Så er Season 7 skudt i gang!

I den koreanske liga LCK er man nu halvvejs igennem den første uge af Season 7, hvor stjernespillere som Kim “Deft” Hyuk-kyu, Lee “Faker” Sang-hyeok og Jang “Marin” Gyeong-Hwan har været i kamp for deres respektive hold, og i anledning af pausedagen har vi valgt at komme med fire punkter, som vi mener, der var værd at holde øje med.

Indtil videre er der blevet spillet 16 games over en periode på tre dage. De har allerede fremhævet nogle punkter, der kan være med til at definere denne season.

Powerpicks

Over de sidste tre dage af LCK er der fire champions, der har stået ud. Følgende fire champions er allesammen i besiddelse af en 100% pick/ban rate i LCK.

  • Zyra - Rise of the Thorns: 8 bans og 8 picks.
  • Camille - The Steel Shadow: 15 bans og 1 pick(s)
  • Rengar - The Pridestalker: 13 bans og 3 picks.
  • Leblanc - The Deciever: 15 bans og 1 pick(s).

Disse champions må også siges, at være nogle af de stærkeste picks i deres respektive roller.

  • Zyra, der oprindeligt var ment som værende en midlaner, har med tiden vist sig som en af de mest dominerende supports på Summoner's Rift. Med hendes dominerende lanephase og hendes store potentiale indenfor teamfights er det fuldt forståeligt, at man i LCK ligger så stor vægt på hende.
  • Camille, den nyeste champion på Summoner's Rift. Camille må siges allerede at have indtaget en plads som en af de bedste toplaners lige pt. Camille er som skabt til 1v1 duellerne i toplane med hendes abilities, der både giver hende CC, shields og true damage. Det gør, at hun kun er sluppet igennem pick/ban-phase en enkelt gang i kampen mellem Longzu Gaming (LZ) og Samsung Galaxy (SSG), hvor SSG’s toplaner Lee “CuVee” Seong-jin fik fingrene i hende - hvilket også endte med en sejr til SSG.
  • Rengar, har efter denne pre-seasons assassin rework stået som værende en af de absolut bedste junglers i spillet. Rengar har alt det, som man ønsker sig i en jungler: CC, stærke ganks, et solidt engage…. og selvfølgelig tons of damage.
  • Leblanc, endnu en champion, der har været “offer” for det førnævnte asssasin rework. Et rework, der har gjort, at Leblanc er steget i graderne blandt midlaners. Den ene gang, hvor Leblanc ikke blev banned formåede bbq OLIVERS midlaner, Kang “Tempt” Myung-Gu, at gå 10-0-2 - se alle hans kills herunder.

  

Diversitet

Starten på LCK har også givet et indblik i det nye  10-ban system, der er blevet implementeret til denne sæson. Det nye system har givet muligheden for en langt større diversitet blandt champions pga. de fire ekstra bans - over de første 16 games i LCK er der blevet spillet hele 46 unikke champions. Dette har også givet plads til nogle champions, der ikke har været en del af den professionelle meta i et stykke tid såsom Jax, Kled og Taric.

Singed

En champion, der ikke har været en del af den professionelle scene i lang tid, og mest af alt er blevet til den irriterende soloQ toplaner, der konstant proxy-farmer og tvinger en under turret. Singed har dog formået at opnå en 25% pick rate i de første 16 games af LCK - denne pludselig popularitet hos Singed skyldes, at han gør det godt mod de mere populære toplaners såsom: Poppy, Maokai og Nautilus. Spørgsmålet er så, om Singed kan fastholde denne popularitet blandt toplaners, eller om man finder et bedre counterpick til de populære toplaners.

Ziggs

I de sidste mange seasons er det den koreanske liga LCK, der har gået forrest og fastsat metaen for ligaer som NA LCS og EU LCS. Men ikke mere! For igennem de første 16 games af LCK har Ziggs opnået en ca. 19% pick-rate… som ADC. Dette skyldes til dels, at Ziggs' nye W-ability gør det muligt for ham at destruere turrets, der er under 25% HP.

Ziggs som ADC er et pick, der stammer fra NA-soloQ, hvor Danny “Shiphtur” Lee, den tidligere midlaner for Apex Gaming, startede denne trend. En trend, der åbenbart har ramt Korea, hvor SK Telecom T1’s AD-carry Bae “Bang” Jun-sik var den første til at spille Ziggs i LCK.

Disse fire punkter er selvfølgelig kun baseret på de første 16 games af LCK, men det giver et hurtigt overblik over, hvilke champions, der kunne komme til, at dominere LCK og potentielt også NA LCS og EU LCS.

Hvad tænker du? Tror du, at det er disse champions, der kommer til at være dominerende på nuværende patch?