Verdens største esportsnation

Det står vel efterhånden klart for alle og enhver, at esportsbølgen for alvor har oversvømmet alle egne af verden i de seneste år, og at sporten i den grad er kommet for at blive. Bølgen har været rigtig god ved Danmark og været med til at gøre vores lille land til en af de førende esportsnationer i verden.

Der er mange gode grunde til, at Danmark med få så indbyggere har taget førertrøjen på, samt at sporten her til lands har fået en enorm følgerskare på rekordtid. En af grundene er selvfølgelig den store eksponering af de danske hold og spillere, som er med helt fremme i verdenseliten i de fleste af de største esportsgrene i verden. Men også den store opbakning fra erhvervslivet og politikerne er med til at gøre Danmark til noget helt specielt indenfor esport.

Alle kan spille med

På samme måde som det bliver mere og mere populært at spille på spillemaskiner online, bliver det også kun mere og mere populært at spille esport her i landet. Faktisk er Danmark det land i verden med det største antal aktive esportsudøvere i forhold til befolknings størrelse. Det viser om noget den store opbakning, som esporten nyder fra alle dele af samfundet, og kan være med til at udbrede kendskabet og interessen for den.

Det kræver naturligvis en stor talentmasse at kunne udklække den ene verdensstjerne efter den anden, men med så mange aktive esportsspillere er der gode muligheder for at skabe den base i vores lille land. Grunden til at der er så mange spillere i Danmark hænger selvfølgelig også i høj grad sammen med de gode forhold, som esporten har her i landet.

Udbredt adgang til internet er en stor fordel

Det er næsten utænkeligt at en husstand i Danmark ikke skulle være i besiddelse af en internetforbindelse. Det er stort set kun den ældste del af befolkningen, der nyder ikke godt af alle fordelene ved internettet, mens internettet er en meget vigtig del af hverdagen for langt de fleste mennesker i Danmark.

Og netop det at kun få procent af danskerne ikke er på nettet, er en af årsagerne til, at Danmark kan levere så mange verdensstjerner. Og det er på trods af, at vi er et land med så forholdsvis få indbyggere.

Vi får med andre ord nærmest internettet ind med modermælken, og har dermed allerede fra en tidlig alder gode muligheder for at kaste os over den spændende verden med alverdens esportsgrene. At alle har adgang til internettet har helt sikkert været med til, at Danmark indtager en af førerpositionerne i esport i disse år.

Esport er kommet på skoleskemaet

Som en af de førende nationer i denne hastigt voksende sportsgren er det ikke så overraskende, at man mange steder kan finde esport på skoleskemaet. Især efterskolerne har en stor del af æren for, at esport er blevet så udbredt herhjemme blandt unge. Flere og flere efterskoler tilbyder nemlig linjer, hvor man kan dyrke esport. Det er et yderst populært tiltag og er med til at skabe en god base for udviklingen af kommende verdensstjerner.

At hele infrastrukturen til esport er helt i top i Danmark, er naturligvis en afgørende faktor for, at vi som et lille land kan gøre os gældende ude i den store verden. At de danske hold og spillere klarer sig så godt internationalt, og at der samtidig også er enorme pengepræmier på højkant i sporten, gør nok ikke hellere ligefrem sporten mindre populær blandt hverken spillere og tilskuere. Vi kan derfor godt forvente, at esport i de kommende år bliver en endnu mere integreret del af det danske skolesystem.