Så er Overwatch Contenders EU kvalifikation blevet afholdt, og det er tid til at gøre status.

Allerede fra start af har der været store forventninger til det danske Team Singularity, der tidligere i år fortalte, at deres ambitioner for 2017 er at være blandt de 10 bedste hold i Europa. Derfor har der været spekulationer om, hvorvidt Singularity ville stille op med ét eller begge deres Overwatch hold i OW Contenders. Det var dog kun Singularity.Ninjas som stillede op med lineuppet:

  • Andreas "Lind" Lindblad
  •  Daniel "Danii" Lindblad
  • Gustav "Nerfdd" Guldager
  • Kristian "Kellex" Keller
  • Philip "Kragie" Krag 
  • Mikkel "Mande" Halle

I EU Open Qualifiers Day 1 slog Ninjas både team Myth’s Legion, team Leteam, team Manticore, team unKnights og Team Bounty Hunters med cifrene 2-0 og nåede derfor ubesejret til ottendedelsfinalen imod team Bazooka Puppiez. Her viste Singularity igen, hvorfor de omtales som Danmarks bedste hold og formåde at kvalificere sig til EU Group Stages med en 2-1 sejr.

I kvartfinalen stod Singularity overfor det stærkt spillende team  eUnited, der, ligesom Singularity, overbevisende er braget igennem turneringen med 2-0 sejre, og hvor kun team Cyclowns formåede at give dem modstand, men måtte dog se sig slået med cifrene 2-1.

Første runde var Route 66, med Singularity på Attack, hvor eUnited allerede fra start viste, at der nu spilles imod de bedste af de bedste. Lind havde som Zenyatta store problemer med at holde sig i live og blev især jaget af eUniteds Andrei "uNFixed" Leonov (Sombra), som med sin EMP tvang Singularity til at trække sig fra kampen igen og igen for at regruppere. Trods holdets anstrengelser formåde Singularity aldrig at tage først Point.

 

Med Singularity på Defense forsøgte Kragie allerede i de første minutter med en velplaceret Pulse Bomb at gøre sit for at sætte en i kæp i hjulet på eUniteds momentum. Det stoppede ikke eUnited, der dog må tvinges ud i overtid, før det lykkedes dem at få sejren.

Anden runde var på Nepal, hvor Singularity var de første til at tage Point i Nepal Village. I overtiden fik eUnited overtaget, men det hjalp dem ikke meget, da Singularity kom stærkt igen og tog mappet. Andet map, Nepal Shrine, tog eUnited som de første, og selvom Singularity for en kort stund formåde at få overtaget, så gik runden til eUnited. Med stillingen 1-1 skulle det næste slag stå om, hvem der gik videre i Nepal Sanctum. Singularity var pressede og tager Point først.

 

51% inde, og eUnited får overtaget, da Harrison "Kruise" Pond får bugt med både Kragie og Mande. Herefter forsøgte Singularity at overtage flere gange og fremtvang overtid, hvor de imod alle odds tog point igen.

Men trods det flotte spil satte eUnited hårdt imod hårdt og sikrede sig Nepal Sanctum. Matchpoint i Nepal Village, som Singularity tog og aldrig lod eUnited komme i nærheden af, så kampen skulle afgøres med en femte match på Nepal Sanctum. Modsat sidste kamp på Sanctum var det eUnited, der tog Point først, men desværre så blev resultatet det samme. Team eUnited gik videre i turneringen med en samlet 2-0 sejr over Ninjas.

Som bekendt fik team Misfits samme behandling i finalen og måtte også se sig slået, hvilket gjorde eUnited til vinder af EU Open Qualifiers Day 1.

Når EU Group Stages begynder 17. og 18. juni, skal man foruden Ninjas også holde øje med team Esporati, der kvalificerede sig på Day 2. Holdet huser danske Srauon, som vi er flere, der glæder os til at se hvad kan på den professionelle scene.