Det er nu officielt, at Finn "karrigan" Andersen ikke længere er en del af holdet, og det stiller Astralis i en speciel situation. Ud over at stå uden en ingameleader er Astralis også i den situation, at de kun har to spillere i lineuppet, som har Legendary status, som giver adgang til Majoren. Problemet her er, at de skal bruge tre for at beholde statussen. Lige nu er det kun Nicolai "dev1ce" Reedtz og Andreas "Xyp9x" Højsleth, der har status til at deltage i majoren. Markus "Kjaerbye" Kjærbye har ikke Legendary statussen, da Lukas "gla1ve" Rossander måtte stå ind for ham pga. Valves regler om Minors, og Danny "zonic" Sørensen måtte tage musen i hånden, da Peter "dupreeh" Rothmann røg på hospitalet før gruppespillets afgørende kamp mod Dignitas.

Foto: Astralis

Holdet har derfor indhentet gla1ve fra Heroic, da han både giver holdet deres Legend status og tidligere har været ingameleader. Det er dog et stykke tid siden, at gla1ve har været igl., hvor det sidst var ved DreamHack Winter i 2014, men han har callet for Heroic på Nuke, så han er ikke helt ude af form. gla1ve har spillet en mere entry orienteret rolle, og det var en rolle, som han har spillet rigtig godt. 

gla1ve udtaler på holdets hjemmeside:

Since the ESL One Cologne Major my biggest dream has been to play for Astralis and today that dream has come true. It is truly a great honour for me to get the opportunity to play and work with such talented people. Astralis have been through a rough patch lately and I will do my very best to get them back to where they belong.

I have always known that someday I would go back to being the in-game leader I once was. I am extremely motivated and I feel ready to show people what I am capable of. This last year has been amazing – as have the last couple of months.

I want to thank the guys from Heroic for being so understanding and such great friends. A special thanks goes to Snappi, who I have been playing with for the last year. Good luck in the future with the Heroic project!

Hvis man sammenligner statsene fra hltv for gla1ve og karrigan, så kunne man fristes til at sige, at han var en stor opgradering. Man skal dog huske, at de har spillet to forskellige roller og positioner. 

karrigan vs. gla1ve statsStats fra hltv.org

Astralis har været under pres for at få signet en ny spiller, da de fleste spillere vil være låst efter Minor kvalifikationen, som foregår d. 4. november, hvor Heroic er blevet direkte inviteret til.

Da Astralis brugte gla1ve som standin ved ESL One Cologne 2016, havde dev1ce meget positivt at sige om gla1ve.

Ved indhentningen af gla1ve beholder Astralis deres Major spot, og de undgår at skulle bruge zonic som spiller. Derfor behøver de heller ikke registrere zonic som spiller og registrere en ny spiller som coach, som Valve ellers tillader et hold at gøre. Det ville nemlig betyde, at en ny spiller ikke ville få sine stickers i spillet, hvilket kunne dæmpe interessen for spottet.

Med gla1ve på holdet er det kun dev1ce, som kan håndtere AWPen på et højt nok niveau. gla1ve har dog samme mentalitet som karrigan, og mon ikke vi ser et stærkere Astralis fremadrettet. Vi ser dem første gang i aktion til lan ved ELEAGUE d. 11. november, hvor de møder ALTERNATE aTTax, og vi satser på, at de ikke får Astralis diskvalificeret, ligesom det skete for Team Singularity . 

Astralis består nu af:

  • Nicolai "dev1ce" Reedtz
  • Markus "Kjaerbye" Kjærbye
  • Peter "dupreeh" Rothmann
  • Andreas "Xyp9x" Højsleth
  • Lukas "gla1ve" Rossander

Tror du, Astralis vender tilbage til toppen?