​Kom godt i gang med esport

Kom godt i gang med esport

De fleste har nok hørt om esport, som er steget voldsomt i popularitet i løbet af de sidste par år. Gaming har udviklet sig til en kæmpe industri med en milliardomsætning, professionelle spillere og store turneringer med massevis af tilskuere. Danmark har endda fået sin egen forening til fordel for esportens fremme kaldet ESD, som står for Esport Danmark. Esport står for elektronisk sport og hentyder til det faktum, at der kæmpes i den virtuelle verden i diverse spil. Danmark har mange gode, professionelle hold som for eksempel Astralis, North og Mad Lions. I denne artikel dykker vi ned i, hvad esport er for en størrelse, og hvordan du kommer i gang med det.

Esport – en introduktion

Esport er essentielt set en arena, hvor de forskellige hold kæmper online om at vinde et givent spil. Der er selvfølgelig mange forskellige slags spil lige fra de såkaldte kasinospil som for eksempel blackjack eller roulette over til Minecraft og Grand Theft Auto-serien, men de spil, der primært bliver spillet til esport, er spil som DotA (Defense of the Ancients), PUBG (Player Unknown’s Battle Grounds), Fortnite, CS:GO (Counter Strike Go), Overwatch og mange flere. Det er dermed primært de såkaldte MOBA-spil, som står for Multiplayer Online Battle Arena, og det betyder, at der er flere hold, der kæmper mod hinanden i en online arena. Der findes dog også andre former for spil end blot MOBA-spil. For eksempel er Overwatch og CS:GO et FPS-spil (First Person Shooter), og der er forskellige opgaver, der skal løses i en turnering alt afhængig af, hvad du spiller. Fortnite hører til genren Battle Royal, hvor det gælder om at være den sidste spiller i live. I Fortnite bliver du kastet ind i en verden med 99 andre spillere, og så gælder det bare om at overleve og tage de andre ud.

Esport er en arena, hvor danskerne som tidligere nævnt, klarer sig rigtigt godt, og faktisk ligger de danske esportspillere nummer fire på verdensranglisten. Det er virkelig godt klaret!

Hvis du gerne vil i gang med esport

Foto af Mark Decile Caption: Bølgerne kan godt gå højt, når der kæmpes om de helt store præmier.

Hvis du synes, at esport lyder spændende, og du måske i forvejen har en forkærlighed for computere og spil, så er det bare om at komme i gang. Du skal dog have noget godt udstyr. Det er ikke et krav, at du har det allerbedste, når du lige er begyndt at spille, men hvis du vil spille med i den helt store liga, er det tit udstyret, der gør en forskel. En god computer, et godt keyboard, et godt headset og selvfølgelig en god mus samt en lige så god musemåtte er nok at starte med – så kan du altid udvide og udbygge udstyret siden hen, når du har fået mere erfaring. Spørg endelig løs i de forskellige klubber. Der er mange, der gerne vil hjælpe og give råd til udstyr, spillestil og så videre.

Der er nemlig ved at være rigtig mange klubber rundt om i landet, der tilbyder muligheden for at gå til esport. Du kan endda tage en HF esport, der giver dig muligheden for at tage en uddannelse samtidig med, at du udvikler din evner som gamer. Det bedste er som oftest at finde en klub eller forening i dit lokalområde, der tilbyder en esportløsning, der stemmer overens med dine ønsker og fremtidsvisioner. Det er selvfølgelig ikke den eneste måde at komme i gang, men det anbefales at finde en klub eller et hold, hvor niveauet er passende, og hvor du kan få holdkammerater, der passer til dit niveau. I en klub finder du også en træner, der kan være med til at udvikle dine og holdets talenter. I foreningsregi er en af fordelene, at de hjælper dig med at komme til turneringer og videre derfra, hvis du gerne vil sigte professionelt.

Nu har vi i korte træk gennemgået, hvad esport er. Det gælder altså om at have passionen for at spille samt at finde et eller flere spil, du virkelig godt kan lide og er god til. Derefter kan du så begynde at lede efter en forening, der passer til dig og dine ønsker. Start med det udstyr, du nu har, og udvid så senere. Gamingudstyr kan være dyrt, og det er ærgerligt at bruge en masse penge på det, hvis det viser sig ikke at være noget for dig alligevel.

Men hop ud i det, og prøv dig frem. Spørg andre til råds, og spørg ind til deres erfaringer. Du kommer længst med at arbejde sammen med andre.