I går åbnede VALORANT dørene op for den lukkede beta. Tusindevis af håbefulde gamere har over den seneste tid ventet på at få adgang til Riot Games nye FPS-spil og i går blev dette endelig muligt - hvis man havde heldet med sig. 

Sidste Fredag fik offentligheden for første gang et komplet indblik i spillet, da en lang liste streamers og influencers fik lov til at udgive video materiale fra den lukkede "alpha testing". I løbet af dagen blev det klart for alle at spillet har vækket stor interesse hos en bred vifte af gamere, samt fået ros til skyerne fra store streamers og tidligere professionelle esports atleter. 

Interessen viste sig i endnu større grad i går da betaen åbnede. På Twitch var der så mange der fulgte spillet, at Twitch formåede at slå deres rekord på samlede antal seere på én gang. Den tidligere rekord lå på 3.99 millioner seere - opnået tilbage i August 2018. I går, med VALORANT i spidsen, nåede Twitch et samlet antal seere på 4 millioner. 


Den helt store grund til rekorden var naturligvis VALORANT, og de mange seere der jagtede beta adgang. VALORANT alene nåede i går op på over 1.7 millioner seere på samme tid, hvilket slår seertallet på Fortnite World Cup, der i 2019 nåede op på 1.69 millioner. Det eneste spil der hidtil har haft flere viewers end VALORANT, er League of Legends, der under verdensmesterskabet i 2019 nåede op på 1.74 millioner seere på én gang. 

At VALORANT på første dag formår at sætte sådan en flot rekord må siges at være imponerende. Man kan ikke forvente at spillet bliver ved med at hive så høje tal hjem, men der er ingen tvivl om at hypen må være berettiget. Streamers har rost spillet til skyerne, så det bliver på alle måder spændende at se hvilken effekt spillet kommer til at have - både på esport scenen, men også gaming scenen generelt. 

Er man stadig på udkig efter en VALORANT beta-key kan man finde alt information lige her!