Det var nok de færreste, som ville have satset på, at Dignitas ville tage trofæet i Moskva, og hovedparten af 3,4 millioner danske kroner. Der er ingen tvivl om, at det unge Dignitas-hold har et enormt potentiale, men efter tilføjelsen af Emil "Magiskb0Y" Reif virker det som om, at holdet har fundet en perfekt balance, rollefordeling og voldsom firepower.

Som vi nævnte i optakten til EPICENTER, så havde Dignitas den sværeste gruppe, og i gruppestadiet gik de 1-1 med Natus Vincere, G2 Esports og Ninjas in Pyjamas. De fik dog nok runder til at gå videre i gruppen, og mødte i kvartfinalen Fnatic. Svenskerne vandt det første map, men Dignitas decimerede derefter Fnatic på Cobblestone, hvorefter Kristian "k0nfig" Wienecke var den drivende faktor bag deres 16-13 sejr på Mirage.

Efter sejren mod Fnatic kunne Dignitas se frem til en semifinale mod hjemmefavoritterne i form af Natus Vincere. Det har normalt været her, hvor danske hold er blevet sendt ud, men selv ikke en Aleksandr "s1mple" Kostyliev i storform kunne forhindre Dignitas i at fremstå sejrrige 2-1, hvor Overpass og Nuke var nervepirrende tætte. Igen var det Magiskb0Y, som var den afgørende faktor, og over de tre maps stod med en ADR på 90.

I finalen ventede det frygtindgydende Virtus.pro, som med endnu en sejr over SK Gaming må betegnes som verdens bedste hold. Dignitas kunne ikke stoppe Virtus.pro på Nuke, og Dignitas så en kende flade ud efter den tætte kamp mod Natus Vincere.

Dignitas viste derefter, hvorfor man ikke spiller Cobblestone mod dem, hvor kombinationen af Mathias "MSL" Lauridsen og Magiskb0Y, som begge havde en ADR på over 100 og dominerede det polske hold, der aldrig fik fodfæste på CT-siden, da Dignitas lukkede Cobblestone med 16-5.

Mirage var det afgørende map, og det kunne have været en tæt kamp, men Dignitas fortsatte deres umenneskelige form, og Virtus.pro formåede kun at forcere forsvaret to gange, og Dignitas lukkede kampen og turneringen med samme score som Cobblestone, 16-5.

Dignitas har ikke bare sat sig som Danmarks bedste hold, men har med sejren i Moskva vist, at de er et hold, der kan blande sig i den absolutte elite. Duoen i form af Magiskb0Y og k0nfig har vist sig at være en sprængfarlig kombination, som MSL formår at få det maksimale ud af.

k0nfigFoto: Dignitas


Magiskb0Y havde en fænomenal turnering, og sluttede turneringen som den anden bedste spiller i forhold til rating med 1.23, kun overgået af s1mple. Stats siger dog ikke alt, og det var Dignitas som hold, der fuldt ud fortjent fremstod som vinderne af EPICENTER, hvor samtlige spillere udførte deres roller.

k0nfig blev også kåret som turneringens bedste spiller af hltv.org, og det er velfortjent. Hans 1v3 ninja defuse mod Fnatic, og quad kill mod Natus Vincere i sidste omgang på Cobblestone var et par af de imponerende runder, som vi fik at se.

Det store spørgsmål er, om Dignitas kan forsætte det fantastiske niveau ved ESL Pro League Season 4, som starter den 26. oktober.