Der har været en lidt død periode, hvis du har været CS:GO fan, men nu begynder det igen med DreamHack Austin. Turneringen i Austin foregår fra den 28. til 30. april, og der er otte hold, som spiller om 690.000 kroner. Vi har set på de mest spændende historier i Austin. Holdene er fordelt ud på to grupper, og du kan se en tidsplan i bunden af artiklen.

Gruppe A Gruppe B
HellRaisers
Gambit Esports
Heroic
Luminosity Gaming
G2 Esports
Cloud9
Immortals
Team Liquid

Tid til at være heroisk?

På papiret har Heroic fået den nemmere gruppe, da de har fået det brasilianske Luminosity Gaming, og har undgået G2 Esports.
Heroic starter ud mod Gambit Esports, som har vist svaghedstegn, hvor deres tidligere dominerende Cobblestone er blevet læst og overvundet. De to hold er kun mødtes en gang før, og siden da har begge hold skiftet flere spillere. Potentialet for Heroic er højt, men deres problem er at være stabile i deres performance, men holdet har heldigvis et talentfuld lineup, som ofte kan opveje det med store individuelle præstationer. Både Gambit og Heroic er gode på mange af de samme maps, hvor Gambit også har vist, at de har taget Inferno til sig, og kan spille det godt. Marco "Snappi" Pfeiffer fortalte dog, at det også var et map, som Heroic havde brugt en del tid på.
I gruppe A kommer der til at være kamp om første seedet, da man derved sandsynligvis undgår G2 Esports indtil finalen. Heroic har mandskabet, mappoolen og erfaringen til at gå hele vejen til finalen, og det ville være skuffende, hvis ikke de gik ud af gruppen.

En ny fransk æra?

Det så ikke imponerende ud, da G2 Esports spillede deres første kamp som nyt hold. Det har de langt om længe fået vendt, og har i april vundet 15 af deres 20 kampe, hvor to af nederlagene var til FaZe ved StarSeries i Kiev. Efterhånden er holdets mappool blevet ganske solid, hvor både Nuke, Cobblestone, Train og Inferno er stærke maps. Der er ingen tvivl om, at G2 er favoritten ved turneringen, og alt under en plads i finalen vil være skuffende for dem. En af deres faste redskaber er dobbelt AWP-setuppet med de to superstjerner Kenny "kennyS" Schrub og Richard "shox" Papillon. Men kan de lukkes ned eller gøres mindre effektive, så får vi at se, om holdet har den taktiske dybde til at overkomme det. 

Kampen om Nordamerikas trone

Hvis man ser bort fra SK Gaming og Immortals, så er det de to stærkeste Nordamerikanske lineups som er at finde i gruppe B med Liquid og Cloud9. Liquid har på papiret de nødvendige brikker for at blive det bedste lineup, men som Jacob "Pimp" Winneche og Spencer "Hiko" Martin har fortalt, så har det ikke været et godt miljø at spille i. Cloud9 så solide ud ved cs_summit, men spillede med en standin i form af Braxton "swag" Pierce, som på alle punkter var en opgradering for Tyler "Skadoodle" Latham. Timothy "autimatic" Ta har overtaget rollen som ingame leader, og det betyder at resten af holdet, skal levere meget mere, da han var en stabil impact spiller, som ofte fraggede voldsomt. Om det var den rigtige løsning for Cloud9, og om Liquid har fået løst deres problemer får vi at se i Austin. Men det sætter et større pres på Jake "Stewie2k" Yip, da han efterhånden er holdets win-condition.

   
Du kan se oversigten over dagens første kamp den 28. april.

Hold Hold Klokken
HellRaisers Luminosity Gaming 18:00
Immortals Team Liquid 19:30
Gambit Esports Heroic 21:00
G2 Esports Cloud9 22:30
Vinder af gruppe A kamp 1 Vinder af gruppe A kamp 2 00:00
Vinder af gruppe B kamp 1 Vinder af gruppe B kamp 2 01:30

   

DreamHack Austin bliver streamet på Twitch: