I dag begynder den fjerde kampdag i Waoo FIFA LIGAEN, og indtil videre ligger August "Agge" Rosenmeier i toppen. Ligaen består af de 14 bedste FIFA-spillere i Danmark, der hver er blevet tildelt et hold fra den danske Superliga. Spillerne mødes så på ugentlig basis og spiller mod hinanden sideløbende med Alka Superligaen. 

Vi mødte den nuværende verdensmester i FIFA, Mohammad " Bacha" Al-Bacha. til semifinalen ved DM i CS:GO. Han ligger pt. på en syvende plads i ligaen og skal senere i dag klokken 19.30 forsøge at kæmpe sig op, når han skal spille mod Lasse "Kongen" Bækkelund. Vi har smidt et link til streamen nederst i artiklen. 

Vi hørte Bacha, hvad han tænker om den nye danske Waoo FIFA LIGA.

Jeg synes, det er vildt fedt, for så har vi noget at træne op i mod. Inden da havde vi ikke noget at træne til. Med Waoo FIFA LIGA har vi noget at kigge frem imod, og det, at der er kommet en Superliga til, gør det hele mere competetivt. 

I løbet af de sidste par år er flere og flere traditionelle fodboldklubber begyndt at kaste sig over esport. Enkelte har hold i flere spil, men de fleste klubber har kun ansat FIFA-spillere. Det gælder både store udenlandske som PSG, men også danske klubber som  Brøndby IF og Odense Boldklub. Også den udvikling glæder Bacha. 

Jeg synes, det er fedt. De store klubber har stor mediedækning, de gør det hele mere socialt, og de har en masse sponsorater. Lige nu interesserer det mig ikke så meget personligt, for jeg er på kontrakt i Tricked, men det tager i hvert fald esporten til et helt andet niveau. 


Kunne du selv finde på at hoppe over på en fodboldklub på et tidspunkt?

Hvis det rette tilbud kommer, så ville jeg godt gøre det, men så længe jeg er i Tricked, så interesserer det mig ikke. Jeg bliver i hvert fald i Tricked, så længe som det varer. 


Hvis du nu skulle vælge en fodboldklub, du skulle spille for, hvilken en skulle det så være?

Så skulle det være Real Madrid

Men et spørgsmål rejser sig omkring fodboldklubberne; Kan de overhovedet finde ud af at varetage esporten, når de ingen erfaring har på området. Bacha anerkender bekymringen, men tror dog, at det i sidste ende ikke kommer til at gøre den store forskel. 

Jeg tror som udgangspunkt, at esportsorganisationer har meget mere erfaring i det. Fodboldklubber ansætter selvfølgelig nogen, som har erfaring inden for esport, men jeg tror esportsklubberne er lidt bedre til det. Fodboldklubbernes fokus er jo altid på den rigtige grønsvær, men hvis de laver en specifik esportsafdeling, så tror jeg fodboldklubberne og esportsorganisationerne kommer til at minde meget om hinanden. 

Og så skulle vi også lige høre FIFA-verdensmesteren, om han på et tidspunkt kunne finde på at slå sig på en anden esportstitel.

Ikke lige foreløbigt, men kommer der en dag, hvor jeg bliver dårlig til FIFA eller ikke rigtig gider mere, så ville det nok blive CS:GO. Det kunne være meget fristende. 

Bacha spiller som Viborg FF i Waoo FIFA LIGAEN, og du kan følge hans kamp mod Kongen, der spiller OB, i aften klokken 19.30.