Sidste uge blev der i Koreanske medier sået nye rygter om et remastered StarCraft, og til al held talte de sandt. Blizzard har annonceret deres genudgivelse, StarCraft Remastered, som byder på en ordentlig opgradering af den tekniske ydeevne, og en masse ekstra kræs, som vil hæve den nostalgiske underholdning.


   

Det bliver som forventet det klassiske StarCraft, som vi kender det, gameplay-mæssigt. Der vil simpelthen ikke blive ændret noget spilteknisk, for at man kan bibeholde det hardcore gameplay, vi kender StarCraft for. Det er det, som gør StarCraft til det monster, det er, når det gælder at finde et strategispil, som både udfordrer spillerens sans for spil og kreativitet, men absolut ikke mindst deres hastighed og præcision, når det gælder Actions Per Minute (APM) og multitasking.

Det har tilgengæld betydet, at StarCraft blev reserveret til de helt nostalgiske gamle nørder, at man kun kunne spille det i meget lav opløsning og skulle slås med andre tekniske årsager, som kunne opstå, og simpelthen holde en fra overhovedet at køre spillet. Ikke desto mindre får genudgivelsen en opgradering til 4K grafik, cinematik vil blive løftet til 1080p, og en zoom-funktion er tilføjet, så man kan kan zoome ind og kigge nærmere på detaljerne i den nye grafik. Du kan læse mere i dette interview med udviklerne.

Multiplayerfunktionaliteten er blevet ændret således, at det både bliver integreret med Battle.net, men man vil også bevare det gamle lobby system, udelukkende for at bevare den gamle stemning, der fandtes i virvaret af chat kanaler og lobbier, der blev linket på kryds og tværs. 

Missionernes breffings har fået et ordentligt visuelt løft, så de nu bliver akkompagneret af helt nye tegneserier, malet til formålet. Det gamle soundtrack, også en samling af klassikere, som byder på en god omgang sci fi rock, følger stadig med, men karakterenes dialog er blevet genindspillet og poleret for at øge lydkvaliteten. Og hvis du ikke har lyst til at investere i StarCraft: Remastered med det samme, får du muligheden for at spille de originale udgivelser gratis, og stadig kunne fortsætte i Remastered i så fald, du beslutter dig for at købe det.

Nogle eksempler fra den officielle hjemmeside, som viser forskellen mellem originalen og Remastered, men det ses tydeligt i traileren, man kan se øverst i artiklen. Spillet skulle blive frigivet til sommer, og prisen på spillet bliver annonceret senere.