*Opdatering* kl. 11:25

Det tidligere Dignitas mandskab kommer fremover til at gå under navnet North, og ikke F.C. København som der ellers var spekulationer om. Det er et samarbejde mellem F.C. København og Nordisk Film, som er to af Nordens største underholdningsselskaber. North ejes ligeligt af Nordisk Film og F.C. København.

Jacob "Maelk" Toft-Andersen, som er sportsdirektøren for North, udtaler: 

Det her er et enormt løft for sporten i hele Norden. Der har ikke tidligere været et projekt på dette ambitions- og organisationsniveau, og med et bagland, som det FCK og Nordisk Film giver, får North en stærk platform for at blive blandt de allerbedste. Vi har allerede nu ét hold i verdensklasse inden for Counter-Strike, men vi arbejder også på at udvide til andre spil. Talentmassen er stor, og vi føler, at vi er meget konkurrencedygtige i forhold til at tiltrække og udvikle de dygtigste e-sportsspillere derude

Rygtet startede allerede midt i december, hvor Finans.dk kunne fortælle at selskabet bag Parken i fremtiden ønskede at bruge et tocifret millionbeløb i esport. Disse penge skulle dog fordeles over tre titler som bliver CS:GO, Dota og FIFA. 

   
Introduktionsvideoen til North:


150
Billig
649 kr.
446
AKRacing
2689 kr.
9
Steelseries
929 kr.
31
Mousesports
2799 kr.
12
AKRacing
3199 kr.

Lineuppet forbliver som tidligere:

 • René "cajunb" Borg
 • Ruben "RUBINO" Villarroel
 • Mathias "MSL" Lauridsen
 • Emil "Magiskb0Y" Reif
 • Kristian "k0nfig" Wienecke
 • Casper "ruggah" Due (coach)

   

Dignitas ved EPICENTERFoto: EPICENTER

Holdet kæmpede længe for at bryde igennem til eliteholdene, men har efter en række stærke placeringer og sejren ved EPICENTER i Moskva sat sig som et af absolut bedste hold. En stærk trio af stjerner med cajunb, Magiskb0y og k0nfig, men også en af verdens bedste supportspillere i RUBINO samt den taktiske tilgang med MSL og ruggah har igen og igen vist sig enormt succesfuldt.

Drengene fra Dignitas får næppe andele i virksomheden på samme måde som hos Astralis, men Andy "Reginald" Dinh fra den amerikanske organisation TSM, har udtalt at lønnen skulle være 20.000$ til hver spiller, hvilket svarer til 142.000,- om måneden. Til sammenligning var startlønnen hos Astralis 9-10.000$. Det er en solid sum penge, men da Astralis spillerne spillede for TSM tilbage i 2015 var lønnen omkring 3000$ om måneden. Så der er sket enormt meget i esport igennem de sidste par år, hvis man skulle værre i tvivl om det.


Opdatering fra pressemødet:

 • Jacob "Maelk" Toft-Andersen kommer til at være sportsdirektør (Chief gaming officer) for North.
 • Phillip "PHedemark" Rasmussen kommer til at stå for sociale medier, som han tidligere gjorde for Astralis.
 • Samarbejdet bliver muligvis ikke kun esport, men måske også spiludvikling.
 • Der er også interesse i at afholde store esportsturneringer i Parken, hvor ambitionen fra 2018 er at fylde parken med 40-50.000 tilskuere.
 • Holdet kommer til at træne i Parken og bruge ressourcerne der.
 • Der satses på globalt, og ikke nationalt som f.eks. en dansk liga.