Den europæiske PUBG liga (PEL) skulle egentlig have været skudt i gang i dag, men er endnu en gang blevet udsat.

Da PUBG Corp. fremlagde sin femårsplan for spillet sidste år, var der angivet at PEL ville starte i slutningen af januar. Da det ikke skete, blev den 15. februar ny startdato.
I mellemtiden er det nu kommet frem, at PEL bliver udskudt til en gang i marts pga. problemer med den finansielle del af turneringen, samt problemer med venuen - det sted hvor kampene skal spilles.

Starladder - der står for afviklingen af turneringen - har nemlig sat foden i jorden, da PUBG Corp. ikke har leveret på den aftale de oprindeligt havde. For at det kan betale sig at administrere turneringen - og spille PUBG professionelt - skal der nemlig noget løn ind over, og deri ligger problemet. Det er dermed tydeligt at PUBG Corp. er synderen her, og ikke Starladder, der er en yderst respekteret turneringsarrangør. 

Heldigvis er der blevet annonceret finansielle initiativer, som opdeling af indtægter for in-game salg, sponsorater og støtte til administrative opgaver, mellem PUBG Corp. og de professionelle organisationer. 16 hold står klar til start når ligaen endelig åbner - seks med en direkte invitation, og de sidste 10 sikrede sig en plads tilbage i december. 

I mellemtiden kan man dog se frem til at PEL Contenders begynder fra den 21. februar. Ligaens anden division kommer til at huse 32 hold, fordelt i to grupper. På den anden side af Atlanten er den amerikanske version af PEL - NPL - i fuld gang, og ligaerne er også oppe og køre i de andre regioner, bl.a. i Asien.

Det er dog ikke den bedste start på det hidtil største skridt i esportsdelen af spillet, og det faktum at PUBG Corp. har efterladt fans uden information, vil ikke ligefrem styrke tilliden til deres fremtidige planer.