Et sted i Jylland på en søndag aften sidder en spilglad teenager på sit værelse med hørebøfferne på, og er i fuld gang med at lave masteries og få de rigtige runer på, inden han går in-game på Summoner's Rift. Hans valg landede på Nidalee i junglen, som han faktisk er blandt nogen af de bedste til at spille i Europa.

Det mørke værelse bliver lyst op af skærmen, hvor Magnus "Maxilol" Kristensen befinder sig mange timer om dagen. Han er som sagt rigtig god til League of Legends. Ja, faktisk er han så god, at han befinder sig blandt de 0,02 procent bedste på den europæiske server - han ligger nemlig i Challenger. Nåh ja. Og så er han kun 16 år.

Vi har fået fornøjelsen af at snakke med det unge talent, som for kort tid siden sluttede sig til Marienlyst eSport. Her er han i gang med at skabe et nyt hold, som på sigt skal levere resultater. Lær ham at kende herunder:

Til dem som måske ikke kender til dig, vil du så præsentere dig kort?

Jeg hedder Magnus, og in-game går jeg under navnet, Maxilol. Jeg er 16 år, og bor i en lille by mellem Viborg og Skive, som hedder Stoholm. Jeg er for nylig droppet ud af skolen i håbet om at blive til noget inden for League of Legends. Dog arbejder jeg i det lokale supermarked ved siden af, men primært spiller jeg så meget, som jeg kan og har lyst til.

Her ses en glad Maxilol, da aftalen med Marienlyst eSport kom i hus.

Hvornår stiftede du bekendtskab til League of Legends, og hvordan har din familie reageret på din store interesse for spillet?

Jeg blev introduceret til League of Legends af min bror og min fætter, da jeg var ni år gammel. Som sagt, så spiller jeg så meget, jeg kan og har lyst til. Jeg får god støtte fra familien. De har intet imod min interesse, så længe jeg er social og er sammen med venner og så videre.

Trods din unge alder, hvordan har du så vist dit potentiale på scenen?

Det bedste jeg har opnået i SoloQ er Rank 3 på Challenger-listen, men normalt ligger jeg omkring Top 50 på den europæiske server. Jeg har ikke været til synderlig mange LANs, men jeg har dog vundet Lanfesten to år i streg. Derudover har jeg fået en andenplads til League of Sharks, en andenplads til NetParty Fyn, en førsteplads til Geek Gone Wild og NetParty Herning. Jeg regner også med at deltage i Danish Master League i fremtiden.

Det nye hold bygges op omkring dig. Hvordan føles det, at du på en måde skal leve op til stjernespiller-titlen?

Man skal jo bygge et hold op omkring en eller anden, og det blev så mig. Det har jeg intet imod. Jeg forventer ikke så meget fra Marienlyst eSport, udover at de selvfølgelig har styr på tingene, men det jeg dybest set håber på at få ud af samarbejdet er noget erfaring. Indtil videre består holdet kun af mig. Det er ikke noget problem at finde spillere til LANs, men faste og ambitiøse spillere hænger ikke på træerne.

Der er ingen tvivl om, at unge Magnus er ambitiøs omkring sit spilleri. Drømmen er i hvert fald klokkeklar, hvis man spørger ham:

Drømmen inden for League of Legends-scenen er at spille på et ordentligt hold i LCS.

Casper "Opal" Vilhelmsen fra Marienlyst eSport er også begejstret for samarbejdet, og han er ikke ét sekund i tvivl om det unge talent:

Jeg er rigtig glad og stolt over, at have fået aftalen i hus med en af Europas absolutte bedste LoL-spillere. Maxilol er trods sin unge alder en meget målrettet og unik spiller.

Hvad fremtiden bringer Maxilol er ikke til at vide, men med den rette støtte og udvikling kan han gå hen at skulle tilbringe sine aftener på en belyst scene i et studie i Berlin fyldt med jublende tilskuere. Det kræver selvfølgelig en masse arbejde, og først skal han da også have samlet sig et hold, så han en dag kan komme i LCS.