Det er nu officielt, hvem der skal repræsentere de forskellige nationer i Overwatch World Cup. Danmark er endt i Shanghai kvalifikationen, som foregår i Shanghai den 14-16. juli. Til at stille det danske mandskab blev Christian "Krytox" Gyldenløv, Gustav "Nerfdd" Guldager og Andreas "Lind" Lindblad, som alle spiller for Singularity, valgt af den danske spillerbase. De er endt med at sammensætte et hold, som består af:

  • Andreas "Lind" Lindblad
  • Christian "Krytox" Gyldenløv
  • Kristian "Kellex" Keller
  • Phillip "Kragie" Krag 
  • Gustav "Nerfdd" Guldager
  • Mads "fischer" Jehg


Det er nogle ret gode grunde til, at størstedelen af spillerne er fra Singularity, som ikke handler om at de har sat sig selv først. Lind skrev tilbage den 16. maj et opslag i Overwatch Danmark, hvori han opsummerede deres tanker, problemstillinger og at målet selvfølgelig er at nå så langt som muligt.

"Hej Overwatch Danmark, Nerfdd, Krytox og Lind her med en opdate på Overwatch Worldcup. Til jer der ikke er bekendt med hvilken gruppe Danmark er havnet i, så skal vi i gruppespillet spille imod: Frankring, Thailand og Argentina, hvilket er en overkommelig gruppe, når vi kun skal placere os som top 2 i gruppen for at gå videre.

Indtil videre ved vi fra at Frankrig sender hele Rogue lineuppet, men vi kender ikke til Thailand og Argentina endnu.
Vi har selvfølgelig snakket om rigtig mange spillere og om hvordan de ville passe ind på et potentielt hold. Her skal der selvfølgelig også tages højde for at metaen kan ændre sig, så det går ikke bare at finde spillere til det bedste mulige hold for den meta der er lige pt.

Vi må også meddele at Dafran, the one and only, skal på ferien i perioden for worldcup og derfor ikke kan spille på holdet, desværre.

Vi tænker derfor at for at få de bedst mulige chancer for at vinder bliver vi nød til også at sende et fuldt lineup, for så også at kunne matche deres træningstimer. Dette er dog stadig op til diskussion, da intet et fuldt ud bestemt."

Vi har taget en snak med Lind om holdet, som gerne skulle få lidt træning ind i sommerferien, som udover sol og sommer også byder på Overwatch Contenders og andre turneringer for spillerne.

Nu var I jo tre nominerede fra Singularity, så kan du fortælle lidt om, hvad I har lagt vægt på ved valget af spillere til Overwatch World Cup?

Sidst vi snakkede var planen hele Singularity det er rigtigt, men efter lidt snak frem og tilbage kunne vi godt se at det var mest fair at lave nogle lukkede tryouts, hvilket så var det vi gjorde. Vi valgte meget ud fra at meta'en forbliver meget dps orienteret, som den er lige nu, hvilket er derfor vi har valgt de spillere vi har.

Der er lidt under en måned til gruppespillet i Shanghai. Har I en plan for træningen op til?

Som så mange andre World Cup team, undtagen Frankrig, har vi svært ved at få vores alle sammen skema til at hænge sammen her i Contenders perioden, men det er jo det samme for alle. Vi begynder noget intensiv træning her i den nærmeste fremtid, så vi kan blive klar til group stage.

Hvem ser du som de to største konkurrenter til Shanghai kvalifikationen?
De to største konkurrenter i Shanghai er nok uden tvivel Kina og Frankrig, med det sagt så har Norge også et bedre hold end man lige tror, jeg kender mange af deres spillere og de er alle sammen dygtige. Thailand har da også et kendt navn, nemlig Mickie fra EnVyUs. Så det er nogle stacked teams vi er oppe imod.

Hvad er din mening om at alle holdene modtager samme præmiesum uagtet resultatet af eventet?
Jeg har det fint med at præmiesummen er den sammen, vi er alle sammen glade for chancen til at repræsentere Danmark, men at få lidt penge med på vejen hvis det går godt er bare en bonus. Jeg er sikker på at æren i at vinde Overwatch World Cup alene er nok til at få alle lande i tryhard mode, så mangel på noget at kæmpe for bliver der ikke.

Har I planer om at streame noget af jeres practice, så man evt. kunne følge lidt med i jeres forberedelser?
Jeg vil ikke udelukke at vi godt kunne finde på at streame nogle scrims, men som det ser ud nu, så tror jeg lige vi skal have nogle scrims offstream først for at få helt styr på synergien. Det ville også være at skyde sig selv lidt i foden, hvis vi streamede det hele så de andre i vores gruppe ville kunne se præcis hvordan vi spiller inden vi møder dem, men et par streams vil jeg ikke udelukke.

Hvis man gerne vil følge med I jeres forberedelser, hvor kan man så gøre det?
Jeg vil mene at det bedste sted at følge med i vores forberedelse ville være på vores twitter accounts, dem opdatere vi ofte på, og man vil få et indblik i hvor meget vi egentlig har gang i.

@LindOverwatch
@Fischerable
@Nerfdd_OW
@kragieOW
@kellexOW
@LelouchOW

Vi håber selvfølgelig på, at de danske drenge får en spillet sig selv rigtigt godt sammen, og kan spille op mod Frankrig (Rogue, et af verdens bedste hold). Bliver danskerne nummer to i gruppen, så skal de bare vinde mod vinderen af den anden gruppe. De to grupper er med følgende hold: 

Gruppe A Gruppe B
Kina
Hong Kong
Norge
Rumænien
Frankrig
Danmark
Thailand
Argentina