De fleste af os gamere, som spiller computerspil for konkurrencen, har et ønske om at blive bedre. Men hvordan bliver man bedre? Man kan træne sine mekaniske evner, men hvis man skal lære at spille smart så kræver det erfaring. Og den erfaring får man kun ved at opleve det eller blive coachet. Det var i hvert fald, hvad de tre knægte, som står bagved GameCoach begyndte at tænke over en aften, efter de havde tabt størstedelen af deres spil. Da de ikke selv kunne bedømme kvaliteten af de coaching udbud, som de fandt besluttede de sig for at starte GameCoach, hvor de kunne sikre en høj kvalitet.

Vi har taget en snak med dem om GameCoach, som allerede har en række prominente spillere tilknyttet som Rasmus "Draceus" Waern, tidligere Dignitas spiller i Overwatch. Og i CS:GO kan man blive coachet af den tidligere Space Soldiers ingame leader Tugay "TuGuX" Keskin. I Hearthstone finder man de to danskere Emil "Slugg" Jelager og Jonas "Janos" Christensen, som tidligere spillede for Copenhagen Flames, blandt de tilknyttede coaches.


I nævner selv kvalitetskontrol, så hvordan sikrer I kvaliteten af de tilknyttede coaches?
Størstedelen af de coaches, vi har på siden, er blevet håndplukket. Vi tager som regel kontakt til coaches og ikke den anden vej rundt, dog ser vi at flere og flere skriver til os, om at de gerne vil coache på vores side.

Når vi finder en coach, eller en coach skriver til os, går vi i gang med researchen. Finder ham på diverse platforme og sørger for, at han har det der skal til for at kunne lære fra sig og har niveauet til at kunne coache topniveau spillere lige så vel som du og jeg. Udover baggrundstjekket har vi selvfølgelig personlige samtaler med hver enkel coach lidt ligesom et job interview, hvor vi spørger indtil, hvad der gør ham til en god coach og får ham/hende til at snakke om sig selv. På den måde sikrer vi også, at personen kan gøre sig forståelig.

Har I selv lært et par tips og tricks?
Haha, ja det var da et fantastisk spørgsmål. Nu spiller vi alle tre en del forskellige spil, og jeg vil være ærlig at sige, at det nok er gået ned af bakke. Der er ikke så meget tid til at samle drengene og "Owne nogle noobs" så at sige, men der bliver da stadig spillet lidt forskelligt på kontoret, når koncentrationen svigter, specielt Rocket League er en kontorfavorit lige for tiden, som sandsynligvis bliver det næste spil på listen.

Der er et par kendte navne mellem, hvor draceus i Overwatch og TuGuX i CS:GO er spillere, som har spillet på et højt niveau. Men er der ikke nogle udfordringer ved at have sådanne coaches og har I også analytiske coaches?

Der er nogle udfordringer ved at have store navne på siden, vi har, på trods af sidens unge alder, allerede mistet nogle coaches til store organisationer. Dette er selvfølgelig en sørgelig situation at stå i, men vi vil vores coaches det bedste. Det skal samtidig siges, at fordi de forlader vores side, betyder det ikke, at der ikke stadig er kontakt med dem, det er bare under mere sociale omstændigheder.
En semi-professionel spiller og en analyst har to vidt forskellige mindsets omkring deres respektive spil. En analyst ser f.eks. et bredere spektrum at teoretiske ideer, hvor en professionel har bedre styr på de mekaniske fundamenter. Jeg vil her understrege, at en semi professionel spiller har mere viden, end størstedelen af os nok nogensinde lærer. For os er det vigtigt at have forskellighed på siden, så vi påskønner, at der er forskellige elementer til hver sin rolle.

Hvordan kan GameCoach hjælpe med din udvikling?
Netop om coaching kan betale sig er nok det spørgsmål, jeg oftes får, og mit svar vil altid være "JA". For mig er det bedste eksempel at sammenligne det med at lære at spille trommer. Man kan sagtens finde en YouTube video, der forklarer hvordan og hvorledes, for der er uendeligt meget gratis materiale at hente på internettet, men ville man ikke lære mere ved at have Lars Ulrich siddende ved siden af sig og forklare præcis, hvad man skal gøre? Det er dét, vi tilbyder hos GameCoach. Som tidligere sagt er vi lige startet, så vi mangler stadig mange coaches, før vi er tilfreds med diversiteten på siden, og så handler det for spilleren om at finde en coach med de kvalifikationer, man selv står og mangler.

 

   

Hvem er det, som kan få gavn af at blive coachet?
N
år man som os lægger så stort et arbejde i at håndplukke de bedst egnede coaches, betyder det, at selv topspillere ville kunne få noget ud af en lektion lige så vel som nye spillere. Jeg kan godt se dilemmaet i, at en person, der kun lige har købt CS:GO, ikke ville få lige så meget ud af at blive coachet af en professionel spiller, men som tidligere nævnt, hellere Lars Ulrich lære mig at spille trommer, end at jeg skal følge end guide på nettet.

Hvad er fremtidsplanerne for GameCoach?
Vi har utallige ideer, tanker og planer omkring fremtiden, at hvis jeg først kom i gang med at fortælle og forklare, ville det være svært at stoppe, så jeg vil kortfattet holde mig til hovedpunkterne.

Som det ser ud lige nu, holder vi meget øje med Rocket League scenen, og det bliver nok det næste spil, vi implementere, stærkt efterfulgt af Dota. Vi har prøvet at få nogle samarbejder med efterskoler, der underviser i esport, dog uden held indtil videre, men det betyder ikke, at vi stopper med at prøve. Vi ville elske at være en del af Danmarks fremgang i esport på den ene eller anden måde. Vi kommer i den nærmere fremtid, også til lægge YouTube materiale med de forskellige coaches op, som kommer til at være frit tilgængeligt. Man kan jo også altid følge os på Twitter og Facebook @TeamGameCoach skulle man være nysgerrig

Vi er i gang med at smide et Hearthstone hold sammen, bestående af nogle af de hårdeste spillere Danmark har at byde på, som endnu ikke er en del af en organisation. Ideen er at vi laver en "springbrætsordning”, hvor vi hjælper dem med at komme til turneringer, og hvis vi kan få det til at køre rundt, betale for deres transport og hotel ophold. Når så en esportorganisation vil samle dem op, vil vi stå til rådighed til hjælp med kontrakt, og hvad de ellers ville skulle bruge hjælp til.

Hvis du føler, at du er nået et punkt i din udvikling, hvor du ikke føler, at du udvikler dig hurtigt nok, så er det altid en god ide, at få et andet sæt øjne til at se på din tilgang.
Hvis du vil gerne vil vide mere omkring GameCoach, så kan du finde mere information på:
Hjemmesiden
Facebook
Twitter