Fredag d. 18 Januar går det løs, og den professionelle del af League of Legends sæson 9 begynder. Den Europæiske liga bliver den første til at komme i gang, opfulgt af den Amerikanske liga ugen efter. I Europa er der sket mange ting i løbet af vinterpausen, og ligaen er gået fra at hedde ”EU LCS” til nu at hedde ”League European Championship” forkortet til ”LEC”. Ligaen er altså blevet separeret fra Amerika, og kommer i år til at have 10 hold der skal kæmpe om at blive de bedste i Europa.

Set med danske øjne går vi også en spændende sæson i møde, i sær i Europa. I vinterpausen har RFRSH Entertainment som blandt andet står bag det danske CS:GO hold Astralis nemlig offentliggjort at de har købt sig en plads i LEC, og kommer til at kæmpe med i toppen af League of Legends fra i år. RFRSH Entertainment har i denne forbindelse opkøbt den allerede eksisterende organisation Origen, og vil i samarbejde med tidligere Origen ejer Enrique ”xPeke” Martinez stå i spidsen for det nye hold. Derudover har Origen fået den tidligere danske shoutcaster Martin ”Deficio” Lynge med ombord, der vil agere som general manager for League of Legends holdet. I en AMA på Reddit blev det fornyligt også slået fast at Origen og Astralis vil komme til at arbejde tæt sammen i et samarbejde der forhåbentlig kan gavne begge hold i hver deres spil. Ud over dette, bliver infrastrukturen bag organisationen også delt mellem Astralis og Origen, det bliver altså de samme fysiske og mentale coaches bag begge hold. 

RFRSH skriver på Reddit

The whole infrastructure around the team will be the same as Astralis, including Sports Director Kasper Hvidt. We believe that the two teams can benefit a lot of from working together, sharing experiences and learnings. They will in essence be sister teams

I start December blev det fra Origens side offentliggjort hvilke 5 spillere de har skrevet kontrakt med til dette års første LEC split. Her ser vi blandt andet den danske jungler Jonas ”Kold” Andersen, tidligere kendt under navnet ”Trashy”, som har haft tidligere succes på Splyce og Unicorns of Love. Derudover har de bragt danske Kristoffer ”P1noy” Pedersen ind som ADC reserve spiller. Det samlede roster kan ses nedenunder.

Ud over Origen er der naturligvis også andet dansk deltagelse der er værd at følge. I sær G2 Esport er blevet rigtig spændende med danske øjne. Tidligere Fnatic midlane stjerne Rasmus ”Caps” Winther, der sidste år nåede helt til finalen i Verdensmesterskabet er nu rykket over til G2 Esports, hvor han sammen med Martin ”Wunder” Hansen i toplanen vil kæmpe om at blive det bedste hold i Europa. G2 Esports går ind i sæsonen med et af de stærkeste hold, og er hos bookmakerne en af de helt store favoritter til at vinde LEC.

Sidst men ikke mindst har vi også dansk deltagelse på hold som Splyce, Misfits Gaming, Fnatic, Rogue og Excel Esports. Altså en masse danskere at følge, og en spændende sæson vi går i møde.

LEC kan følges fra fredag d. 18 Januar kl. 18 hvor sæsonen skydes i gang med SK Gaming vs. Fnatic. Alle kampe kan ses på Twitch, Youtube eller Lolesports.com. 


132
x-bet.co
100 kr.
151
gg
100 kr.
784
Nordic
1599 kr.
623
Nordic
699 kr.
1033
Nordic
1489 kr.