Marienlyst eSport annoncerede lige før juleaften, at de havde fået flere eksterne investorer med om bord og sigter mod at blive en etableret del af eliten inden for esport. Jens Martinus Pedersen, som er adm. direktør i Boldklubben Marienlyst, udtaler:

Boldklubben Marienlyst var blandt de første fodboldklubber, som tog eSport til sig. Siden etableringen af Marienlyst eSport i marts 2016 har vi oplevet stor succes på alle parametre - både i relation til PR, økonomisk, sportsligt og socialt. Vi kan se, hvordan eSport for alvor rykker nu, og vi har gennem den seneste tid arbejdet på at styrke vores set-up. Det har vi gjort nu, og vi forventer, at Marienlyst eSport kommer til at stå stadig stærkere inden for eSport. Både i Danmark og internationalt.

Vi tror på, at vi bliver en endnu mere attraktiv partner i relation til spillere, sponsorer og samarbejdspartnere generelt, og vi kan nu styrke vores elitehold samt evnen til at afholde events som ex. Power-Lan, der havde mere end 800 aktive deltagere.

Det er knap et år siden, at Marienlyst eSport så dagens lys, og den daglige leder af Marienlyst eSport, Casper "Opal" Vilhelmsen, uddyber: 

Det bliver meget spændende at arbejde sammen med professionelle erhvervsfolk om projektet. Det giver os nogle nye muligheder rent forretningsmæssigt og skaber grobund for yderlig udvikling af Marienlyst eSport”.

Marienlyst eSport råder over nogle af Danmarks bedste FIFA spillere, et upcomming CS:GO hold og er ved at bygge et League of Legends hold op. Desuden kigger Marienlyst eSport mod spil som Overwatch og Rocket League.


21
DXRacer
3099 kr.
20
HyperX
689 kr.
445
AKRacing
2689 kr.
31
Mousesports
2799 kr.
22
Octane
2489 kr.

Vi har hevet fat i Casper Vilhelmsen for at høre, hvad det mere konkret kommer til at betyde for Marienlyst eSport, og hvordan 2017 kommer til at se ud.

Du nævnte i pressemeddelelsen at investorerne giver nogle nye muligheder. Kan du uddybe lidt, hvad det indebærer?
Investorerne giver naturligvis nogle bredere økonomiske rammer at arbejde under. Det er ingen hemmelighed, at det gør en del af vores arbejde lettere. Det, jeg ser mest frem til, er dog sparring med nogle yderst kompetente mennesker.
I løbet af de seneste år har jeg beskæftiget mig rigtig meget med esport, så det er en verden, jeg efterhånden kender rigtig godt. Noget af det, investorerne kommer med, er hjælp til de forretningsmæssige aspekter, hvor de har langt flere år på bagen, end jeg har. Jeg er sikker på, at vores kombinerede viden vil kunne hjælpe Marienlyst eSport til at nå nye højder i 2017.

Bliver det primært eliteafdelingen, som får glæde af investeringen, eller får samarbejdet med UngNord og folkeskoleelever også en række ekstra ressourcer? 

Investeringen er tiltænkt eliteafdelingen, men vi har naturligvis også fokus på vores klubtilbud. Vi kommer til at udvikle vores klub yderligere med fokus på at få den til at vokse og hæve niveauet. Vi har stor succes med at skabe en social platform for de medlemmer, vi har i klubben, og vi har allerede flere nye klub-initiativer i støbeskeen til næste år.

Jens nævner, at det også betyder en stærkere evne til at afholde events som POWER-LAN. Er det noget, som der kommer til at ske mere af i 2017?

Jeg kan ikke sige så meget konkret om kommende events endnu, men investeringen giver os mulighed for at afvikle større events i fremtiden.
Førstkommende event er Patch LAN, hvor fokus er på LoL.

Kommer vi til at se flere spil end CS:GO, FIFA og LoL i Marienlyst eSport?

Lige nøjagtig hvilke spil, vi kommer til at tage ind, kommer meget an på, hvordan scenerne kommer til at udvikle sig. Vi er en dansk klub, og vi vil arbejde på at styrke de danske scener. Som det ser ud lige nu, er Overwatch ikke så stort i Danmark, hvis vi kigger på antallet af seriøse hold. Det er et interessant spil, som har potentiale for både viewers og spillere, hvis de lige får det sidste på plads (Jeg savner virkelig et mini-map, når jeg sidder som tilskuer).

Tidligere danske storhold som Copenhagen Flames har dog vist, at vi helt sikkert har talent i Danmark, så det er slet ikke utænkeligt, at vi bygger noget op i den del af esporten.

Med klubber som FCK og FCM, der begynder at se på esport, tror du, at vi kommer til at se en større interesse fra sådanne sportsklubber? 

Den stigende interesse fra andre sportsklubber er naturligvis interessant. Vi var en af de første fodboldklubber til at tage esporten ind, hvilket vi naturligvis er meget stolte af. Jeg ser det som en kæmpe styrke for dansk esport, at der kommer flere seriøse aktører på banen.

Der kommer naturligvis til at være en større konkurrence om at lande de bedste spillere, men det giver samtidig mulighed for, at flere spillere kan tage skridtet videre og fokusere mere på esporten og derigennem hæve det allerede høje niveau i dansk esport.

Carl Emil "Carly" Lindblad og Wali "Kaz" Kazmi. Foto: Trine Nielsen

Siden esportsdivisionen i Marienlyst blev lanceret i maj 2016, er der sket rigtig meget både i Marienlyst, men også i det generelle esportslandskab. Med det i tankerne hvad er målene for 2017?

Målsætningen for 2017 er i første omgang at slå os fast i toppen af dansk esport og bibeholde den position i løbet af året. Måden, vi vil gøre det på, er ved at have mere stabilitet på vores hold. Vi har haft en del udskiftninger på vores tidligere CS:GO hold, hvilket selvsagt ikke er synderligt givtigt i forhold til at hente sejre hjem. Det samme gør sig gældende for andre spil - Helt konkret har vi lige forlænget kontrakt med vores FIFA spiller Carl Emil "Carly" Lindblad, som kommer til at spille en stor rolle i Marienlyst fremover.

Vi har for nylig taget afsked med vores CS:GO roster. Det gør det naturligvis ikke lettere at ramme top 10 i Danmark med det samme, men vi tror på, at det er den rigtige beslutning ikke at forlænge kontrakten med dem. Det er 5 rigtig dygtige spillere, som alle er nogle super flinke fyre og rigtig gode mennesker. Jeg håber det bedste for dem alle fremover og håber, at de bliver ved med at kæmpe! Jeg arbejder i skrivende stund på at finde de rette afløsere, som kan være med til at tage Marienlyst Esport til næste niveau. Det er ikke en nem opgave, men jeg er sikker på, det nok skal lykkes!

Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at påvirke Marienlyst eSport i 2017, og om vi kommer til at se en flok velkendte CS:GO folk spille for Marienlyst. Der er stærk konkurrence i top 10, og selvom der har været en række udskiftninger og rokeringer i december, er den danske scene utroligt stærk. Mon ikke også det betyder, at Magnus "Maxilol" Kristensen skulle gå hen og få et par kollegaer i LoL afdelingen.