Astralis' første år som esportsorganisation har i den grad været et turbulent et af slagsens. CS:GO holdet startede ud med at være en af de absolut allerbedste til pludselig at falde ned på en 15. plads på verdensrangslisten. Siden er de kommet efter det, og vi har taget en snak med holdejer, Frederik Byskov, for at høre, hvordan de selv synes 2016 har været.

Vi er tilfredse med 2016. Vi startede blandt de bedste i verden, og vi slutter blandt de bedste i verden. Dertil har vi gjort os en masse erfaringer, som vi alle vokser af. Vi har bygget et globalt brand på ét år. Alt i alt har det været et hektisk, men lærerigt år 

Inden jul kom det frem, at marketingfirmaet  RFRSH Entertainment i løbet af de næste 2-3 år investerer 200 millioner kroner i esport. RFRSH har i forvejen fingrene i flere esportsorganisationer, så som Astralis, og derved kommer det danske mandskab også til at få en bid af kagen. De penge har allerede ændret tingene til det bedre hos Astralis, fortæller Byskov.

Vi har fået tilføjet en sportspsykolog, state-of-the-art practice faciliteter og bedre kommercielle- samt udviklingskræfter bag os, der skaber værdi for hele vores brand. Så Astralis vil på alle leder og kanter blive mere værd.

Udover det har RFRSH hyret den tidligere håndboldmålmand Kasper Hvidt som sportsdirektør for de fire organisationer, som RFRSH er med i. Også her ser Byskov store muligheder.

Han (Kasper Hvidt red.) kommer til at bidrage med sin professionelle tilgang til det at være atlet. Det er et område, som ingen esportsspillere på nuværende tidspunkt behersker til fulde. Det at være professionel og hvad det faktisk betyder. Han kommer med nogle gode værktøjer, super meget erfaring og er inspirerende at arbejde sammen med. Alt sammen noget, der skal højne niveauet på Astralis-mandskabet.

Welcome home boys. Lunch and champagne at the office today! #ToTheStars

Et billede slået op af Astralis (@astralisgg) den


20
HyperX
689 kr.
149
Billig
649 kr.
21
DXRacer
3099 kr.
31
Mousesports
2799 kr.
22
Octane
2489 kr.


Så på trods af at have haft et år med både op- og nedture, så kigger Byskov lyst frem mod 2017 og forklarer, at Astralis vil tage et kig indad og arbejde med det, der virker og eliminere de ting, som ikke har virket for dem. Ud over det har organisationen planer om at udvide med et akademihold inden for den nærmeste fremtid, men Byskov afviser, at Astralis på nuværende tidspunkt går med tanker om at udvide til andre spil end CS:GO.

Selvom Astralis er en af de bedste hold i CS, så er feltet meget tæt, og Byskov har svært ved at pege på en egentlig rival.

Der er ingen tvivl om, at SK Gaming, Virtus.pro, OpTic og Natus Vincere er hold, som vi kommer til at kæmpe meget mod i '17. Det fantastiske i Counter-Strike lige for tiden er, at ingen er garanteret en placering i top 4. Alle kan gå hen og vinde, og derfor er rivalerne sådan set alle mandskaber i top 12 - herunder også North.

I løbet af 2016 har Astralis også udgivet flere mini-dokumentarer om dem selv kendt som Astralis: To The Stars. Byskov fortæller, at det er et projekt, de vil fortsætte på i 2017 sammen med et par flere videogoder.

Pt. er episode 5 ved at blive færdiggjort, hvorefter vi tager til majoren i Atlanta. Derfra vil vi spytte endnu mere content ud, præcis som I kender det fra vores YT-kanal. Vi har samtidigt aftaler med forskellige dokumentarhold, både på dansk og internationalt TV, så generelt kommer der en masse video og en større fortælling om, hvem vi er, og hvad vi arbejder med.