Den nye League of Legends sæson nærmer sig hastigt, og det samme gælder naturligvis alle de professionelle ligaer rundt omkring i verden. Efter en hektisk og spændende off-season er de 10 hold i Europas bedste liga, LEC, klar til at give den gas til Spring Split 2020. 

I den kommende artikel vil vi give et overblik over de mandskaber der er blevet sat sammen til den kommende sæson. Nogle hold har ikke lavet store ændringer, hvorimod andre har lavet fuldstændig om på start-femmeren. 


G2 Esports

Hold: 

Efter et fantastisk 2019, går G2 ind til den nye sæson med præcis samme line-up der vandt MSI, og gik hele vejen til Worlds finalen, i 2019. 

Man må sige at G2 tager ordsproget "if it ain't broke, don't fix it" til sig, og med god grund. Mandskabet har vist at de har et verdensklasse sammenhold, og har den kemi der skal til for at nå hele vejen til tops. På trods af at der ikke er skiftet spillere ud, har G2 stadigvæk luftet tanken om at den danske midlaner, Caps, måske kommer til at spille ADC i den nye sæson, men det er stadigvæk uvist hvordan rollerne bliver fordelt. 


Fnatic

Hold:

I 2019 klarede Fnatic sig solidt, men blev overrumplet af G2 Esports. Lige præcis dette vil Fnatic prøve at ændre på i den kommende sæson. Fnatic har nemlig hentet Selfmade ind på jungle positionen, mens danske Broxah er rykket til Team Liquid i LCS. 

Selfmade havde sidste år sin debutsæson på SK Gaming, hvor han på trods af holdets middel placeringer, gjorde det rigtig godt. Der var ingen tvivl om at Selfmade var holdets bedste spiller, og også et af de europæiske talenter som mange spår en stor fremtid. Derudover har Fnatic hentet Mithy ind som coach, hvilket også er et stort spørgsmålstegn. 

Resten af Fnatics hold forbliver det samme, og er igen i år en god blanding af veteraner, og ungt talent. 


Origen

Hold:

Origen må siges at være en af de helt store vindere i dette års off-season. Med udskiftning på hele tre positioner har det danskejede mandskab sat sig i en spændende position, hvor de måske for alvor kan udfordre kongerne af europa, G2 Esports. 

Det er svært at sige hvilken tilføjelse der er den største, siden både Upset og Xerxe har vist at de er absolutte topspillere på deres positioner. Upset har båret Schalke 04 hele sidste år, og det var meget tæt på at resultere i en plads ved Worlds. Xerxe nåede derimod til Worlds med Splyce, hvor de leverede en hæderlig præstation. Til sidst har vi Destiny, fra Australien, som stadigvæk er et forholdsvis ukendt navn for mange i vesten. 


FC Schalke 04

Hold:

Schalke har forud for 2020 sæsonen lavet mange ændringer i deres roster. Dog er der én mand som har taget alle overskrifter, nemlig FORG1VEN, der er tilbage på den største europæiske scene, efter en lang pause med militærtjeneste. Sidst vi så FORG1VEN i LEC (dengang EU LCS) spillede han for H2K Gaming, hvor de sammen opnåede en semifinale ved Worlds. Siden har vi dog set den græske botlaner i eksempelvis EU Masters, da han vandt sammen med Origen. 

Derudover har Schalke fået Gilius ind som ny jungler, og hentet Dreams fra SK Gaming, der skal være support for netop FORG1VEN. 


Rogue

Hold:

Rogue startede deres LEC rejse rigtig dårligt ud, da de i spring 2019 endte på en klokkeklar sidsteplads. I summer split fik Rogue knækket koden, og sluttede året af med en flot fjerdeplads. I 2020 er Rogue på udkig efter at vedligeholde den form, og måske endda gøre det endnu bedre. 

I off-season har organisationen hentet Hans Sama ind fra Misfits, der før har bevist at han individuelt er en fantastisk spiller. De resterende fire positioner er der ikke blevet ændret på, men den ene ændring kan også vise sig at være nok til at bryde ind i top 3. 


