De to finalister ved ESL Pro League Season 5 er nu fundet, og en vinderen skal afgøres i aften klokken 20:00. EPL fortsætter på trenden, hvor ét hold ikke vinder to store turneringer i træk. Sidst det skete, var da Astralis vandt ECS Season 2 og ELEAGUE Majoren, og siden da er det Virtus.pro, Astralis, FaZe og SK, der har vundet.

G2 slog overraskende SK Gaming 2:0, hvor Gabriel "FalleN" Toledo var serverens bedste spiller, men den eneste, som dukkede op fra SK. Den ellers stabile Marcelo "coldzera" David havde en af hans karrieres værste kampe og sluttede med 27 kills og en ADR på 56. For G2 var det hele holdet, som spillede solidt.

North sendte også Liquid ud 2:0, hvor danskerne ikke gav Liquid nogen chancer på Nuke. Mirage var derimod en tæt kamp, hvor Liquid kom foran 12:4. North kørte den dog tilbage til 15:15, og i overtiden lukkede North danskerne kampen. Kristian "k0nfig" Wienecke havde efter kampen en typisk k0nfig meddelelse til Kenny "kennyS" Schrub.

Gode odds på danske North

North mod G2 Esports klokken 20:00

Finalen, som spilles mellem G2 og North er en BO5, og det bliver en meget spændende kamp. I det format kan holdene kun fjerne et af de syv maps hver, og eftersom North permanent fjerner Train og franskmændene Mirage.

De resterende fem maps bliver skiftevis valgt af holdene, og det første hold, der vinder tre maps, har vundet kampen og er vinderen af ESL Pro League Season 5.

North er generelt kendt for at have en bred mappool, men har ikke nogle maps, som de er blandt verdens tre bedste på. G2 er også et stykke fra at kunne kalde sig blandt de bedste på flere maps, da de i høj grad lever af individuelle præstationer, men de er et skræmmende Nuke hold. Hvilket er på grund af kennyS, som er en mester på mappet med hans AWP og kan sætte sit hold i en fordelagtig situation igen og igen som både CT og T.

Nuke: G2 har en lille fordel, hvis kennyS kan forsætte hans høje niveau. Kan han ikke sætte hans hold i en +1 situation i runde efter runde, så vil North grinde dem ud.

Cobblestone: North har en markant bedre tilgang til mappet som T, og Mathias "MSL" Lauridsen skal nok finde franskmændenes svageste led på mappet og udnytte det. Med en velspillende k0nfig så bliver B et svært sted at komme ind for G2.

Inferno: North har vist, at de har brugt meget tid på mappet, og den slaviske tilgang, som mappet favoriserer, er til stor fordel for North. Hertil kommer, at G2 så helt fortabte ud, da de spillede mod Cloud9, som ikke gjorde noget unikt udover at spille mappet, som det bør spilles.

Cache: Taktisk har North en bedre tilgang, men eftersom Cache er et stærkt map til forcebuys, som G2 gør igen og igen og får til at virke, så har G2 en lille fordel på mappet. Samt G2 har en lidt unik tilgang til mappet som CT, hvor de ofte lader midt være åben, men i stedet tager kontrol med enten A main eller B Halls.

Overpass: North var, da de spillede under Dignitas, et af verdens bedste hold på mappet og endte med at være et map, som folk fjernede mod dem. Det er derfor, at North kun har spillet mappet fem gange på LAN i 2017. G2 har vist et par gange, at de kan spille mappet, og Alexandre "bodyy" Pianaro har vist sig at være meget dygtig til at forsvare B. Overpass må forventes at gå til North, hvis de skal spille på mappet.

Vi ser North som have fordelen på tre af de fem maps, men i hvilken rækkefølge, at mapsene vil blive spillet er svært at gætte på. Det kommer an på, hvilken taktik der bliver valgt i vetoprocessen. Om de går efter modstanderens svageste eller deres eget stærkeste.

Vi håber selvfølgelig på, at North kan løfte trofæet, da det nu er ni måneder siden, at de vandt EPICENTER. Og at det bliver en underholdende kamp, hvor vi sandsynligvis kommer til at se fire eller fem maps.