Hvis man er fan af PUBG, er PUBG Europe League (PEL) nok det man ser mest frem til her i 2019. Efter at være blevet udskudt flere gange, bl.a. pga. økonomiske uenigheder, har vi endelig en bekræftet startdato!

Nu hvor det er så lang tid siden at ligaen blev annonceret, lister vi herunder alt du behøver at vide.

Hvad er PEL?

PEL er den bedste, og mest eftertragtede, PUBG liga i Europa, hvor de 16 bedste hold i regionen kommer til at spille. Ligaen organiseres naturligvis af PUBG Corp. selv, der desuden har indgået et samarbejde med StarLadder. Sidstnævnte kommer til at stå for afviklingen og den egentlig produktion af eventet

PEL er fordelt over tre forskellige divisioner:

● PEL
● PEL Contenders
● PEL Open

Mens de 16 bedste hold kommer til at slås i PEL, kommer PEL Contenders til at huse 32 sultne hold - der alle har mulighed for at rykke op i fremtiden. PEL Open er vejen ind for amatørhold.

Tidsplan for de første tre uger

Den officielle startdato er den 21. marts (fra kl. 18:00), hvorefter eventet kommer til at foregå over tre faser igennem 2019. Den første fase indeholder tre uger, hvor der spilles runder på fire af dagene - fem runder per dag. 

De to øvrige faser kommer til at foregå over otte uger hver - i stedet for kun tre. Holdene vil, under fase to og tre, konkurrere om point, der skal sikre dem en plads i de internationale turneringer i slutningen af hver fase. De bedste hold, baseret på optjente point efter de tre faser, vil konkurrere ved the Global Championship. Dette kan man roligt kalde for verdensmesterskaberne i PUBG!

Hold - hvem kommer til at spille?

Seks hold blev direkte inviteret til ligaen efter imponerende resultater og et vedvarende greb i regionens ranglister. De øvrige 10 hold blev fundet under et LAN event i december sidste år. 

Har man fulgt med siden da, vil man måske have lagt mærke til at der er nye navne blandt de annoncerede hold. Siden kvalfikationerne blev afsluttet, er der nemlig blevet rykket rundt på spillere, hold er blevet samlet op af organisationer og nogle har endda trukket sig helt fra spillet. Dette efterlader os altså med følgende deltagere:

Mens de seks inviterede hold fortsat er tilstede - Team Liquid, FaZe Clan, Pittsburgh Knights, Ninjas in Pyjamas, Natus Vincere og Team Vitality - er der foretaget følgende ændringer i opstillingen:

● Excelerate Gaming frigjorde deres mandskab fra kontrakten. Manskabet blev herefter samlet op af ENCE.

● TEXQS og S1D modtog begge et ban på to år for brug af ulovlig software under public games, og ikke i et professionelt miljø. Dermed skulle Pittsburgh Knights og Red Diamonds finde passende erstatninger for at beholde deres PEL plads.

● Penta Sports og deres mandskab gik hver til sit. G2 Esports samlede holdet op, og fik dermed en PEL plads.

● Winstrike Team har samlet Saunabois op.

● Digital Atheltics har samlet Team Readys mandskab op. 

● CrowCrowd har samlet Alpochinkis mandskab op.

PELs nedrykingssystem

iden ligaens første fase er kort, vil ingen hold hverken forlade eller rykke op i PEL. Reglerne for op- og nedrykning kommer dog til at gælde fra anden fase af.

De fire dårligste hold fra anden og tredje fase kommer til at deltage i en PEL Promo, hvor de står over for de 12 bedste hold fra PEL Contenders. De fire bedste hold i hver omgang af Promo rykker op i PEL fra næste fase, mens resten bliver - eller rykker ned - i PEL Contenders

Der er dog fortsat to uger til det går løs, så mens vi venter har holdet bag PEL arrangeret en lille GIVEAWAY til os. Hop herind for at deltage. Der bliver uddelt 33 præmier i alt.

Alle PEL runder vil selvfølgelig blive streamet LIVE, så husk at gå ind og følg deres officielle stream. Skulle du gå glip af en kamp, vil vi naturligvis poste updates og kampresultater i takt med at runderne bliver spillet.