Den regulære sæson i NA LCS er nu overstået, hvilket betyder at den endelige slutspurt snart begynder når playoffs starter d. 19. august kl. 21:00.

I anledningen af playoffs har vi taget et kig på de seks forskellige hold, som har sikret sig en plads til dette års playoffs. De seks hold, som deltager i 2017 Summer Playoffs er: Team EnVyUs, Team Dignitas, Cloud9, Counter Logic Gaming, Immortals og Team SoloMid.

Denne artikel er nummer to i gennemgangen af playoff-holdenes styrker og svagheder, hvor der vil blive set på de tre højst rangerede hold efter det regulære split: CLG, Immortals og TSM. Du kan se gårsdagens gennemgang de lavest rangerede hold her.

Counter Logic Gaming

Counter Logic Gaming - Smiles

CLG har kvalificeret sig til dette års playoffs via deres tredjeplads, hvilket betyder at Zaqueri " Aphromoo" Black og resten af CLG skal op imod Team NV d. 20. august. Holdet har været inde i en svingende periode i løbet af de seneste tre uger, hvor mandskabet er gået 3-3 som bl.a. indeholder nogle ubehagelige nederlag til nedrykningstruede Phoenix1 og rivalerne fra TSM.

Mange hold har enkelte spillere som deres største styrker, men i CLG's tilfælde er det to spillere, der er en af deres største styrker. Aphromoo og hans makker i botlanen Trevor " Stixxay" Hayes har fået opbygget et uvurderligt makkerpar, der fungerer som rygraden hos CLG. Stixxay har den tredjehøjeste KDA af alle spillere i ligaen på 5.7, hvor han kun er overgået af danskerne Søren "Bjergsen" Bjerg og Nikolaj "Jensen" Jensen. Aphromoo kan ikke prale med at holde samme imponerende stats, men man skal ikke undervurdere veteranen, hvis kendskab til spillet på både makro- og mikroniveau nærmest ikke har nogen ligemand.

Stixxay og Aphromoo er en solid duo, som kan hjælp CLG en lang vej, men i løbet af de seneste uger har holdet fået en ny svaghed. Joshua " Dardoch" Hartnett blev erstattet med rookien Omar “Omargod” Amin for et par uger siden - og det er ikke for at sige, at Omargod er en dårlig jungler, men hans manglende erfaring kan komme til at have stor betydning for CLG i deres forsøg på at komme tilbage på toppen af NA LCS.

Immortals

Immortals - Celebration

Immortals har vist sig at være en værdig udfordrer til førstepladsen, da holdet igennem hele splittet har vist højt niveau - derudover har de vist en kontrolleret spillestil, som har virket specielt efter tilføjelsen af den tidligere CLG-jungler; Jake "Xmithie" Puchero. Immortals kommer ind til playoffs i en fin form efter holdet er gået 5-1 i de seneste tre uger. 

Ligesom med CLG så er Immortals' styrker også delt imellem to spillere - Xmithie og Kim "Olleh" Joo-sung. Som førnævnt så har holdet en meget kontrollerende spillestil, hvilket de specielt kan takke ovenstående spillere for. Immortals har fundet et system, hvor Xmithie kontrollerer den ene halvdel af Summoner's Rift, mens Olleh kontrollerer den anden. Begge spillere har også bibeholdt et stabilt niveau, som også har resulteret - Xmithie har bl.a. det højeste antal assists blandt alle junglers i NA LCS med 334 assists, og Olleh har det tredje højeste antal assists blandt supports, hvor han kun er overgået af Aphromoo og Vincent "Biofrost" Wang fra TSM.

Denne kontrollerende spillestil har ofte resulteret i at Immortals har en føring tidligt i spillet, men holdet har i flere omgange vist at de har problemer med at vedligeholde deres føring fra earlygame. Deres mangler handler om, at der bliver foretaget forkerte beslutninger i kampens hede, som resulterer i at Immortals nogle gange afgiver objectives.

Team SoloMid

Team SoloMid - Bjergsen // Hauntzer

TSM er nærmest blevet synonym med national dominans i NA LCS, da mandskabet med danskerne Bjergsen og Dennis "Svenskeren" Johnsen for tredje split i træk har sikret deres plads til playoffs via en førsteplads i det regulære split. Holdet kommer indtil playoffs i god form efter at have gået 4-0 de seneste to uger - det er et hold med meget erfaring på nærmest alle pladser pånær hos Biofrost, derudover har TSM ikke misset en LCS-finale endnu og i år ligner ikke året, hvor de gør det.

TSM's styrker ligger i hver enkelt af deres spillere, som alle har kvaliteten til at være kampafgørende når det virkelig gælder. Den individuelle kvalitet og erfaring på holdet er enorm, hvilket bliver vist gang på gang. Bjergsen bliver ved med at vise, hvorfor han anses som en af de bedste midlaners i verden, Yilang "Doublelift" Peng er stadig en legende i NA og resten af holdet er stadig nogle af de bedste på deres respektive pladser.

TSM's individuelle kræfter er imponerende, men at have fem superstjerner på et hold sammen kan ikke fungere, hvis de ikke kan arbejde sammen - dette så vi bl.a. da netop TSM hentede Bora "YellOwStaR" Kim til NA. Hvis dette hold fungerer, så virker de nærmest ustoppelige i NA, men holdet er ikke uden fejl. 
Hvis man har fulgt med TSM's onlineserie på YouTube, så oplever man ofte at mandskabet klager over at deres kommunikation ikke er optimal.