Åbner TSM sponsor med kryptovaluta døren op for større sponsorater?

Kan du forestille dig at eSport hold og andre sportsklubber vil blive sponsorerede af kryptovaluta foretagender i fremtiden? Det er et stykke tid siden, at vi har kastet blikket på TSM, som er den mest værdifulde eSport organisation i USA. På det seneste har de trukket overskrifter i udlandet, da de har skrevet under på en aftale med kryptovaluta børsen FTX.

TSM har landet et FTX-sponsorat på 210 millioner dollars

FTX står for Futures Exchange og er baseret i Hong Kong. Kryptovaluta virksomheden har skrevet under på en sponsoraftale på ti år, som giver TSM 21 millioner dollars om året. Dermed er der tale om en betydeligt større aftale en den sponsoraftale, som FTX indgik med Miami Heat om navnerettighederne til deres sportsarena. Den aftale er dog også i en betydelig prisklasse med 135 millioner dollars fordelt henover 19 år. Begge aftaler er nogle af de første eksempler på sponsorater forbundet med kryptovaluta, som alle folk taler om for tiden. Spørgsmålet er, om vi kommer til at se flere af disse sponsorater i fremtiden?

Vil der komme kryptovaluta sponsorater i eSuperligaen?

Nogle gange er det nødvendigt at kigge på, hvordan sektorer kan lappe ind over hinanden. Vi har set det med Online casino og betting, som i mange tilfælde bliver præsenteret på en og samme platform hos spillegiganter. Det kan sammenlignes med hvordan fodboldklubber over hele verden har valgt at stifte en eSport afdeling. Selvom der ikke er klubber, som offentligt har udtalt deres interesse i kryptovaluta sponsorater, kan der bestemt blive spekuleret i det.

Ligesom eSport er den digitale valuta i form af kryptovaluta en del af fremtiden, hvis du spørger mange personer. Derfor kan det sagtens tænkes, at de fodboldklubber, som allerede har eSport som en del af forretningen, kunne have interesse i denne form for sponsorater. For eksempel blev FC København nødt til at lukke ned for North på grund af mangel på en medinvestor. Den københavnske fodboldklub har stadigvæk F.C København eSport med fokus på FIFA. Desuden er AGF, AAB, Lyngby Boldklub, Viborg Boldklub, Brøndby IF, FC Midtjylland, AC Horsens og mange andre danske fodboldklubber også en del af eSuperligaen. Hvorvidt de klubber vil følge i de amerikanske sportsorganisationers fodspor og blive forgyldt med kryptovaluta sponsorater i fremtiden er udelukkende spekulation, men det er bestemt ikke utænkeligt.

eToro sponsorerer flere engelske fodboldklubber

Det er netop ikke helt utænkeligt, da en af konkurrenterne for FTX allerede sponsorerer flere Premier League klubber. Her tænker vi på eToro, som er en handelstjeneste for kryptovaluta, som er en af de største fodboldsponsorer i Europa. eToro sponsorerer blandt andet Cardiff City, Brighton & Hove Albion, og Tottenham Hotspur.

Kryptovaluta virksomheder har naturligvis ikke kun øje på fodbold. Crypto.com har stiftet et partnerskab med Aston Martin Cognizant Formula One, som blev det første F1-hold til at samarbejde med en forretning baseret på kryptovaluta.

Indtil nu kan sportsklubberne muligvis være i en afventende position. Det kan antages som at løbe en risiko at indgå sponsoraftaler med kryptovaluta virksomheder. Klubberne skal især vurdere, hvordan de forventer at fans og medier vil reagere på denne form for sponsorater. Spiller de kortene rigtigt kan denne slags sponsorater indbringe meget mere end penge. Blandt andet kan det på kortere eller længere sigt involvere betaling med kryptovaluta, når der shoppes sportsbilletter og merchandise. Det afhænger naturligvis også af lovgivningen i for eksempel Danmark, hvis vi kigger på potentialet for denne form for sponsorater her i landet.

Det kan afhænge af fremtiden for sport sponsorater

En ting, som kan sætte en stopper for, at kryptovaluta virksomheder kan sponsorere sportsklubber i fremtiden, er tendenserne i denne sektor. På det seneste har der været et større fokus på en tættere forbindelse mellem den virksomhed, der sponsorerer sportsklubben og vice versa. Det har vi også set med fodboldspillere som Cristiano Ronaldo, der sætter spørgsmålstegn ved, at Coca Cola sponsorerer EM. Desuden kom den spanske landsholdstræner Luis Enrique også til at tale over sig før en pressekonference gik i gang, hvor han måske også synes, at det var lidt pudsigt, at Coca Cola sponsorerer en sportsturnering som EM i fodbold. Et andet eksempel var, da en franske sportsstjerne fjernede nogle Heineken ølflasker ved en pressekonference ved Europamesterskabet.

Netop disse eksempler giver et klart billede af de delte vande. Der vil altid være folk, som foretrækker, at sport skal handle mere om de fysiske præstationer end pengemaskineriet. På den anden side er realiteten, at der er mange penge i såvel traditionel sport som eSport. Det har vi netop set med at kryptovaluta børsen FTX er villig til at sponsorere basketballklubben Miami Heat med 135 millioner dollars og nu TSM med 210 millioner dollars.