nemlig Virtus.pro. Vi ved alle hvordan polakkerne præsterer, når det er knald eller fald, og med tankerne at spille på en polsk scene, så blev der fyret op for "Virtus Plow".

   

FlipSid3 Tactics:

Turneringens andet hold fra CIS-regionen, var et af de hold, der havde problemer med deres CT-side. Hvad det var der gjorde det, var svært at sætte en finger på. FlipSid3 vandt 24/55 runder som CT. Derimod havde de stor succes på T-siden. Et ærme fyldt med strats fra B1ad3, samt en allerhelvedes mængde frags fra Jan "wayLander" Rahkonen og Denis "electronic" Sharipov, så så de alligevel rimelig skarpe ud. Holdet mødte også 3 ud af de 8 legends fra ELEAGUE Majoren, så man kan i hvert fald sige, at de var oppe mod en række stærke modstander. Dermed kan man nok ikke sige at 2-3 var et dårligt slutresultat, selvom holdet nok ønskede de lige havde vundet den sidste kamp, så de havde ramt legend-status.


3-2'erne

Fnatic:

Det vi nu kalder det tidligere svenske superhold, har endnu en gang bevist at de hører til blandt eliten. Trods de har spillet nogle tætte kampe, så må man sige, at deres to nederlag har været til ærkefjenderne Virtus.pro og Astralis, så helt skidt har de ikke klaret sig. Som vi nævnte tidligere, så har de spillet mod et kæmpende Na'Vi, og et fransk G2 der ikke ramte dagen. Alt æren skal heller ikke tages fra svenskerne, da især Jesper "JW" Wecksell har spillet en fuldkommen fremragende Major. Dennis "dennis" Edman har stået i spidsen for utallige vundne pistolrunder, og sidst men ikke mindst, så har Robin "flusha" Rönnquist sikret holdet uforudsigelige omgange med sine hjernedøde clutches. Freddy "KRiMZ" Johansson ligner også en der er ved, at finde sin gamle form, og det bliver hammer spændende at se svenskerne i aktion fra i morgen af.

   

Virtus.pro:

Trods at de spiller på hjemmelig jord, har polakkerne ikke set besynderlige stærke ud endnu. Det ser især ud til, at de har problemer med at spille op i mod hold, som har en meget struktureret spillestil, herblandt danske North. Men som vi ved, når det gælder mest slår den polske sjæl igennem, og de beherskede Cloud9 for at sikre sig et spot i kvartfinalerne. Hvordan det kommer til at gå dem, med så mange lokale fans bliver spændende. Jarosław "pashaBiceps" Jarząbkowski har helt klart fundet formen igen, han tør igen at samle AWP'en op, og udfordre alle der står i hans vej. Paweł "byali" Bieliński og Janusz "Snax" Pogorzelski har også spillet rigtigt godt indtil videre. VP har gode chancer for at nå langt, og mon ikke at publikum nok skal hype dem op til succes.

   

Immortals:

For første gang har vi to brasilianske hold med til en Major, og allerede denne gang kvalificerede landets andet bedste hold sig til kvartfinalerne. Immortals har spillet en rigtig god turnering, hvor Ricardo "boltz" Prass har ledt dem godt afsted. Holdet har kun tabt til verdens #1 og #3, i følge HLTV's rangliste. En af de ting der skinner igennem, er deres solide dobbelt-AWP setup bestående af Henrique "HEN1" Teles og deres trial Vito "kNgV-" Giuseppe. Ikke nok med det, så har holdets tidligere IGL Lucas "steel" Lopes også spillet en fantastisk turnering. Det er svært, at sige hvor meget længere brasilianerne kan gå, men at opnå legend-status i deres første Major, det er helt sikkert noget de kan være stolte af.


3-1'erne

Astralis:

Danmarks bedste hold, og de forsvarende Major vindere, har haft en lidt blandet turnering. Først blev de hevet i overtime af Immortals, og dagen efter taber de til ærkefjenden SK. Andreas "Xyp9x" Højsleth leverer som altid sine hjernedøde clutches, og holdet har også prøvet at køre et dobbelt-AWP setup uden held. Danskerne er blandt et af de eneste top-hold der ikke har en dedikeret mand, til at køre en ekstra AWP på, hvorimod et hold som G2 har tre spillere, der gerne samler den grønne sniper op. Om Astralis kan hente endnu en titel, eller bare komme tæt på, er svært at sige, det er nemlig SK Gaming der står og venter i kvartfinalen.

   

SK Gaming:

De tidligere back-to-back ser stærkere ud end nogensinde før. Ikke nok med at de er i besiddelse af verdens bedste spiller Marcelo "coldzera" David, som har et gennemsnit på 29 kills i fire kampe, og han rundede en rating på 2.08 mod Astralis. Cold's event-rating ligger lige nu på 1.58. João "felps" Vasconcellos og Fernando "fer" Alvarenga har også spillet en rigtig fornuftig Major, hvor felps har vist sig at være mere consistent, end hvad han normalt er kendt for. Det er et skræmmende brasiliansk hold der møder Astralis i play-offs, og SK er uden tvivl favoritten til nappe trofæet endnu en gang.

   

North:

Turneringens andet danske hold North, har i endnu en Major sikret sigt deres legend-status, efter at de slog VP i 4. runde af swiss-formatet. Polakkerne var holdet der slog North ud af kvartfinalen i sidste Major, og denne gang har danskerne sat større mål for dem selv. Hvor stærke North egentligt er, er lidt svært at sige, siden de ikke har mødt de stærkeste modstandere, hvor 3/4 modstandere var challenger-hold. Men én ting er sikker, Kristian "k0nfig" Wienecke spiller bedre end alle forventninger, og Emil "Magisk" Reif har også vist sig lidt frem hist og her. Ydermere har North været heldige i udtrækningen af modstandere. I kvartfinalen er det de tyske underdogs BIG der venter, som oversteg alle forventninger, da de gik 3-0 i gruppespillet.


Play-offs ser lige nu således ud, og chancen for en dansk finale er endnu en gang i spil:

   

Kvartfinalerne starter i morgen fredag den 21. juli kl. 13:00, hvor tre af de fire kampe vil blive spillet. North vs. Virtus.pro samt de to semi-finaler finder først sted lørdag.