Da Steffen Thompsen fortalte os om hans vision for Copenhagen Flames tilbage i juni sidste år, så var et af de vigtigste punkter for ham, at hans organisation ikke blot var en organisation, men også skulle give noget tilbage til communitiet. Det må man sige er lykkedes med Copenhagen Flames' nyeste partnerskab med det internationale advokatfirma Bird & Bird.
Steffen Thompsen fortæller:

De tog fat i os i starten af året, og herfra har vi drøftet indholdet af aftalen. Nu er vi kommet frem til en rigtig fin aftale, hvor vi samtidig kan bidrage til en mere sikker og organiseret scene herhjemme. Bird & Bird har blandt andet Arsenal og det engelske fodboldforbund FA blandt deres klienter, så det er et fantastisk scoop for os!

Udover partnerskabet, hvor de vil agere juridisk afdeling for os har vi fået skabt en unik aftale der giver esport spillere/atleter og organisationer mulighed for at få et gratis tjek af kontrakter. Dette for at skabe en større sikkerhed for spillere, forældre og nystartede organisationer. Jeg kender til udfordringerne og det er en kæmpe hjælp. Vi mener det, når vi siger vi vil give tilbage til dansk esport.

Lars Karnoe om hvorfor Bird & Bird har valgt at indgå i et samarbejde med Copenhagen Flames, og hvad det betyder for dem, men også hold og spillere: 

"Esportens udvikling har transformeret både spille- og sportsindustrien. I 2017 er esporten et vigtigt sted i branchens udvikling med øget kompleksitet inden for de professionelle ligaer, der medfører et unikt og appellerende produkt til millioner af fans. Med denne hurtige udvikling kommer flerhed af udfordringer, såsom hvordan sporten effektivt kan reguleres og bedst muligt kommercialiseres. Vi tror på at vi som firma, som ingen andre, kan hjælpe Copenhagen Flames med at opnå det optimale udbytte af deres tilstedeværelse inden for esport.

Vi kan bl.a. tilbyde rådgivning om medier og nye medier (herunder streaming) rettighedsstrategier og -aftaler, sponsoraftaler, spillerkontrakter, brand management, event organisering, finansiering, samt virksomhedsetablering og -strukturering.Herudover tilbyder vi også rådgivning om sportens regler, formulering og håndhævelse af regler og regulering, formulering og implementering af anti-korruptions og anti-doping politikker, rådgivning om lovgivning og regler der regulerer spil om penge, konfliktløsning og retssager.

Som led i udbredelse af viden om vores ydelser til esports-branchen opretter vi i samarbejde med Flames en hotline, hvor spillere, hold og organisationer har mulighed for at ringe og få konkret rådgivning om aktuelle juridiske problemstillinger. Herudover tilbyder vi en gratis gennemgang af eksempelvis spiller- og sponsorkontrakter, hvor vi giver vores bud på, hvor evt. problemstillinger og konflikter potentielt kan opstå. Bird & Bird tilbyder naturligvis også traditionel juridisk rådgivning, konfliktløsning og retssagsførelse vedrørende alle aspekter af esport og dermed relaterede aktiviteter."

Der har været flere lignende tilbud førhen, men med et hastigt voksende marked, så er det helt sikkert et tilbud, som mange vil kunne få glæde af. Det er heldigvis et stykke tid siden, at vi herhjemme har haft en større skandale, men det nu nedlagte Copenhagen Wolves havde sin del tilbage i 2013 og 14. Hvor organisationen havde problemer med at levere de lovede ting tilbage i 2013 til både deres LoL og CS:GO hold. Og i 2014 'forsvandt' Jonathan "Mini" Daniels med over 100.000 kroner af sticker-pengene fra ESL One: Cologne 2014, hvor bl.a. Lukas "gla1ve" Rossander blev snydt.