Manglende gaming hus, computere, som aldrig blev sendt, penge, der aldrig er refunderet og 100.000 kroner i lønninger, som ikke er blevet udbetalt til spillerne. Sådan lyder beskyldningerne mod Copenhagen Wolves fra deres tidligere League of Legends hold.

Det er omkring halvanden uge siden at Copenhagen Wolves organisationen pludselig mistede sit League of Legends hold. Spillerne meldte ud, at det skyldtes brudte løfter. Ejeren af organisationen, Jakob "JLK" Kristensen forklarede dengang, at udfordringen med at have et hold i LCS ganske enkelt var for stor en mundfuld.

Holdet ønskede ikke, da de forlod organisationen, at udpensle alle de løfter, som - ifølge dem - ikke var overholdt, men efter halvanden uge bryder Dennis "Svenskeren" Johnsen nu tavsheden. I et interview med Gaming.dk fortæller han, at organisationens ejer angiveligt har løjet gentagne gange, og tilmed skylder holdet over 100.000 kroner i lønninger.

    

Den 9. maj valgte I at offentliggøre, at I forlod Copenhagen Wolves. Dengang udtalte jeres manager, Stefan, at I smuttede pga. aftaler, som ikke var blevet overholdt. Stefan ville ikke udtale sig yderligere, men det er du så klar til nu. Hvorfor var det helt præcist, at I forlod Wolves i sin tid - hvad var "aftaler, der ikke blev overholdt"?
Listen er desværre lang. Vi fik aldrig det gaming house, som vi var blevet lovet, mens alt andet altid blev forsinket. Alt lønnen fra LCS blev ikke udbetalt til tiden (vi mangler stadig noget af den), vi kom aldrig på kontrakt, vi mangler stadig to af vores computere og så er vi gået glip af træning.

Et eksempel er en LCS weekend, hvor jeg tog hjem. Der havde Jakob lovet at sende mig min PC til mit hus torsdag, så den skulle være der mandag. PC’en kom aldrig og vi mistede en uges pracc pga. det – han blev ved med at sige, at den var blevet sendt osv., men at der var fejl med post og hvad ved jeg. Jeg sidder den dag i dag stadig og beder Jakob om at sende min PC. Jeg har ikke fået den endnu. Samme problem har Dan. Han mangler både sin PC (som angiveligt er gået i stykker) samt en kuffert. Jakob løj i tre uger om, at den var blevet sendt, indtil han indrømmede, at han intet havde gjort ved det pga. slack. Jakob bedte Dan om at købe en ny kuffert, og denne har Dan heller ikke fået penge for endnu.

Du nævner, at lønnen ikke blev udbetalt til tiden. JLK udtalte til XplayN, dengang I smuttede, "alt er blevet udbetalt og ordnet". Det kan jeg forstå på dig, ikke er sandt. Kan du uddybe, hvad I helt præcist mangler af lønninger?
Jeg er ikke helt sikker på, hvad der er sket med pengene. Jakob siger, at de er blevet hævet fra hans konto, men Bjergsen og jeg mangler stadig tre måneders løn på vores kontoer (52.250 kroner hver). Og med alle de løgne Jakob tidligere har fortalt os, tvivler jeg virkelig på, at pengene er overført. De står formentligt stadig på hans konto og hygger sig.

Dvs. status er den, at I aldrig fik/mangler: Det lovede gaming hus, jeres løn (mere end 100.000 kroner), to computere samt penge for kuffert og dertil er I gået glip af pracc i den største LoL-turnering, der findes. Er det korrekt forstået?
Meget korrekt. Og vigtigt at nævne er også, at vi er gået glip af en masse pracc pga. netop det. Wolves har holdt os nede.

Hvorfor har I ikke gjort noget ved det før nu? Jeg mener, Wolves og JLK lever stadig i bedste velgående. Hvad er jeres plan for at få de manglende ting (løn + udstyr)?
Vi er i snak med Riot dagligt, som er i gang med at snakke med deres advokater om, hvad de skal stille op. Lige nu er de i gang med at samle en sag mod Jakob, som bl.a. omhandler, at han ikke har udbetalt løn + var tre måneder for sent med at udbetale løn til nogle af spillerne + vores sub cowtard. Han har løjet overfor Riot om, at vi var på kontrakt, hvilket er kontraktbrud med Riot. Vi håber, at vi i samarbejde med dem og Jakob, kan få vores penge, men vi har efterhånden givet op på Jakob - der er altid problemer.

