Den regulære sæson i NA LCS er nu overstået, hvilket betyder at den endelige slutspurt snart begynder når playoffs starter d. 19. august kl. 21:00.

I anledningen af playoffs har vi taget et kig på de seks forskellige hold, som har sikret sig en plads til dette års playoffs. De seks hold, som deltager i 2017 Summer Playoffs er: Team EnVyUs, Team Dignitas, Cloud9, Counter Logic Gaming, Immortals og Team SoloMid.


564
Paracon
699 kr.
321
fnatic
2789 kr.
305
Paracon
699 kr.
14
The
302 kr.
524
Acer
3180 kr.

Dette vil være en kort gennemgang af nogle af holdenes styrker og svagheder, som har vist sig igennem dette split - holdene vil blive gennemgået i forhold til den placering de endte på i NA LCS, så altså fra Team NV på sjettepladsen til TSM på førstepladsen.

Gennemgangen af holdene vil blive delt i to artikler - denne artikel vil dække de tre laveste rangerede hold, hvor næste artikel, som udgives i morgen, vil dække de tre højst rangerede hold.

Team EnVyUs

Team EnVyUs - Apollo

Team NV har som førnævnt kvalificeret sig til playoffs via deres sjetteplads i det regulære split. Holdet skal op imod CLG d. 20. august, hvor vinderen af deres BO5 skal op imod en af storfavoritterne: TSM. Team NV kommer ikke ind til playoffs i den bedste form, da de ikke har formået at vinde en BO3 i de seneste to uger - dog skal det nævnes at de har været imod stærk konkurrence i form af TSM, C9, Immortals og CLG. Dog skal holdet ikke undervurderes, da de tidligere i 2017 Summer Split har vist at de godt kan klare sig imod bedste.

Et af holdet tydelige styrker er deres jungler Nam " Lira" Tae-yoo, som igennem hele dette split har haft et vist ekstremt højt niveau. Den tidligere jungler fra afreeca Freecs har igennem det regulære split formået at bibeholde en KDA på 3.6, samt en killparticipation på 72.3%. Team NV skal håbe på at Lira kan vedligeholde hans niveau, da han er en vigtig brik i deres jagt på videre avancement i playoffs.

Holdets tydelige styrke er en enkelt spiller, ligeså er et af holdets største svagheder også en enkelt spiller; deres toplaner Shin " Seraph" Wu-Yeong. Toplaneren har en KDA på 2.3 indtil videre i dette split, hvilket er den laveste KDA blandt de toplaners som deltager i playoffs - derudover har Seraph sammen med An "BalIs" Le fra FlyQuest det højeste antal deaths blandt toplaners på 145 deaths. Toplaneren har haft et svært split, hvor han har haft problemer med at vedligeholde præstationer på hans champions, hvilket har resulteret i at han kun har en positiv win percentage på to ud af 10 champions.

Team Dignitas

Team Dignitas - Celebration

Næste hold i rækken er Team Dignitas, som har sikret sig en plads i playoffs via en 11-7 score, der sikrede dem en femteplads. Holdet skal møde danske Nikolaj "Jensen" Jensen og C9 i deres kvartfinale, når de to mandskaber tørner sammen på Summoner's Rift d. 19. august. På trods af det på papiret virker som en svær modstander for Dignitas, så skal man ikke undervurdere mandskabet, som igennem de seneste tre uger har fået 4-2, hvilket bl.a. har budt på to sejre over henholdsvis TSM og Immortals.

En af Dignitas' største stjernespillere er også et af holdets største styrker - Kim "Ssumday" Chan-ho har været en klippe for Dignitas i deres toplane. I løbet af dette split har Ssumday formået at blive tildelt otte Player of the Game Awards igennem Summer Split, hvilket er en delt andenplads sammen med flere spillere - deriblandt midlaneren Jensen. Toplanerens niveau vises i hans stats fra dette split, hvor han har den tredje højeste KDA blandt toplaners i NA LCS med 3.8 - derudover er han også den toplaner med tredje flest kills med 119 kills, hvor han kun er overgået af Lee "Flame" Ho-Jong og Darshan "Darshan" Upadhyaha.

Men et holds største styrke kan også vise sig at være et holdets svagheder. Grundet, at Dignitas er så afhængige af Ssumday og hans præstationer, så er han også et "nemt" offer for modstanderne. Ssumday er ofte offer meget pressure fra Dignitas' modstandere i form af bl.a. ganks. Og resten af Dignitas-mandskabet har ofte ikke kunne formå at opbygge en føring, når Ssumday har været modtager af konstante ganks. Denne svaghed er dog blevet mindsket i løbet af de seneste uger, da Dignitas har tilføjet erfarne kræfter i form af ADC'en Johnny "Altec" Ru og supporten af Adrian "Adrian" Ma.

Cloud9

Cloud9 - Meeting

C9 har i lang tid været nærmest været synonym med en topplacering i NA LCS, men holdet har måtte "nøjes" med en fjerdeplads i det regulære split - men dog skal holdet med danske Jensen på ingen måde undervurderes, da holdet i de seneste to splits er endt på andenpladsen. Holdet skal som førnævnt imod Dignitas i deres første kamp til playoffs, og C9 kommer ind til playoffs i en fantastisk form, da holdet er ubesejret i seks kampe i træk.

En af C9's største styrker i dette split har været den danske midlaner Jensen, som gang på gang i dette split har vist at han en værdig konkurrent til hans landsmand Søren "Bjergsen" Bjerg. Man kan snakke op og ned af stolper om Jensen's præstationer i dette split, men man skal bare tage et kig på hans stats indtil videre, for at få et indblik, hvor vigtig manden har været for hans hold i år. Jensen er den spiller i dette split med den bedste KDA, flest kills, samt højeste killparticipation blandt ikke bare midlanernes, men alle spillere i ligaen Danskeren har en fænomenal høj KDA på 8.7, 256 kills og en killparticipation på 78.2%.

Indtil videre har holdenes svagheder været enkelte spillere, men det er lidt anderledes i C9's tilfælde. Dette hold er spækket med erfarne kræfter på alle pladser, så det er svært at finde et svagt led. Holdets svagheder ligger mere i deres interne kommunikation i kampens hede. Det ender at der bliver foretaget forkerte beslutninger fra C9's side af, hvilket også er et problem som eksperterne har bragt op flere gange i løbet af dette split. På trods af det er en svaghed så er det en svaghed, som et mandskab af C9's kaliber skulle kunne løse - eller i hvert fald mindske risikoen.