Riot Games har valgt at udskyde anden uge af den kinesiske League of Legends Pro League (LPL), efter at landet er blevet ramt af den såkaldte coronavirus.

Ligaen havde holdt pause efter den første uge, for at fejre det kinesiske nytår. Derefter ville den vende tilbage til det originale uge-til-uge skema, med opstart igen den 5. februar.

Virussen, der er fætter til SARS (stoppede i 2003), blev først rapporteret til World Health Organization (WHO) den 31. december, og menes at have spredt sig fra byen Wuhan. Byen er lige nu under lockdown, hvor al transport ind og ud af byen er blevet stoppet.
Dette betyder også, at en af de største profiler inden for kinesiske League of Legends, Ming "Clearlove" Kai, lige nu er fanget i byen, hvor han fejrer nytåret. Den tidligere professionelle spiller, nu cheftræner for EDward Gaming, har ikke udvist bekymring om sit eget helbred, men var derimod meget ærgerlig over at skulle gå glip af nogle kampe. 

Sygdommen er en form for lungebetændelse, der har ramt over 2000 kinesiske borgere og dræbt mere end 50. På trods af forsøg på at forhindre yderligere spredning, skulle virussen nu også befinde sig i andre asiatiske lande, heriblandt Sydkorea, Japan, Taiwan og Thailand.
De seneste rapporter nævner også enkelte tilfælde af coronavirus i Frankrig, Australien og USA. 

Riot har endnu ikke annonceret en ny startdato for anden uge af LPL. Som de selv siger, vil deres førsteprioritet altid være spillernes sikkerhed og helbred. 

Så snart der er nyt i sagen, vil de give fans besked på LPL's officielle twitter.