For få dage siden dækkede vi den kommende LEC sæson, og viste de 10 mandskaber frem i en oversigt. Siden den bedste amerikanske liga, LCS, starter dagen efter, skal I naturligvis ikke snydes for en oversigt magen til.  

Op til årets sæson er der som altid lavet store ændringer i ligaen, men med flere nye organisationer i ligaen, må dette år siges at blive ekstra spændende. Udover holdene er der blevet importeret flere store navne til regionen, heriblandt to nye danskere, som skal prøve kræfter med det amerikanske liv. 


Team Liquid

Hold

Bemærk: Team Liquids mandskab er muligvis ændret i første uge grundet visa problemer

Vi ligger ud med sidste års MSI og Worlds repræsentanter, samt vinderne af begge LCS splits, nemlig Team Liquid. Holdet har på alle måder vist at de er kommet for at dominere LCS, og det er en utrolig svær organisation at bide skeer med - nogle vil nok argumentere for at de er det bedste hold NA nogensinde har set. 

På trods af den store succes sidste år, var Worlds 2019 ikke helt så god for Liquid som alle fans kunne have håbet på, og derfor er der også blevet lavet en udskiftning. Liquid har nemlig hentet danske Broxah til holdet, der de seneste år har haft stor succes hos Fnatic. Ud ryger Xmithie, der længe har været en af de aller bedste, og mest konstante, junglers i LCS. Dog har Liquid allerede rigeligt med veteraner på holdet, og derfor er det måske også på tide at få et frisk pust ind på holdet. 

Der er ingen tvivl om at Liquid, på papiret, er blevet et stærkere hold, og de bliver et hold der, igen i år, skal kæmpe med i toppen. 


Team Solo Mid

Hold

Team Solo Mid havde i 2019 et skuffende år, hvor de hverken vandt et split, eller kvalificerede sig til Worlds - for et hold som TSM er dette naturligvis helt uacceptabelt. I den anledning har TSM til 2020 valgt at lave store udskiftninger på holdet, som forhåbentlig kan få det amerikanske storhold tilbage på toppen. 

Set med danske øjne er der ingen tvivl om at den største ændring er sket i botlanen. Holdet har nemlig hentet danske Kobbe ind fra Splyce, og sendt Zven videre til Cloud 9. Til at supporte den danske stjerne er Biofrost kommet tilbage på holdet, efter at have været på CLG i en periode. Til sidst er Dardoch kommet ind på jungle positionen - en spiller der er utrolig omdiskuteret, men på samme tid en super dygtig spiller. Bekymringerne går på om Dardochs personlighed, og til tider hårde adfærd, er et fit for holdet.  

TSM er som altid lidt af et spørgsmålstegn, men på papiret ligner de på alle måder et stærkere hold end sidste sæson. Med Bjergsen som anfører, og et godt hold under sig, er der gode chancer for at organisationen igen kan komme til tops, men tiden må vise hvor grænsen går. 


Cloud 9 

Hold:

Sidste sæson klarede Cloud 9 det, som altid, rimelig solidt. De kom til Worlds, som vi plejer at se det, men måtte desværre se sig slået i gruppespillet. På trods af at Cloud 9 har gået længe uden et trofæ, er de stadig konstant med i toppen, hvor der bliver spillet om de sjove pladser. 

I 2020 kommer vi til at se et Cloud 9 mandskab med mange forskellige ændringer. Den største ændring må siges at være Zven som er blevet hentet ind fra TSM, og erstatter veteranen, Sneaky, der har spillet loyalt for C9 stort set hele hans karriere. Som botlane-makker er Vulcan blevet hentet ind fra sidste års Clutch Gaming, der i 2019 viste gode takter. I junglen er danske Svenskeren blevet sendt til Evil Geniuses, hvilket betyder at Blaber nu får lov til at få starter positionen for sig selv. 

Med de store ændringer i Cloud 9 kunne man sagtens argumentere for at de på papiret er blevet stærkere, men utrolig meget kommer til at afhænge af kemien i botlane. Zven har tidligere vist at han er verdensklasse, når han først er varm, men med hans tid på TSM, er det efterhånden længe siden at vi har set det. 


