I dag blev de sidste runder af PGI 2018 spillet. Runderne var også de afgørende i eventets FPP-turnering. Før start var det store spørgsmål: er der nogen fra top 5. som kan stoppe OMG? De startede dagen med et stort forspring, og der skulle meget arbejde til hvis man ville indhente dem. 


278
Nordic
1449 kr.
517
Nordic
1489 kr.
345
Nordic
1599 kr.
284
Nordic
699 kr.
221
Nordic
1099 kr.

Der var i hvert fald et tydeligt spotlight på OMG - på scenen såvel som in-game. Såfremt de blev spottet, fik de hurtigt travlt med at forsvare sig til alle sider. Hvis det skulle være muligt at indhente dem, ville de øvrige hold være nødt til at hjælpe hinanden - indirekte selvfølgelig. 
Anden dag af FPP forløb som den første, med én runde Miramar og tre på Erangel.

I dagens første runde, fortsatte OMG med deres lange rotationer forud for første cirkel. Denne manøvre spillede en stor rolle i deres succes i går, hvor de vandt 3 ud af 4 runder. Team Liquid får dog hurtigt sat en stopper for deres dominans og eliminerer dem på en 10 plads.
Gen.G Gold vinder overraskende runden, med én mand tilbage efter at Team Liquid dræber de resterende spillere. Uheldigvis bliver Scoom lige tagged af The Bluezone, og et enkelt tick er nok til at han falder. 

Sjette runde starter dårligt for WTSG (Welcome to South Georgo) og Larsen, der ryger ud som nr. 17, hvilket bringer deres 2. plads i fare og gør samtidig OMG's forspring endnu større. Liquid spiller en fornuftig runde, men det er lige præcis ikke nok til at overhale WTSG.
Ghost Gaming, med BALLOC og Turtle, tager en 3. plads og hopper dermed op i top 10. Det bliver dog den samlede 15. plads i form af Refund Gaming fra Sydøstasien, der tager runden og deres første Chicken Dinner ved PGI 2018.

Så tidligt som før anden sidste runde, lignede det fortsat en sikker sejr til OMG. Hullet ned til WTSG på andenpladsen var nu vokset til 1105 point.

Der blusser dog et håb op for de europæiske hold, da OMG ryger som nr. 16 i runde syv. Liquid finder WTSG og er fast besluttet på at overtage andenpladsen. Kun Larsen overlever kampen, men Scoom spotter ham kort tid efter. WTSG får en 6 plads, mens Liquid bliver slået lige på målstregen af Ghost. De overtager dog den samlede andenplads. Ghost Gaming finder endelig niveauet frem, og tager runde 7 med 14 kills.

Status før ottende og sidste runde var, at Team Liquid og WTSG begge havde muligheden for at indhente OMG. Hvad ville det kræve? En Chicken dinner, en hel masse kills samt en katastrofal runde for OMG. Realistisk set, var det dog andenpladsen, der blev kæmpet om. WTSG får en 4. plads, mens Liquid vinder runden med 9 kills. Det er bare ikke nok. Selvom at OMG slutter runden som nr. 13, er deres forspring stort nok til at de vinder FPP-turneringen. 

De endelige resultater kan ses her:

Det er også en spiller fra OMG, nemlig Lionkk, der løber med begge MVP titler. Han tager titlen for flest kills med 34, samt titlen for længste spilletid (longest survival time) på 243 minutter og 32 sekunder igennem de otte runder.

Den kinesiske organisation kan altså rejse hjem med lommerne fyldte, efter at have samlet imponerende 450.000$ sammen i FPP turneringen. 400.000 i førstepræmien, 3 x 10.000 for tre chicken dinners samt 2 x 10.000 for Lionkk's MVP titler.

Team Liquid kan rejse hjem med 170.000$ - 160.000 i andenpræmie + 10.000 for én chicken dinner - og Larsen, samt resten af WTSG, tager bronzemedaljen og de tilhørende 100.000$. Og dette er oveni holdenes gevinster for henholdsvis 2. og 3. pladserne i TPP turneringen.

Ghost Gaming går heller ikke tomhændet derfra. De slutter på en samlet 6. plads, og har dermed gjort sig fortjent til 35.000$ i præmiepenge samt en bonus på 10.000$ for deres Chicken Dinner i syvende runde.

Alt i alt har det ikke været et dårligt event for de danske spillere, eller for os seere herhjemme. Der var ingen mangel på aktion under kampene, produktionen bagved eventet var på det højeste niveau nogensinde og i fremtiden kan vi vidst forvente mere af dette. Under eventet annoncerede Bluehole nemlig deres fremtidige planer for PUBG esport. Læs mere om det her