Den første dag af DreamHack Las Vegas er overstået, og der var forventeligt nogle meget ensidede kampe, men der var også store overraskelser i blandt. Vi så også Inferno blive spillet, men det var absolut ikke spændende eller innovativt, og mange af holdene forsøgte, at spille Inferno som tidligere. 

Astralis 16-5 compLexity

Turneringens opener bød på et resultat, hvor Astralis viste hvorfor, de er de bedste i verdenen og storfavoritter. compLexity er en af turneringens boksebolde, der ikke har de store, hvis ikke ingen, chancer for, at komme videre fra gruppespillet. Der blev heller ikke vist meget respekt fra Astralis, og selvom compLexity flere gang fik sat sig selv i situationer, hvor de havde +2 spillere, så kunne de ikke lukke runderne.

compLexity vandt dog begge pistolrunder, men kun i anden halvleg præsterede de, at vinde de to følgende runder. Meget andet fik de ikke opnået, da Astralis sikkert lukkede kampen af 16-5.

   

OpTiC 16-11 North

Dagens anden kamp, var et lidt tættere opgør. OpTiC Gaming var lidt et spørgsmålstegn op til turneringen, efter at have skiftet Peter " stanislaw" Jarguzud med Spencer “Hiko” Martin, og nu med Luis "peacemaker" Tadeusom coach. På samme måde havde North sikret sig Phillip “Aizy” Aistrup, i stedet for Ruben "RUBINO" Villarroel ugerne op til turneringens start.


27
cod
375 kr.
183
AK
56 kr.
203
AK
53 kr.
208
M4A4
44 kr.
285
AKRacing
2689 kr.

Opgøret var den første high-tier kamp på Inferno. Første halvleg var meget one-sided til fordel for OpTiC, og de afsluttede den 11-4. Anden halvleg lagde North stærkt ud med en sejr i pistolen, men kort efter, sikrede OpTiC sig deres 15. runde. Det var dog først på sjette matchpoint, at de kunne lukke kampen af, med et Tec9 buy. OpTiC's sejr bar stort præg af DreamHacks regler angående coaching. Modsat regelsættet ved bl.a. Majoren, kan coaches her snakker under hele kampen, som før Valves ændringer, hvilket peacemaker og OpTic udnyttede fuldt ud. 

   

Virtus.Pro 16-12 Misfits

Den første kamp i gruppe B, var Misfits mod Virtus Pro. Misfits lå som fjerde seed i gruppen, og VP som første. Misfits har kun været et hold et få måneder, hvorimod VP har været sammen i flere år, uden at have haft én ændring i deres lineup.

Det var en af de kampe, der på papiret, skulle være et stomp. Sådan udfoldte det sig bare ikke helt. Virtus Pro sluttede nemlig deres CT side af, med en score der lød sig 8-7. Runde på runde, havde Sean " [email protected]" Gares kaldt fantastiske taktikker, der sikrede dem de 7 runder. I anden halvleg tog Misfits igen føringen frem til en score på 12-9. Længere tog det ikke, før der blev fyret op for den velkendte Virtus.Plow, og de rundede kampen af derefter.

   

Fnatic 8-16 Gambit Esports

Den anden kamp i gruppe B, var en af dem mange havde set frem til. Det var første kamp efter, at det legendariske Fnatic lineup igen er samlet, og Gambit viste også en fin solid performance ved Majoren.

Fnatic tog pistolen, men blev skudt tilbage i sædet efter, at Gambit tog scoren til 7-1. De nåede dog, at skaffe et par runder, og halvlegen endte 9-6 til fordel for Gambit. Meget fik Fnatic ikke gjort, og Gambit sikrede sig sejren efter et solid T-side. 

   

SK Gaming 16-5 TyLoo

SK har lige hevet João " felps" Vasconcellos ind i varmen efter, at have spillet E-League Majoren sammen med Ricardo "fox" Pacheco. TyLoo spiller derimod med Zhen "HZ" Huangsom, som er stand-in for Yulun "fancy1" Cai.

Kampen gik præcist som forventet, der var ikke så meget til det. De brasilianske drenge spillede, som de gør det bedst. Der var nogle gode individuelle præstationer, men ellers skete der ikke noget besynderligt. Halvlegen endte 11-4, hvorefter SK lukkede kampen hurtigt ved at løbe TyLoo over ende som T.

   

Ninjas in Pyjamas 14-16 Cloud9

Dagens første thriller var med de to hold, som begge missede majoren i Atlanta. Begge hold, trods at fejle ved Major Qualifiers, har ikke skiftet nogle af deres spillere ud. De fik til gengæld lov til, at  nyde den lange juleferie med familie og venner.

Trods en rigtigt flot T-side på Overpass fra NIP, som de endte med en føring på 9-6, så var det ikke helt nok. Cloud9 tog de første tre runder på deres T-side, efter en sindssyg pistolrunde fra Jake " Stewie2k" Yip. Herefter fulgtes begge hold ad, indtil scoren var 14-14. I anden halvleg, førte ingen af holdene med mere end 3 runder på noget tidspunkt. Cloud9 sikrede sig de sidste to runder, og sluttede opgøret af 16-14. Stewie2k endte med 33 kills, og en ADR på 122.

   

FaZe 16-14 Renegades

FaZe spiller med Joakim " jkaem" Myrbostad som stand-in, i stedet for Nikola "NiKo" Kovač, som endnu ikke har fået sin debut for FaZe. Samtidig har australske Renegades valgt, at benche en af deres bedste spiller, Ricardo “Rickeh” Mulholland. Erstatning er det svenske talent Simon “atter” Atterstam.

Opgør nummer et i gruppe D, bød på en mere uventet kamp. FaZe startede rigtig hårdt ud på Mirage, og lagde landet med en 11-4 føring ved halvlegen. Anden halvleg havde noget helt andet, at byde på. FaZe havde ingen strats til deres T-side, som Fabien "kioShiMa" Fieyforklarer i sit  post-game interview. Det førte derfor til et meget tæt game, og begge hold havde især problemer med anti-eco runderne. Efter en 15-13 føring til FaZe, kalder Renegades for deres to minutters tactical timeout, som hjælper dem med, at vinde den følgende runde. FaZe formår dog, at lukke kampen af i dens 30. runde, og tager sejren 16-14.

   

Natus Vincere 12-16 Mousesports

Hvis man skulle beskrive kampen med et ord, så ville det blive "NiKo". NiKo havde en af de dage, hvor han skød alt og alle, og med 37 kills og en ADR på 124, så var han en for stor mundfuld for Natus Vincere, som ikke havde et modsvar. Hvis du har en lille time, så bør du sætte dig og gense kampen, da det er en fornøjelse at se NiKo blæse Natus Vincere ud af mappet. 

   

Du kan se, hvornår de næste kampe skal spilles herunder, og der er et par spændende rematches. 

DH Las Vegas den 16. februar

Tidspunkt
North vs. compLexity  19:00
 Misfits vs. Fnatic
20:25
TyLoo vs. Ninjas in Pyjamas 21:50
Renegades
vs. Natus Vincere 23:15
Astralis vs. OpTic  00:40
Virtus Pro vs. Gambit Esports
02:05
SK Gaming vs. Cloud9 03:30
FaZe Clan
vs. mousesports 04:55

Følg med her for, at se aftenens kampe: