Om få dage lyder startskuddet til sommerens største event, DreamHack Summer 2014, hvor Danmark er repræsenteret i form af Reason Gaming, som senest skuffede ved TheBlast.

Mandskabet kvalificerede sig til eventen med en sejr over henholdsvis k1ck og svenske SK Gaming, hvor både cadiaN og PnX spillede sig i top 10 over kvalifikationens bedste spillere i følge HLTVs statistikker.

Holdets spiller, Casper "cadiaN" Møller, har netop sat sig i den varme stol for at besvare et par spørgsmål om holdets forventninger, forberedelser og så videre.

Lineup:

  • Casper "cadiaN" Møller
  • Nichlas "Nille" Busk
  • Mathias "PnX" Pedersen
  • Nikolaj "EXR" Therkildsen
  • Mathias "MSL" Lauridsen

Det er en spændt cadiaN, der møder op til DreamHack Summer 2014, som dog er klar over, at det ikke just bliver nemt, hvilket han forklarer med følgende ord.

Uden at være den stereotype person, som sidder inden lan og siger, at det bliver svært, at vi skal ramme dagen og at udfaldet afhænger af vinden og vejret. Så bliver det svært. Vi møder højst sandsynligt nogle meget sammenspillede hold, som har mere erfaring i spillet end Sandersen har i at skrive dårlige nyheder. Forventningen er en kvartfinale. At gå ind til en event med forventningen om ikke at klare gruppespillet ville bare være dumt.

Selvom Reason Gaming er eneste danske repræsentant, så er der ifølge cadiaN intet pres på skuldrene.

For mig har det ikke nogen betydning, hvor mange danske hold der er. Det eneste det ændrer, er antallet af mates, man snakker med igennem eventen. Man kommer selvfølgelig til at savne en smilende duppe, som klarer det godt igennem turneringen eller en drunk-devve til afterparty. Men udover det så ændrer det ikke på vores målsætning. Med det sagt, gør vi selvfølgelig, hvad vi kan for at vise, at den danske CS-scene stadig er den bedste!

Trods mandskabets kun ene måned sammen, så har forberedelserne været optimale.

Forberedelserne har - ud fra præmisserne - faktisk været ret så optimale. Folk har været rimelig keen, og vi har fået spillet en hel del. Vi mangler stadig en masse kommunikation og små mini-aftaler, der kommer hen af vejen, men starten ser lys ud.

Selvom en - om man vil eller ej - skuffende 3. plads blev presset ned i bagagen til TheBlast, så er troen på at overraske de internationale hold der stadig.

Efter DreamHack kvallen må vi desværre indse, at alle mere eller mindre gav slip på fokus. Vi følte, at det største mål ved eventen var at kvalificere os, og det gjorde vi med mere eller mindre bravour. Vi præsterede alle fem super flot, og det er jeg rigtig stolt over.
At vi så går ind og taber til disse mix hold, er selvfølgelig uacceptabelt, men når Ole Lange begynder at skyde 25, så ændres hele min spil-forståelse også bare, og jeg tror lidt vi kom ned i en dal, hvor det bare var for svagt at hive os op igen. Ingen undskyldninger, de to mixhold skød godt igen, men vi må selvfølgelig ikke tabe de kampe. Chancen for at overraske internationalt er der dog stadig, ingen tvivl om det. Selvom k1ck og SK Gaming ikke er verdensklasse mandskaber, så ved de hvordan CS skal spilles.

Gruppe C, som danskerne er landet i, finder vi også både Titan og HellRaisers, som cadiaN ser som en svær udfordring.

Gruppen er meget svær. Den kunne have været bedre, men kunne også have været lidt mere besværlig. Jeg nægter simpelthen at tro på, at Titan vælger at crumble en gang til. De er ét af de hold, der har forberedt sig ekstremt meget op til eventen - kontra mange af de andre hold.
HellRaisers sidder allerede bootcamp, og mon ikke de som altid præsterer og søger efter deres sædvandelige top otte placering. Vi må håbe, at solen skinner, og vi har et par folk, der vælger at ramme dagen, så er det mulighedernes gruppe.

Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt for cadiaN at levere en god individuel præstation lige så vel som en god hold-præstation til eventen.

Jeg har spillet flot fragwise til de seneste par turneringer, og håber selvfølgelig at kunne vedlige holde det. Jeg håber dog, at jeg kan bidrage med en masse vigtige kills til holdet, bruge awp'en til nogle af de mest essentielle gøremål så som at lave de vigtige entrys og lignende.
Jeg har nogle nice team mates, som ikke er bange for at sende mig rundt, og det gør mig en del mere giftig, end hvis jeg skulle stå i T spawn på dust2 hele tiden! Holdets mål er meget skarpt, få noget erfaring, vinde to kampe og have en fucking nice event. Vi er overdrevet nye, og har under en måned på bagen, så vi tager et skridt af gangen, og så hygger vi ekstremt!

Hvem der vinder eventen, er i følge cadiaN selv hjemmebane-spillerne, Ninjas in Pyjamas, som også hev guldet over hovedet til Copenhagen Games tilbage i april.

NiP vinder, de er på hjemmebane, Copenhagen Games er ikke nok til at få dem til at læne sig tilbage, og de har det bare med som minimum altid at være i finalen. TEAM GLOBAL (tidligere LGB) og Nameless kommer til at struggle - synes ikke Nameless virker specielt stærke med ham den nye, og de kommer også til at lacke taktisk med GMX som taktisk leder, tror jeg.
TEAM GLOBAL, well, de mister dennis, som er fucking god, og erstatter ham med pyth (så vidt jeg ved) og tror bare ikke på, at deres minimums-pracc-strat kommer til at virke, når de skifter så sent, selvom de har gode individer. Overraskelsen bliver ingen anden end det legendariske BYOC 2. De bliver varme efter en god BYOC og er et sultent svensk-mix (safecall).

Gaming.dk vil selvfølgelig dække eventen så intenst som muligt, hvor I også får mulighed for at følge de danske repræsentanter fra Reason Gaming.