Riot Games har annonceret, at offentliggørelsen af deres planer for dettes års League of Legends Mid-Season Invitational (MSI) vil blive udskudt. John Needham, leder af esportafdelingen, udpegede COVID-19 - eller coronavirussen - som grunden til denne beslutning.

Dette fortalte Needham spillets fans over Twitter, hvor han understregede, at de fortsat arbejder hårdt på at få eventet op at stå. Virussen har dog hærget i to af spillets største - og mest populære - regioner, Kina og Sydkorea.

MSI slutter sig altså til den kinesiske liga LPL, der har stået stille siden den første uge blev afsluttet den 19. januar. Riot's førsteprioritet ved deres internationale events og regionale turneringer, vil altid være spillerne og tilskuernes sikkerhed. Så længe den ikke kan garanteres, vil ting fortsætte med at blive udskudt - måske endda aflyst.

Det vides endnu ikke hvad dette f.eks. kan betyde for den kinesiske region, der har vundet verdensmesterskabet de sidste to år. Det er aldrig sket før, at LPL - eller nogen anden liga - har mistet en hel Split

Kampene fortsætter heldigvis i Korea, hvor der dog tages ekstra forholdsregler. Det er f.eks. kun spillerne og ligaens casters, der har adgang til arenaen. Fans har ikke været tilstede siden sæsonen startede, og for et par dage siden mistede de faste journalister deres adgang. Dette gøres naturligvis for at værne om alles helbred.

For et par dage siden var mange også bange for, at LCK ville blive udskudt. Ligaens faste vært, Kim Mina, blev nemlig sendt på hospitalet midt under udsendelsen, da hun havde udviklet en lille feber. De engelske casters, Max "Atlus" Anderson og Nick "LS " De Cesare fortalte, at stemningen var meget anspændt i arenaen, mens de ventede på et resultat. Hun testede heldigvis negativ for virussen - alle kunne dermed ånde lettede op og fortsætte arbejdet.

Selvom vi stadig er i starten af året, kan man ikke undgå at blive bekymret for dette års verdensmesterskab - afholdes i Kina. Med MSI i fare, ville det være en katastrofe for spillets professionelle miljø hvis 2020 afsluttes uden en World Champion

Hele verden arbejder dog hårdt på at bekæmpe virussen, og de seneste updates fra Riot talspersoner lyder på, at de håber at have gang i LPL igen fra maj af. Forhåbentlig kan resten af året køre uden problemer derefter.