De sidste otte hold har nu kvalificeret sig til ELEAGUE Majoren i januar, og turneringen har budt på nogle enorme upsets. Den største overraskelse kom efter Vega Squadron lammetævede Ninjas in Pyjamas 16:2 på Cache og sendte de svenske helte ud af kvalifikationen. I denne artikel ser vi på, hvad vi lærte ved denne kvalifikation og selvfølgelige en række af de bedste highlights. Hvis du er interesseret i mere nuancerede stats, så har Petar "Tgwri1s" Milovanovic fra hltv postet stats 2.0 fra ELEAGUE, som giver et mere nuanceret billede af spillernes impact.
De otte hold, som sikrede sig en plads til Majoren.

Dignitas FaZe GODSENT mousesports
HellRaisers EnVyUs    OpTic G2 Esports

De kvalificerede hold

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at Dignitas, OpTic og FaZe fik kvalificeret sig, og selvom Dignitas havde lidt slinger i valsen, så blev det opvejet af René "cajunb" Borg, som vandt fire 1vX situationer. Det blev kun overgået af hans tidligere kaptajn Finn "karrigan" Andersen, som vandt fem 1vX situationer. OpTic havde for meget firepower for samtlige hold med undtagelse af FaZe og viste endnu engang, at de er håbet for Nordamerika.

GODSENT overraskede ved ikke blot at kvalificere sig, men at gøre det 3-0, hvor de vandt over G2 Esports, Dignitas og HellRaisers. Det var i høj grad, fordi Robin "flusha" Rönnquist viste, hvorfor han tidligere på året blev omtalt som verdens bedste spiller, men også at Jesper "JW" Wecksell havde en fremragende turnering. Kan GODSENT holde det niveau til Majoren, kan de blive et meget spændende hold at følge.

mousesports havde en forholdsvis nem vej til Majoren, hvor de efter et tab til HellRaisers kunne vælte igennem Team Spirit og TyLoo, hvor deres sidste test var mod Immortals. Immortals dukkede slet ikke op i den kamp og blev tævet ud af Cache 16:3. Nikola "NiKo" Kovač fik også paddet hans stats mod de dårligere hold, men ender ikke øverst med sin rating på 1.42. Det gjorde hans holdkammerat Christian "loWel" Garcia Antoran til gengæld med sin rating på 1.46.

EnVyUs var under et enormt pres efter deres to første kampe, hvor de tabte til Immortals og G2, men de var heldige i lodtrækningen, og deres sidste tre kvalifikationskampe var mod Team Spirit, TyLoo og Vega Squadron. Lyspunktet for EnVyUs var Dan "apEX" Madesclaire og Kenny "kennyS" Schrub, hvor resten af holdet var langt mindre synlige.


31
Mousesports
2799 kr.
150
Billig
649 kr.
23
Octane
2489 kr.
20
HyperX
689 kr.
9
Steelseries
929 kr.

G2 Kvalificeret

G2 Esports tabte åbningskampen til GODSENT, men slog derefter EnVyUs og Vega Squadron. De trak dog Dignitas i deres fjerde kamp, og selvom Emil "Magiskb0Y" Reif noget uvant sluttede med en ADR på 55, kunne selv ikke en velspillende Richard "shox" Papillon gøre kampen tæt. I den afgørende kamp om pladsen stod Immortals på Cache, og det så ud til, at brasilianerne endelig kunne nå en Major, da der stod 11:4 ved halvlegen. G2 formåede at gøre dem kunsten efter, og i sand fransk stil var det usandsynlige clutches samt Adil "ScreaM" Benrlitom og shox, som banede vejen for en sejr i overtid på 19:17.

HellRaisers var det sidste hold, som efter en fremragende start, hvor de slog mousesports og derefter Ninjas in Pyjamas, måtte tage to nederlag til GODSENT og OpTic. Den afgørende kamp blev mod Cloud9 på Overpass, hvor begge hold dominerede fra T-siden, og HellRaisers i sidste ende kunne lukke kampen 16:13. Endelig er Kirill "ANGE1" Karasiow tilbage ved en Major, hvor han siden ESL One: Katowice 2015 er blevet slået ved kvalifikationerne.

