Der er under en uge til at LEC 2020 bliver skudt i gang, og i den anledning vil vi tage et kig på hvilke spillere man skal have et ekstra øje på, når først holdene rammer Riften. 

I den seneste off-season er der blevet rystet godt i posen, når det kommer til de ti mandskaber. Prominente navne har skiftet hold, men også en stor mængde rookies vil fra næste uge sætte sin fod ind på den helt store scene. Mere om de ti rosters kan læses i vores LEC-roster oversigt.

Vi vil her præsentere fem spillere som er værd at holde øje med i det kommende split. Eftersom der er utallige rookies, samt nuværende stjerner som har skiftet hold, er det ikke muligt at udpege alle de spændende historier, men vi håber naturligvis at listen her dækker de mest væsentlige. 


Kan FORG1VEN vende tilbage i storform? 

Billede: Lolesports

Årets helt store "player to watch" er uden tvivl FORG1VEN. Med flere års fravær fra den store scene er den græske botlaner langt om længe tilbage, hvilket bestemt er noget mange fans har set frem til. Sidst vi for alvor så FORG1VEN var i 2018, hvor han vandt "EU Masters Spring" sammen med bl.a Froggen, inSec og Expect. På daværende tidspunkt havde FORG1VEN allerede været væk fra scenen i et stykke tid, men alligevel endte det med en god præstation. 

Sammen med Schalke 04 skal FORG1VEN ud og bevise at han stadigvæk har hvad der skal til for at være med de bedste botlaners i Europa. Tilbage i 2016 var FORG1VEN anset om en af de bedste - hvis ikke den bedste - botlaner Europa nogensinde havde set, og dermed er forventningerne til 2020 naturligvis store. 

Kigger man bort fra al hypen, så er det en utrolig svær liga at komme tilbage til. Niveauet i botlane er højt, og for at komme til tops skal man stå ansigt til ansigt med spillere som Rekkles, Upset, og nu også Caps. 


Er Upset nøglen til succes for Origen? 

Billede: Lolesports

Sidste år var Upset den ultimative klippe for Schalke 04, og uden ham er der ingen tvivl om at holdet havde klaret sig betydentlig værre. Upset og resten af Schalke var i 2019 blot én kamp fra at nå til Worlds, men desværre stod Splyce i vejen.

Med skiftet til Origen tyder meget på, at Upset endelig er kommet på et hold som har mandskabet til at kæmpe med i toppen. Derudover er den tyske stjerne genforenet med Nukeduck og coach Guilhoto, der på Schalke alle spillede sammen, i 2018. 

Upset er på mange måder det man gerne vil have i en botlaner. Han har en god forståelse for spillet, højt individuelt niveau, og er også en utrolig stabil spiller, der sjældent koster hans hold kampen. Med Astralis Group i ryggen er han også kommet til et hold med den rette infrastruktur, og dygtig staff der bag scenen nok skal få det maksimale ud af spillerne. 


Vil Caps kunne klare sig som botlaner? 

Billede: Lolesports

Caps er som regel i seernes fokus hver eneste gang ham og G2 træder ud på Riften. Denne sæson kunne dog blive noget helt specielt for den danske stjerne, eftersom det netop er blevet offentliggjort at danskeren skifter til botlane - og dermed Perkz tilbage i midten. Der er ingen tvivl om at Caps kan spille botlane champions til bravour, og har det mekaniske niveau til at skiftet kan fungere.

Role-swap eller ej, så er Caps naturligvis en spiller man skal holde øje med lige meget hvad. Den unge dansker har på sine få år som professionel formået at vinde MSI, samt 4 EU LCS/LEC titler med to forskellige hold - for ikke at snakke om hans to Worlds finaler. Der er ingen tvivl om at Caps er en af verdens absolut bedste midlaners, og kunne potentielt lave samme nummer i botlane. 


Bliver Milica en ny stjerne i midlane?

Billede: ESL

Hvis man skal kigge på de mange rookies i 2020 så kommer man ikke uden om serbiske Milica. Sidste år spillede Milica på Gianst, i den spanske LVP liga. Med Giants formåede han at vinde sommer splittet, samt en andenplads til henholdsvis EU Masters Summer og Iberian Cup. 

Milica er en af de mest hypede rookies til den kommene LEC sæson, og anses af mange som en af Europas potentielle stjerner i fremtiden. Milicas stærke side er uden tvivl hans utrolig høje skill cap, der nok skal kunne matche nogle af LECs bedste midlaners. Spørgsmålet er om Milica kan falde til på den store scene, og modstå presset. 

Kigger på man hans hold, Vitality, ligner det på papiret også et hold hvor det bliver nødvendigt at indtage stjernerollen - muligvis sammen med den anden rookie, Comp, i botlanen. Heldigvis har den unge serber et par erfarne spillere ved sin side, der skal hjælpe ham ind i positionen som holdets nye carry. 


Kan Selfmade erstatte Broxah? 

Billede: Lolesports

Selfmade var en af de store positive overraskelser sidste sæson, da den polske jungler spillede sit rookie år på SK Gaming. Sammen med SK opnåede han middelmådige resultater, hvor holdet aldrig kom helt med op og kæmpe hvor det er sjovt. På trods af at SK mandskabet ikke nåede til tops, var der ingen tvivl om at Selfmade var den bedste spiller på holdet. 

Præcis dette talent har Fnatic spottet, og dermed givet Selfmade chancen, efter at danske Broxah forlod holdet. At træde ind i stedet for en spiller som Broxah er på alle måder en stor mundfuld, men ser man på Selfmades 2019 sæson kan meget tyde på at det er muligt. 

Selfmades situation kan på mange måder sammenlignes med sidste sæson, da Fnatic byttede Caps ud med Nemesis. På daværende tidspunkt var Nemesis også anset som et kæmpe talent, med nogle store sko at fylde ud. Nemesis har indtil videre bevist at han kan være med i toppen af LEC, og præcis det samme skal Selfmade gøre. 


Udover de nævnte spillere er der selvfølgelig massevis af andre interessante navne i ligaen, som alle bliver spændende at følge. 

Hvem bliver en succes? Hvem gør ikke? Alt dette finder vi ud af så snart LEC starter op igen d. 24 Januar. 

Følg alt fra LEC på Twitch eller Youtube364
Paracon
999 kr.
478
Paracon
1099 kr.
1563
Nordic
1599 kr.
1223
Nordic
699 kr.
395
PUBG
649 kr.