Hvordan kan det være, at I først står frem nu og fortæller offentligheden om jeres problemer? De har, så vidt jeg kan fornemme, stået på i rigtig mange måneder.
Vi har været for godtroende. Jakob er rigtig god til at snakke, og vi har desværre troet for meget på, hvad han har sagt. Til sidst fandt vi ud af, at det faktisk var Copenhagen Wolves, der ejede vores LCS-spot og ikke os selv. Dette gjorde, at vi var lidt bange for, at han måske ville beholde spottet. Men med alle de mange problemer, der har været mellem Wolves og Riot, har vi fået overført spottet til vores nye organisation.

Du nævner, at Jakob "er rigtig god til at snakke". Hvad har I f.eks. fået at vide i forbindelse med det gaming hus, som I aldrig fik? Fik I tilpas information, eller?
Vi fik faktisk ikke så meget at vide. Vi var ude og kigge to steder; det ene var helt til grin (det gamle mTw hus), det andet sted var rigtig godt, men der var ingen inventar eller køkken. Men ja - han er god til at snakke. Han bliver lidt over excentrisk og fortæller ting, som så viser sig ikke at passe. Dette blev vi dog gode til at spørge Stefan omkring, så vi vidste, hvad vi kunne forholde os til.

Riot er kontaktet ang. at få fingre I jeres løn. Tror I nogensinde, at I ser lønnen samt det udstyr, Jakob endnu ikke har sendt?Jeg er sikker på, at lønnen nok skal komme. Tror også det er ved at gå op for Jakob, at dette er seriøst. Gearet er ikke et stort problem, da vi modtager nyt i den nye organisation. Det har dog bare gjort oplevelsen i Wolves værre.

Den nye organisation - er det noget, som I vil løfte sløret for endnu?
Vi er faktisk ved at skrive kontrakter under, mens vi to snakker sammen, så det burde snart komme 100% på plads og vi kan gå officelle med det. Kan sige jeg glæder mig!



Tilsyneladende står League of Legends holdet ikke alene om de lidet flatterende oplevelser med Copenhagen Wolves. Den tidligere CS-spiller, Nicolai "HUNDEN" Petersen, der har en fortid i Copenhagen Wolves, udtaler:


Tiderne under Wolves var under al kritik. Vi fik et forskelligt svar hver eneste gang, vi spurgte ind til vores udstyr. Udstyret kom stille og roligt fra SteelSeries, men der manglede altid noget. Jeg fik min ”sidste” del af udstyret til SteelSeries finalerne i december, hvor det skulle bruges, ellers var der bøder på 10.000 kr. eller sådan noget.

Turen til DreamHack er en historie for sig selv. Vi skulle sammen med LoL-holdet af sted i to biler (en mini-bus, en person bil). Begge hold ville selvfølgelig gerne sidde sammen, men det kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre. LoL-holdet fik mini bussen, hvor én af CS-spillerne så sad. Person bilen, som jeg sad i, blev kørt af en mand, vi aldrig havde mødt før. Han skulle selv til DreamHack, så han tog os med. Hans transport blev ikke betalt af Wolves, da han selv skulle af sted. En let løsning for Wolves og gratis transport til CS-holdet. Da vi ankom til DreamHack, var der ikke booket et værelse til os alle fem. Der var kun fire senge i vores værelse, så vi skulle sove i ske. Heldigvis ”reddede” Epsilon os med en ekstra seng.

På vej hjem vil LoL-holdet gerne tidligt hjem, så de tager mini bussen sammen med Allan og Jakob, og da der kun er plads til fire personer i personbilen, betyder det, at en fra CS-holdet SKAL med hjem (selvom der var et kæmpe fedt afterparty). Her kan vi vælge at blive, og så skal én spiller tage toget hjem dagen efter alene, ellers kan vi tage mini bussen én person. Det nægter vi dog, men Malte (red. Herden) og jeg ender med at droppe afterparty. Der er så ikke plads til os begge i mini busse, hvorfor Malte ender med at ligge i bagagerummet hele vejen hjem fra Sverige (fem timer i en bil..).

Derudover modtog jeg aldrig mine transportpenge. To gange var jeg i København med Wolves (tog, ca. 1.050 kroner), mens jeg også har været til Thor Open og SteelSeries finalerne (tog, ligeledes 1.050 kr.). Jeg har prøvet at kontakte JLK flere gange, jeg har prøvet kontakt igennem Stefan, da han var med i Wolves, men altid har svaret været ”de kommer inden for et par dage”. Jeg har ikke fået dem endnu. Og jeg har altid haft styr på kvitteringer, så det er ikke derfor, at mine penge ikke er kommet.


Gaming.dk er i skrivende stund i kontakt med ejeren af Copenhagen Wolves, Jakob "JLK" Kristensen. Der følger en artikel med en kommentar fra ham snarest.

* Update: Læs Jakob's svar på de ovenstående anklager her.

Links:
JLK: "Vi har haft store problemer"
Eksklusivt: LoL-holdet forlader Wolves
JLK: "Her er de brudte løfter"