I september 2016 droppede Natus Vincere deres Hearthstone-hold. Dette resulterede i at Frederik "Hoej" Nielsen stod uden en organisation, men den 9. januar kunne Hoej så afsløre, at han nu ville repræsentere Counter Logic Gaming. Vi har fanget Hoej til et interview, og spurgte ham i det forbindelse omkring hans oplevelse af at skifte hold, det nuværende meta, samt hans mening omkring den nyeste expansion: Mean Streets of Gadgetzan:

For mig personligt har det ikke været den store omvæltning at gå fra Na'Vi til CLG, da man som Hearthstone spiller ikke er særlig tæt på organisationen man repræsenterer i dagligdagen – fysisk. Anderledes er det jo med spil som eksempelvis DotA og CS:GO, hvor de ofte har træningscamp osv. Dette er ikke nødvendigt for Hearthstone, da det som udgangspunkt er et spil, der bygger på at spille 1vs1. Den eneste væsentlige forskel på Na'Vi og CLG - so far – er, at CLG føles lidt mere som en stor familie på tværs af de forskellige esports grene. Vi har eksempelvis en fælleschat med alle de forskellige esports genre på Discord, hvorimod ved Na'Vi sjældent var i kontakt med de andre gamers – medmindre vi var til et større event.

Er du bekymret over at flere organisationer har droppet deres Hearthstone division? Tror du at det er et tegn på at spillet har ramt en nedadgående kurve?

Der var lige en periode i slutningen af sidste år, hvor der var rigtig mange store organisationer, som stoppede med at fokusere på Hearthstone: Natus Vincere, Dignitas og Archon. Heldigvis er der dog mange nye store organisationer, som har besluttet sig for at fokusere på Hearthstone: Alliance, NRG og CLG. En af grundene til at Hearthstone havde en dårlig periode var, at der ikke var nok fokus på Team leagues i en længere periode – hvilket vi nu ser en modreaktion på i forbindelse med Team leagues i år: Trinity Series, Archon League med flere som jeg ikke kan nævne her. Jeg tror på, at dette nok kan lokke endnu flere organisationer til at skaffe sig et godt Hearthstone-hold. Herudover skal man blot se på esport som en overordnet genre, hvor der hele tiden sker nye investeringer som eksempelvis FCK, der har valgt at investere 10 millioner.

Kan du afsløre den næste store turnering du kommer til at deltage i?

Den næste store turnering jeg skal spille er forhåbentligt EU Prelims i midten af februar, som er qualifieren til EU Championshop - men jeg har også mange små online turneringer.

Det er kun en måneds tid siden den sidste expansion (Mean Streets of Gadgetzan) kom ud. Har den nye expasion været en udfordring for dig at vende sig til?

Det er altid sjovt, når der kommer en ny expansion, da meta-gamet i Hearthstone (legend rank) ofte står meget stille. Dette skyldes i høj grad, at det er så nemt at finde informationer og gode decks på internettet. Netop derfor er de første dage i en ny expansion altid underholdende fordi folk tester alt mellem himmel og jord. Det tager ofte en til to uger, efter en ny expansion, før der er dannet et decideret meta game. Min indledende tilgang er at teste mange forskellige decks og afprøve kort, som jeg finder stærke - og når metaet så er stabiliseret prøver jeg at se, om jeg kan counter' det. Hvis ikke jeg kan, vil jeg prøve at blive god med de decks som er de stærkeste på det pågældende tidspunkt. Afslutningsvis anvender jeg noget som hedder track-o-bot til at kunne følge mine stats, som jeg så opbygger lineups omkring.

Hvilke decks spiller du på nuværende tidspunkt på ladderen?

Jeg finder ofte Renolock som det sjoveste deck at spille på ladder, men jeg har de sidste dage spillet Midrange Shaman - og er i øjeblikket rank 5 Legend på EU med denne her liste. 

Hoej deck

Har den nye expansion ændret den professionelle scene? Og hvordan ser du expansions, som kan ændre hele balancen?

Hver gang der kommer en ny expansion ændrer meta-gamet sig. Det betyder, at der bliver dannet nye decks, hvilket er et afgørende aspekt for at Heartshone kan overleve som et competetive game, fordi hvis man bliver ved med at spille de samme decks, bliver spillet kedeligt. Det er også derfor, der er rigtig mange viewers på Twitch hver gang, at der kommer en ny expansion. Mean Streets of Gadgetzan er en af de bedre expansions, da Blizzard har gjort så mange forskellige arctypes viable. Hvis man gerne vil spille et godt aggro deck, kan man enten spille faceshaman, facewarrior osv, hvorimod hvis man derimod vil spille controle decks, kan man spille Renolock, Renomage osv. - og hvis man gerne vil spille combo decks kan man enten spille Rogue eller Murloc Paladin. Så der er mange forskellige top-tier decks i øjeblikket, så det er vigtigt, at der eksempelvis ikke kun er få gode decks, som der er i nogle meta games.

Hvad er dit mål for den professionelle sæson?

Mit mål er at gøre det godt i turneringer og prøve at komme til Blizzcon. Jeg har været tæt på det mange gange, så det kunne være et check on the bucket list, hvis jeg kunne komme til Blizzcon i år.

Hvis du skulle give et tip til en aspirerende professionel HS spiller, hvad skulle det så være?

Den bedste måde at komme ind på den proffesionelle scene er igennem prelims – altså EU mesterskaberne som der er 3 af hvert år. Man skal prøve at opsamle point gennem ladder og online cups for at kvalificere sig, så det er i princippet muligt for alle. En anden måde vil være hvis man har en spændende personlighed og kan opbygge et stream, fordi Hearthstone handler meget om at personlighed og være likeable.

Til slut vil jeg give et shoutout til CLG og deres sponsorer!

Du kan finde Hoej på følgende:

Twitter: @CLG_Hoej
Twitch: Hoej_hs