Der er sket meget inden for professionel League of Legends, siden Worlds blev afsluttet tilbage i november sidste år. Den europæiske liga er blevet rebranded: nyt navn, nye hold (organisationer) og, selvfølgelig, en masse nye navne - dette gælder naturligvis også i de andre regioner. 

Derfor har vi lavet en liste med de mest interessante udskiftninger, så du har mulighed for at orientere dig inden den nye split begynder.

League of Legends European Championship (LEC)

Det kom nok som en overraskelse for mange, da Caps annoncerede sit skift fra Fnatic til G2. Fnatic havde en fremragende præstation til Worlds - lige på nær i finalen - hvilket gjorde, at mange forventede mandskabet ville forblive samlet. Han besluttede dog at prøve lykken et andet sted - det samme gjorde holdkammerat sOAZ. Valget endte med at falde på G2 Esports. Holdet meldte efterfølgende ud, at Caps ville tage over for Perkz i midlanen, der selv ville skifte position til ADC. 
Dette har i mellemtiden efterladt deres tidligere ADC, Hjarnan, uden hold i skrivende stund. Tiden vil vise om denne uortodokse beslutning betaler sig.

Samtidig får den europæiske liga selskab af tre stærke imports. Pirean vender endnu en gang tilbage til vesten efter et forholdsvis kort ophold i Korea ved SK Telecom T1, hvor han var førstevalg på midlanen - over Faker selv. Han har før spillet i NA. Det bliver dog en hel ny oplevelse for Mowgli, der kommer til EU efter to år hos Afreeca Freecs. Holdet valgte at starte forfra med et nyt mandskab efter skuffende Worlds resultater. 
Sidst, men ikke mindst, er der også GorillA. Sammen med tidligere duo-partner PraY, var de før anset som en af de bedste botlanes i verden.

LEC kommer også til at huse nye organisationer; kendte såvel som nye organisationer. Dette inkluderer Excel EsportsRogue, SK Gaming og Origen. Sidstnævnte kommer med opbakning fra RFRSH - den organisation der bl.a. står bag det danske CS:GO hold Astralis

League Championship Series, LCS (tidligere kendt som NA LCS)

De mest interessante udskiftninger i NA, har klart foregået på mid- og botlane. Team Liquid har sikret sig to nye, og stærke, spillere til Spring Split. Jensen forlod Cloud9 efter tre år, og så er der CoreJJ - en tidligere verdensmester -, der skal spille på lane med Doublelift. Hvis nogen følger med på sidstnævntes sociale medier, har I allerede fået en forsmag på hvor god en duo de kan blive. 
Da Gen.G gav slip på CoreJJ, gjorde de det samme ved Crown. En af fortidens mest frygtede midlaners, kommer til NA efter et skuffende år. Han håber på at kunne genfinde sine evner hos OpTic Gaming.

NA kommer også til at huse endnu en skræmmende botlane. En anden tidligere verdensmester, Bang, skal danne par med Aphromoo. Bang, der har spillet størstedelen af hans karriere (over fem år) i Korea, vælger nu at tage på et nyt eventyr. 

League Champions Korea (LCK)

Ingen region kan dog måle sig med Korea, når det gælder udskiftninger. Mange hold har gennemgået store forandringer forud for sæsonstart - forandringer, som blev præsenteret under det såkaldte KeSPA Cup tilbage i december. 
Den største nyhed var nok, at SKT ikke valgte af fornye deres spillerkontrakter - på nær Fakers. Et helt nyt hold blev bygget op omkring stjernen, og dette blev vist frem under turneringen. Resultatet var ikke ligefrem imponerende, da holdet endte på en samlet 5-8 plads. SKT har dog aldrig, selv i deres dominerende sæsoner, vundet et KeSPA Cup. Titlen gik nemlig til et nyt hold, fyldt med unge talenter. Griffin - et hold jeg personligt ser i den næste Worlds finale hvis de holder deres niveau - fløj gennem turneringen: 3-1 over KT, 3-0 over DAMWON og 3-0 over Gen.G i finalen. Koreansk League of Legends går en yderst spændende fremtid i møde.

Honorable Mentions

League of Legends Pro League - LPL (Kina)

Turkish Champions League (TCL)

Sæsonstart

  • LPL begyndte i dag den 15. januar kl. 10:00, med SinoDragon Gaming mod Edward Gaming.
  • LCK begynder onsdag den 16. januar kl. 09:00, med SK Telecom T1 mod Jin Air GreenWings.
  • LEC begynder fredag den 18. januar kl. 18:00, med SK Gaming mod Fnatic.
  • TCL forventes at begynde lørdag den 19. januar kl. 11:00, med SuperMassive eSports mod Royal Youth.
  • LCS begynder lørdag den 26. januar kl. 23:00, med Cloud9 mod Team Liquid.