I går eftermiddag kunne den danske superligaklub OB præsentere en helt ny fodboldspiller på holdet. Men den nyerhvervede spiller skal ikke løbe rundt på den virkelige grønsvær. I stedet skal han repræsentere OB i den virtuelle verden. Spilleren hedder Lasse "Kongen" Bækkelund og er FIFA spiller. Dermed er OB den første superligaklub, der ansætter en esports atlet. Og ansættelsen glæder Kongen. Det fortæller han til gaming.dk.

"Jeg synes jo selvfølgelig, det er rigtig fedt at komme ind under sådan et stort navn, og i sær når det er en klub, man har holdt med hele sit liv. Det er fedt at være den første spiller, der bliver ansat hos en superligaklub og være med til at skubbe esporten fremad."

Inden hans ansættelse hos OB spillede Kongen hos Sørby eSport, har tidligere spillet hos Tricked eSport, vundet flere danske turneringer og været med til verdensmesterskaberne i FIFA i 2015. Nu håber han på, at ansættelsen hos OB kan være med til at løfte ham endnu højere.

”Først og fremmest kommer jeg til at repræsentere klubbens navn. Men jeg kommer også tæt på superligaspillerne og skal være sammen med dem i det daglige. På den måde håber jeg på at kunne lære fra dem og lære om deres mentalitet."

Ind til videre betyder klubskiftet ikke noget for, hvor den 21-årige FIFA-spiller skal spille sine kampe henne, men der har været snak om at spille mod de andre fodboldhold, der har ansat esports atleter.

”Indtil videre skal jeg kun repræsentere OB's navn. Vi har tænkt lidt på at kontakte nogle af de andre fodboldklubber, som der har FIFA spillere så som Wolfsburg, men det er ikke noget, vi har besluttet os for endnu.”

Men det er langt fra sikkert, at esports eventyret i OB slutter ved FIFA, fortæller Kongen.

”Indtil videre er det kun mig, der skal ansættes hos OB, men klubben er åben over for mere. Hvis der pludselig kommer en eventchef ind, som der ved en masse om LoL eller Counter-Strike, så er det også en mulighed.”

Og noget tyder da også på, at esporten kommer til at udvikle sig i OB. Det fortæller kommerciel chef i OB, Jack Jørgensen, til DR Fyn.

"Vi vil gerne medvirke til, at Odense kommer til at spille en betydelige rolle som et kraftcenter inden for dansk esport. Derfor er det også naturligt for os at gå ind i esport, når vi samtidig har et spændende talent, som vi tror på kan udvikle sig til noget stort, hvis han får de rette muligheder og rammer for det."

Kommer vi til at se mere esport i superligaklubberne i fremtiden?