Invitationerne til The international 2017 er offentliggjort og for første gang i lang tid, er der kun to danskere blandt de seks hold, der er blevet inviteret. De to danskere er Andreas " Cr1t-" Nielsen fra Evil Geniuses og Johan "n0tail" Sundstein fra OG. Begge disse har klaret sig rigtig godt de seneste måneder, og derfor kommer det ikke som en overraskelse at disse hold er blandt de inviterede.

Valve har også offentligjort de hold, der skal spille blandt de forskellige qualifiers, og her er der ikke mangel på dansk deltagelse. 

I den nordamerikanske qualifier finder man Rasmus " MiSeRy" Filipsen, der spiller for det nystartede Planet Odd. MiSeRy plejede at være den tredje dansker der blev inviteret til Valve turneringer, men efter en række skuffende resultater i år blev holdet ikke inviteret til TI7.

I CIS qualifiers finder vi Malthe "Biver" Winther, der spiller for det populære hold Natus Vincere. Selvom Na'Vi stadig er en fan favorit, så har deres resultater været manglende. 

I den europæiske qualifier er der hele seks danskere fordelt over to hold: Team Crescendo og Danish Bears.

Crescendo finder vi både Jon "13abyKnight" Andersen og Troels "syndereN" Nielsen. Crescendo blev for nyligt lavet med de to danskere og tre svenskere, hvor to af svenskerne var med til at vinde The International 2013 med Alliance.

På Danish Bears finder vi de restende spillere fra det gamle Cloud9. Marcus " Ace" Hoelgaard, Mikki "HesteJoe-Rotten" Junget, Danny "Noia" Junget og Christhoper "Ryze" Winther spiller nu sammen med den kinesisk/amerikanske spiller Eric "747" Dong, efter at 13abyKnight skiftede til Cresecendo.

Heldet er med de seks danskere, da hele to hold kan kvalificere sig gennem den europæiske kvalifikation, hvor kun et hold kan kvalificere gennem den nordamerikanske qualifier og CIS qualifier. 

Der vil i alt blive 18 hold, der skal spille om den store præmiepulje til august, som allerede er på mere end100.000.000 kr., og bliver ved med at stige. 

De seks inviterede hold er:


Evil Geniuses Virtus.Pro Newbee
OG Team Liquid Invictus gaming