Denne artikel er første artikel i en artikelserie, hvor vi på baggrund af en stor spørgeskemaundersøgelse lavet af sharkgaming.dk og compware.dk kortlægger danske gamers adfærd, undersøgelsen fik besvarelser fra mere end 3500 folk der spillede online computerspil minimum 1 time om ugen, hvor 75% var danskere.

Som det ses på grafen spiller ca. halvdelen af gamerne mellem 1-15 timer om ugen, hvor det mest normale er 6-10 timer, som er den største koncentration af spillere. De andre 56% respondenter spiller mellem 16-40+ timer om ugen. Kurven daler langsomt ud, på nær til sidst hvor kurven igen går op. 13,4% af gamere mellem 15-19 år og 11,9% af gamere mellem 20-24 spiller mere end 40 timer om ugen.

Undersøgelsen fandt også ud af at gamere der spillede meget med deres venner spillede mere generelt. Så selvom der bliver brugt mange timer foran skærmen, er det højst sandsynlig enten fordi der bliver hygget med vennerne.

En anden grund kan være at der er en del unge der er begyndt at jagte drømmen om at tjene penge på det de elsker at lave. På den måde er det ikke så forskelligt fra at bruge meget tid på fodbold, golf eller svømning. Vi ser en stigende motivation i at spille computerspil af konkurrencemæssige årsager, men den tager vi i næste artikel. Som kommer til at handle om, hvor meget vi ser esport, hvor mange procent der ser esport som en rigtig sport, og hvordan esport har påvirket motivationen til at spille computer.