Det er næppe gået din næse forbi, at den helt store dille denne sommer er de såkaldte fidgets spinners. Næsten alle taler om dem, der er lavet radioindslag udelukkende omkring emnet, og der er altså også utrolig mange som googler efter det snurrende produkt. Men lige præcis hvor stor er interessen for det lille plastik legetøj egentlig sammenlignet med andre ting? 

Det kan du blandt andet se på grafen herunder, der viser nogle af de mest googlede ting det sidste år. Tallet for "Fidget Spinners" er helt frisk fra maj måned, så potentielt kan det nå at overgå sig selv, som det mest søgte ord i 2017. Der er taget udgangspunkt i peak måneden for hvert område.

Men hvorfor hulen er det lille legetøj så først kommet frem netop nu? Det er der egentlig ingen god grund til, for opfindelsen af fidget spinners har mere end 20 år på bagen, da de første udgaver kan spores helt tilbage til 90érne. 

Opfinderen af dette legetøj menes af nogle at være Catherine Hettinger, som tilbage i 1993 ansøgte om patent til et produkt med lignende beskrivelse. Hun fik sit patent godkendt på daværende tidspunkt, dog ønskede legetøjs producenten Hasbro ikke at sælge produktet, fordi markedstesten ikke viste lovende chancer. Dette blev også årsagen til, at Hettinger ikke fornyede sit patent tilbage i 2005. (Dog ville de nok gerne have været med på bølgen denne sommer).

Gaming og esport har helt sikkert haft en positiv indflydelse på produktets popularitet, hvilket vi bl.a. så, da Fjallefar afholdte hans velgørendhedsstream, hvor en dansk webshop fik tømt deres lager af fidget spinners på mindre end 24 timer.

Er du også med på dillen?