De skuffende hold

Ninjas in Pyjamas vandt IEM Oakland i november og lignede et hold, som havde genfundet niveauet og kunne vende tilbage til toppen i CS:GO. De endte med ikke at kvalificere sig, men faktummet, at de blev slået af Vega Squadronog 16:2 på Cache, var dybt chokerende. Det var også samme resultat på Cache, som de fik mod FlipSid3 ved ESL One Cologone 2016, der sørgede for, at NiP måtte spille i denne kvalifikation. 

Det svenske hold kan ikke være tilfredse med dette resultat, og det var ikke blot én eller to af spillerne, som havde en dårlig kamp, men hele holdet.

Immortals havde en plads indenfor rækkevidde, men da presset begyndte at vise sig i den sidste kamp, kunne spillerne ikke håndtere det. Det kunne især ses på Lucas "lucas" Teles, som sluttede første halvleg 16-5 som CT, men 21 runder senere havde han 17-25, hvor han over 20 omgange kun formåede at få ét kill. Lyspunktet igennem hele turneringen for Immortals var Ricardo "boltz" Prass, men der er nok ingen tvivl om, at Immortals mister en spiller til SK efter Majoren. Hvem spilleren bliver, er uvist, men rygterne går på et byt mellem Joao "felps" Vasconcellos og Lincoln "fnx" Lau.

Cloud9 formåede heller ikke at kvalificere sig denne gang, og det mest overraskende resultat må være deres tab til TyLoo på Mirage, som de tabte 16:11, selvom Timothy "autimatic" Ta endte kampen med 31 kills. Cloud9 har desperat brug for erfaring, og om det er en ingame leader, som kan overtage noget af presset fra Jake "Stewie2K" Yip eller en solid coach kan debatteres. Faktummet er dog, at streamhelten Mike "shroud" Grzesiek igen har en ringe turnering og er uden impact i de fleste runder.

Renegades tabte forventeligt til NiP og viste i de første otte omgange et flot niveau, men blev derefter kørt over af Patrik "f0rest" Lindberg. De burde have vundet mod Counter Logic Gaming, hvor de ikke blot var favoritter, men også var foran 15:5. Det forspring smed de væk og tabte i overtid til CLG. I deres afgørende kamp mod Cloud9 kunne de intet stille op mod autimatic, som igen og igen lukkede ned for det australske hold på Mirage. 

Renegades var nok ikke den stærkeste kandidat til at gå videre, men at gå 0-3 med de modstandere er langt under forventning.

TyLoo er definitionen af all aim no brain. Kineserne har et stærk aim, men efter at folk har set og tilpasset sig deres anderledes stil, er de ikke længere specielt farlige. Holdet er derudover enormt dårlige til at justere og tilpasse sig justeringer fra deres modstander, og selvom aim er en vigtig del af CS:GO, så er kommunikation, samarbejde og justeringer ligeså vigtigt. Som vi har set igennem den sidste del af 2016, er det primært holdene med stærke ingame leaders, som har kunne holde et stabilt niveau, og ikke de hold, som primært består af aimstars.

Massere af ACEs

Med så mange kampe spillet er der selvfølgelig også blevet lavet en række ACEs. Der er mange gode, men Magiskb0Y tager nok prisen, da han mod CLG ACEede to omgange i streg.

Magiskb0Y mod CLG på Mirage

Magiskb0Y anti-eco mod CLG på Mirage, lige efter hans første.

 automatic mod Renegades på Mirage

Ke "Mo" Liu mod mousesports på Train

Chris "chrisJ" de Jong ACE i samme kamp mod TyLoo på Train

loWel mod Spirit på Dust2

Ethan "nahtE" Arnold mod Renegades på Dust2, p250 uden armor.

Aleksi "allu" Jalli mod Cloud9 på Mirage til at tage Cloud9 til OT.

apEX mod Immortals på Cobblestone