Compware.dk og Sharkgaming.dk har samlet over 3600 svar fra gamers, og laver en artikelserie omkring resultaterne. – Denne artikel er nummer 2 i serien. Du kan finde artikel nummer 1 her (den omhandler hvor meget vi spiller computer om ugen). Denne artikel handler om esport er en rigtig sport, hvor vi ser esport, samt hvor meget esport vi ser det.

Lige et par hurtige til at starte ud på

  • 23% Ser ikke esport
  • 48% ser en smule esport
  • 29% Ser esport tit

Hvor ser vores respondenter esport henne?

  • 73,8% Ser det på twitch
  • 20,4% ser det på youtube
  • 5,6% ser det andre steder

Er esport en rigtig sport?

er esport en rigtig sport?

(klik på billedet for at se en større version)

For at kunne være med i undersøgelsen, skulle du minimum spille 1 times online computerspil om ugen. I gennemsnit svarede 78,3% at esport er en rigtig sport. Vi delte dem efterfølgende ind i nogle segmenter, og her oplevede vi noget interessant. 60% af gruppen der spillede GTA mente kun at esport var en rigtig sport, hvorimod over 85% af folk der spillede League of Legends, CS:GO og PUBG mente det samme.

Dog blev denne undersøgelse lavet da PUBG var relativt nyt, hvilket betyder at dem der er skiftet til PUBG nok primært har spillet nogle esport tunge spil før.

Udover ovenstående, var der også en klar sammenligning i hvor meget respondenterne spiller, og hvor meget de ser esport som en rigtig sport. Med alder er det lige omvendt, jo ældre man bliver jo mindre ser man esport som en rigtig sport.

Selvfølgelig svarede dem der så esport også at esport var en rigtig sport (93,4%) i modsætning til dem der ikke så det (45,2%).


65
Nordic
699 kr.
50
Nordic
1599 kr.
45
Nordic
1079 kr.
52
Nordic
1449 kr.
83
Nordic
1489 kr.