Counter Logic Gaming

Hold:

CLG har længe været et hold vi ikke har set gode resultater fra, men til 2020 kunne de potentielt lave et comeback. 

Først og fremmest har de fået Smoothie ind fra TSM, i bytte for Biofrost. Isoleret set er botlanen ikke umiddelbart blevet stærkere, men som altid afhænger det af kemien mellem spillerne. Derudover har holdet hentet Crown ind fra det gamle Optic Gaming - en spiller der kan prale med at have vundet Worlds. 

Tiden må vise hvor højt CLG kan nå op i stillingerne, men det bliver med garanti spændende at se, hvad især Crown, kan gøre på et hold som dette. På papiret ligner CLG ikke et absolut tophold, men bestemt en joker som kan komme ud og overraske i Spring Split.


100 Thieves

Hold:

100 Thieves tog ligaen med storm da de fik en plads i ligaen tilbage i 2018. Holdet formåede at slutte deres første split på førstepladsen, i det indledende spil, og kvalificerede sig endda til Worlds. Desværre var 2019 langt fra lige så stor en succes, da holdet endte på bundplaceringer i begge splits.

Til 2020 har holdet skiftet deres botlane ud med Cody Sun, fra det tidligere Clutch Gaming, og Stunt som nu har fået en fast plads i startfemmeren. I midlanen har holdet taget et stort sats og hentet Ryoma ind, fra det gamle Bombers mandskab i Oceania regionen. Sidst, men ikke mindst, er Meteos kommet tilbage til holdet på jungle positionen. 

Umiddelbart ligner 100 Thieves ikke et hold der skal kæmpe med i toppen. Der er ingen tvivl om at holdet har en verdensklasse toplaner, i form af Ssumday, samt en jungler der er kendt for at trække sit hold op på et uventet niveau. Om holdet får succes kommer højst sandsynligt til at afhænge af hvor godt Ryoma kan klare sig - i en liga hvor niveauet er langt højere end hvad han har været vant til i Australien. 


Dignitas

Hold:

Dignitas vender, som en af flere organisationer, tilbage til LCS. I April 2019 opkøbte Dignitas en stor portion af Clutch Gaming, hvilket førte til et rebrand af holdet.

På trods af Clutch Gamings succes sidste år, er det kun Huni som står tilbage fra sidste års mandskab. I junglen er Grig blevet hentet ind fra TSM, efter en sæson hvor han ikke fik meget spilletid. I midlanen er danske Froggen kommet ind, til at være et af de bærende elementer, samt den helt store veteran på holdet. I botlanen har det store solo queue talent, Johnsun, fået chancen for at spille med de store drenge, og ved sin side kommer Aphromoo til at spille.

Ligesom 100 Thieves, er forventningerne til Dignitas ikke at de skal ud og vinde et split. Holdet har nogle dygtige og erfarne spillere, som kan bære holdet langt hvis de rammer niveauet. Derudover er Johnsun en stor joker, og muligvis et talent der med tiden kan blive en stor stjerne.


FlyQuest

Hold:

FlyQuest er et hold som længe har været "best of the rest", med mange middel placeringer. I den kommende sæson har organisationen sat et solidt hold sammen, men det lugter stadigvæk ikke af et tophold. 

Både toplane, jungle og ADC positionen er besat af de samme spillere fra sidste sæson, hvor holdet ikke var langt fra en plads til Worlds. I midlanen er Pobelter blevet skiftet ud med PowerOfEvil, der sidste sæson spillede hos CLG, uden den helt store succes. I botlanen er IgNar kommet ind fra Schalke 04, hvilket kunne vise sig at være den afgørende faktor. IgNar er en playmaker, og kunne sagtens tage ligaen med storm. 

FlyQuest, har i modsætning til andre hold, beholdt deres "core", og kunne derfor være et hold som klarer sig bedre end forventet i starten af sæsonen.


