Hvis du troede, der ikke kom flere store nyheder i 2016, så tog du fejl, da årets største nyhed lige er blevet annonceret. Det omhandler et enormt projekt, som skal være med til at sætte Danmark på verdenskortet, når det kommer til esport.
Der bliver investeret 200 millioner kroner over de næste 2-3 år, hvor en del af pengene skal bruges på et 600 m2 stort esportscenter i Lokomotivværkstedet i København. Det er meningen, at tilsvarende centre skal laves i Norge og Sverige. 

Det er RFRSH Entertainment, som står bag annonceringen, og de har blandt andet fingrene med i de spillerejede organisationer som Astralis, Heroic, GODSENT og Norse. Det bliver også de fire hold, som kommer til at være de drivende brands. Nikolaj Nyholm, som er stifter og CEO i RFRSH Entertainment,  udtaler:

Potentialet for e-sport er så enormt og er på alle måder uforløst i Danmark, fordi holdenes træning og faciliteter er så ustrukturerede. Det vil vi lave om på med fire tophold inden for Counter-Strike. Det bliver med afstand den største kapitalindsprøjtning i e-sport, og det kan bære fænomenet op på et nyt niveau - både sportsligt, men i særdeleshed også økonomisk

Den tidligere landsholdsmålmand i håndbold Kasper Hvidt er også blevet hentet ind til den daglige og sportslige ledelse. Hans erfaring fra elitesporten skal være med til at bære projektet til verdenstoppen. I starten vil det primært væres CS:GO, som har fokus, men fremadrettet vil flere esportstitler blive kørt ind.

Hvis du gik glip af annonceringen, så livestreamede Dust2.dk det, og du kan se det her.

Niels "rizc" Topp har allerede smækket en kort video sammen, hvor han samler op på dagens annoncering, og som altid er det værd at lytte til hans tanker.

2016 slutter helt vanvittigt, hvordan tror du 2017 kommer til at se ud?