Vitality

Hold:

Vitality må siges at være en af de helt store jokere til 2020. Holdet har skiftet ud på tre positioner, og givet plads til tre LEC rookies - hvilket også er forståeligt efter deres knap så gode 2019 sæson. 

Mowgli, Jiizuke og Attila er alle blevet skiftet ud med talenter fra de regionale ligaer i form af Skeanz, Milica og Comp. Især Milica har været meget omtalt efter hans flotte præstation på Vodafone Giants. Hvad man kan forvente af holdet er svært at spå, men det er bestemt et hold med stort udviklingspotentiale. 


SK Gaming

Hold:

SK Gaming lavede sidste år deres store comeback på EU scenen, da holdet sikrede sig en plads i det nye franchise. Holdet gik ind til sæsonen med flere nye spillere, og klarede sig bedre end de fleste havde forventet. Dog nåede de ikke helt med i toppen. 

I off-season har SK måtte give slip på deres helt store stjerne, Selfmade, og har i stedet fået veteranen, Trick, ind på jungle positionen. Derudover er Dreams blevet byttet ud med rookie supporten, LIMIT. På papiret ligner SK Gaming et svagere hold end sidste sæson, og er bestemt et hold der skal ud og modbevise alle kritikerne. 


Excel Esports

Hold:

Excel startede årets off-season ud med at hente den storvindende coach, Youngbuck, der tidligere har vundet trofæer med både G2 og Fnatic. Udover en stor opgradering på coach positionen har organisationen skiftet hele botlanen ud, og fået Patrik og Tore (Norskeren) ind i stedet for Jeskla og KaSing (KaSing er fortsat på holdet). 

Overordnet set har Excel, på papiret, hentet nogle klare opgraderinger ind, hvilket burde være nok til at revanchere sidste års dårlige præstation. Om Excel kan kæmpe med i toppen vil umiddelbart kræve en utrolig god kemi, men med Youngbuck bag roret skal man aldrig sige aldrig. 


MAD Lions

Hold:

MAD Lions bliver på alle måder et interessant hold at følge i den kommende sæson. Først og fremmest har holdet skiftet navn (tidligere Splyce), og derudover er der blevet skiftet godt ud i startfemmeren. 

Da både Kobbe og Xerxe smuttede til større hold, og Vizicsacsi indstillede karrieren, måtte holdet tænke i nye baner. Fra det gamle Splyce mandskab har vi kun Humanoid tilbage, som nu skal lede et hold med fire rookies, der primært har deres erfaring fra EU Masters niveau. Ligesom med Vitality må tiden vise hvor langt dette MAD Lions mandskab kan komme. 


Misfits

Hold:

Sidst, men ikke mindst, har vi Misfits. Sidste sæson bød ikke på meget godt fra Misfits side, og i den anledning har de også givet plads til nogle helt nye spillere. 

Især den nye botlane er helt grøn i LEC. Bvoy kommer fra en kort tid i Argentina, hvor niveauet på alle måder er lavere end i europa. Denyk kommer de regionale europæiske ligaer, og er derfor også en mand der skal ud og bevise sit værd. Det samme gælder Razork og Ronaldooo der kommer fra hver sit EU Masters hold. I sær Ronaldooo er spændede, da han så sent som sidste sæson var en support main. 

Præcis som Vitality og MAD Lions er Misfits er svært hold at forudsige, og kun tiden kan fortælle os hvordan det kommer til at gå dem. 


Nu er der ikke andet at gøre end at vente på sæsonstart d. 24 Januar, hvor der endnu en gang skal kæmpes nogle store slag på Summoners Rift. 

Alle LEC kampe vil blive streamet lige her!


345
Paracon
589 kr.
1524
Nordic
1599 kr.
611
Ny
449 kr.
1203
Nordic
699 kr.
377
PUBG
649 kr.