Evil Geniuses

Hold:

En af de helt store jokere til 2020 bliver uden tvivl Evil Geniuses. Organisationen er endnu en gang tilbage på den store League of Legends scene, og er på alle måder et brand som mange har savnet. På trods af at organisationen har været væk fra spillet længe, så er de kommet tilbage med et brag, og rystet et super spændende roster sammen. 

Først og fremmest er danske Svenskeren kommet ind som jungler, og meget tyder på at han vil blive den helt store stjerne på holdet. I 2019 formåede danskeren at spille sig til en MVP titel, og har generelt vist rigtig godt spil på sin tid ved Cloud 9. Fra netop Cloud 9 er Zeyzal og Kumo også kommet med, hvilket betyder at tre af spillerne allerede har godt samarbejde med sig i bagagen. I midlane har vi Jiizuke, der havde en blandet tid ved Vitality, og i sær sidste år var slet ikke godt. Den populære Italiener er nu kommet til NA, og skal på alle måder vise at han stadig er et talent som er værd at smide penge efter. Til at runde holdet af har vi Bang, der ikke har haft særlig meget succes i NA, men når alt kommer til alt er han stadig en spiller som har vundet Worlds flere gange. 

Selve holdet er en stor joker, og præcis den rolle har EG også taget til sig på de sociale medier. Om holdet kan komme helt til tops er ikke sikkert, men der er masser af talent at bygge videre på. 


Immortals

Hold:

Ligesom Evil Geniuses og Dignitas, har vi her at gøre med en organisation som vender tilbage til League of Legends scenen. Immortals overtog, tilbage i Juni 2019, Optic Gamings plads, da de opkøte Infinite Esports & Entertainment - Optic Gamings moderselskab. 

Til 2020 sæsonen har Immortals sat et lidt mystisk mandskab sammen, som på forskellige League of Legends fora har fået en del kritik for at være et "retirement home", eller med andre ord, et hold som afdankede spillere tager til for at tjene de sidste penge. 

Om kritikken er fair må tiden vise, men det står helt klart at holdet har haft fokus på succesfulde veteraner. De mest bemærkelsesværdige spillere er sOAZ og Xmithie, der begge har haft en flot karriere indtil nu. I midlanen er det franske talent, Eika, blevet hentet ind fra LDLC, og skal for første gang vise hvad han kan i en af de store ligaer. I botlanen har vi Altec og Hakuho, der begge er solide spillere, men aldrig dem man har lagt mest mærke til. 

Immortals ser på papiret ikke ud til at være et super stærkt hold. Man kunne godt frygte at Immortals ender med at kæmpe i bunden af ligaen, eftersom de ikke har nogle helt store "carries" på holdet. Med det sagt er der rigeligt med plads til at holdet kan overraske, og tage alle med storm. 


Golden Guardians 

Hold:

Til sidst har vi Golden Guardians, som indtil videre ikke har formået at levere nogle store resultater i LCS. Siden organisationens LCS-debut tilbage i 2018, har holdet ikke formået at levere bedre end en femteplads. I år er holdet på udkig efter at gøre det bedre, men meget tyder på at det ikke kommer til at ske. 

Først og fremmest har vi Goldenglue, som har fået en fast plads i midlanen, efter at han det sidste stykke tid har spillet i Academy ligaen. I botlanen har FBI fået en fast plads på holdet, og ved sin kommer Keith til at spille, efter at have lavet et role-swap fra ADC til support. I junglen er tyrkiske Closer bliver hentet ind fra Royal Youth, der i hele 2019 spillede med i toppen af den tyrkiske liga, samt deltog ved Worlds.  

Golden Guardians ligner på alle måder et bundhold. På flere af positionerne har de middelmådige spillere, som aldrig har haft den helt store succes. Derudover har holdet også et par spørgsmålstegn i form af Closer og FBI, der begge er store talenter, men som muligvis stadig mangler erfaring. 


Med styr på alle mandskaber kan man nu kun vente på at sæsonen bliver skudt i gang. LCS starter d. 25 Januar, og kan følges på både Twitch og Youtube. 


611
Ny
449 kr.
377
PUBG
649 kr.
1203
Nordic
699 kr.
348
Paracon
999 kr.
345
Paracon
589 kr.